Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Μεγαλόπολη: Η θέση της παράταξης Παπαδόπουλου για την παραίτηση παράταξης Μπούρα

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 2-5-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η περιοχή της Μεγαλόπολης βιώνει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της, μετά την απόφαση για πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων που αποφάσισαν οι 151 Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
 Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ «Μπορεί η κυβέρνηση να κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία. Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και οι τοπικές κοινωνίες επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων στους επενδυτές» 

Ενώ θα έπρεπε όλοι ενωμένοι εργαζόμενοι και τοπική κοινωνία να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην γίνουν πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υπέβαλαν την παραίτηση τους μέσω συνεντεύξεων και ανακοινώσεων στα ΜΜΕ, τρεις μέρες πριν την ψήφιση του σχετικού νομού έχοντας μαντικές ικανότητες. 
Στην ίδια ανακοίνωση με όψιμο υποκριτικό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και τη Μεγαλόπολη, καταγγέλλουν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς την πλειοψηφία του Δήμου. 
Ξέχασαν βέβαια τον ΟΤΕ, την Εφορεία, το ασφαλιστικό της ΔΕΗ που επί των ημερών του κ. Μπούρα έφυγαν από τη Μεγαλόπολη. 
 Έτσι στην πιο κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους και την κοινωνία , με την παραίτηση τους , όχι μόνο διασπούν τον αγώνα, αλλά στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τις κυβερνητικές επιλογές και υπονομεύουν οποιεσδήποτε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο μέλλον. 
 Ενώ γνώριζαν ότι το ενιαίο συντονιστικό όργανο, που αποτελείται από τους Περιφερειάρχες τους Δημάρχους Μεγαλόπολης της Δυτ. Μακεδονίας και Σωματείων της ΓΕΝΟΠ , σε συνεδρίαση του στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στην Αθήνα, μέρες πριν τη ψήφιση του νομοσχέδιου, ομόφωνα είχε αποφασίσει να παραστούν όλα τα μέλη στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και οι παραιτήσεις να γίνουν σε χρονική περίοδο που θα αποφασιστεί αργότερα συνολικά και όχι μεμονωμένα, ο κ. Μπούρας για λόγους εντυπωσιασμού ανακοινώνει στα ΜΜΕ τις παραιτήσεις Πιστεύει άραγε κανείς ότι αν παραιτηθεί μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης θα σταματήσει η κυβέρνηση το ξεπούλημα των μονάδων και των ορυχείων; 

 Η υποκρισία των παραιτήσεων στελεχών της παράταξης κ. Μπούρα ξεπερνά κάθε όριο θράσους. Παραιτούνται μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από τις συνδικαλιστικές τους ιδιότητες. 
Την οδύνη, την αγωνία και την πικρία τους για την πώληση της ΔΕΗ την εκφράζουν μόνο ως δημοτικοί σύμβουλοι και όχι ως συνδικαλιστές. 
 Δεν μπορεί με την ιδιότητα του συνδικαλιστή να γίνεσαι καλόγηρος Σαμουήλ και να επικαλείσαι το Κούγκι και με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου να διασπάς τον αγώνα και να γίνεσαι Πήλιος Γούσης. 
 Ο λόγος βέβαια των παραιτήσεων των συμβούλων του κ. Μπούρα δεν είναι το ενδιαφέρον τους για την πώληση της ΔΕΗ αλλά για την διάλυση του Δήμου. 
 Να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στον Δήμο όπως , η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, το ΚΑΠΗ, ο Παιδικός Σταθμός , ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, η Τηλεθέρμανση, η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η Οικονομική Επιτροπή, η υπηρεσία καθαριότητας, ύδρευσης, τα έργα κλπ. με επακόλουθο την αγανάκτηση των δημοτών και τελικό στόχο τις πρόωρες δημοτικές εκλογές. 

 Γι΄αυτό άλλωστε στις παραιτήσεις τους δεν αναφέρουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι σε ενδεχόμενες πρόωρες δημοτικές εκλογές. 
 Αφού απέτυχαν να κλέψουν την εκλογή με τα τρυπημένα ψηφοδέλτια του Ακόβου προσπάθησαν να οδηγήσουν τον Δήμο σε πρόωρες εκλογές εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των ανέργων των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και των Δημοτών. 
 Στήνοντας ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με τις παραιτήσεις προσπαθούν να κρύψουν τις αδυναμίες, τα λάθη και την απραξία τους. 

 Εμείς ως υπεύθυνη συμπολίτευση και ως συνδυασμός ευθύνης απέναντι στους πολίτες, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο στον αγώνα των εργαζομένων. Τους καλούμε έστω και τώρα να σταματήσουν να υποκρίνονται και με εντιμότητα απέναντι στη κοινωνία να αποσύρουν τις παραιτήσεις τους και να συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα για να μην περάσει το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων. Να έλθουν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 2-5-2018 για να προγραμματίσουμε μαζί τις επόμενες κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. με θέμα το ξεπούλημα των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων την Πέμπτη 3-5-2018.

Γιατί όπως έλεγε και ο Λένιν
΄΄Η εντιμότητα στην πολιτική είναι συνέπεια της δύναμης, η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας ΄΄

14 σχόλια:


  1. ΑΙΣΧΟΣ ΤΙ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΛΕΣ ΡΕ
    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΆΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ; Η ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ; ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ; Ο ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ; ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΑΚΟΥΣΤΗΚΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ; Ε ΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΗ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗς ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΜΟΝΟ,
    ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΡΙΜΩΧΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΣΑΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΟΛΟ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑΘΑ ΘΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΚΥΡ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΤΕΤΡΕΨΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ; ΑΝ ΛΕΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΕΝΤΑΞΕΙ! ΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ; ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΛΟΥΝ ΔΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΕΒΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ, ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΛΑΡΙΑ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΒΡΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ...

      Διαγραφή
  4. και σε ολα αυτα που θα πεις πες παιδια να μη βαλει κανενας υποψηφιος για δημαρχος γιατι μου αρεσει αυτη η καρεκλα,μου αρεσει να μου λενε οι αλλοι τι να κανω ,μου αρεσει να ειμαι τελοσ παντων και να με φωναζουν δημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαράδεκτο και άκρως λαϊκίστικο δελτίο τύπου παλαιοπασοκικής κοπής.
    Ο ΟΤΕ ΔΕΝ έφυγε ποτέ από την Μεγαλόπολη. Ο ΟΤΕ εδώ και δεκαετίες ΔΕΝ ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό που έκλεισε στην Μεγαλόπολη ήταν το oteshop μιας και στην περιοχή υπήρχε το υποκατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ (θυγατρική του ΟΤΕ) που προσέφερε ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες. Κινούμενος λοιπόν στο ίδιο λαϊκιστικό μήκος κύματος μπορώ κι εγώ Παπαδόπουλε να ισχυριστώ ότι επί των ημερών σου έκλεισε και το μοναδικό υποκατάστημα του ΟΤΕ στην Μεγαλόπολη, το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και για την εξυπηρέτηση του πλέον το κοινό της Μεγαλόπολης πρέπει να πάει σε άλλες πόλεις. Η εφορία συγχωνεύτηκε μαζί με μια σειρά άλλων στην Αρκαδία (όπως έγινε γενικότερα σε όλη την χώρα). Η συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών με την εφορία γίνεται ηλεκτρονικά, τα υποκαταστήματα είναι πλέον περιττά, εάν όλα αυτά είχαν γίνει κατά το παρελθόν η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στα επίπεδα του απόλυτου διασυρμού με τα μνημόνια. Αλλά κάποιοι θέλατε & θέλετε πληθώρα υποκαταστημάτων στελεχωμένα με στρατιές διορισμένων σφραγιδοφόρων πελατών σας για να ταλαιπωρούν το κοινό με την υποχρεωτική φυσική του παρουσία σε αυτά και την αμέτρητη χαρτούρα.
    Το ασφαλιστικό της ΔΕΗ δεν υφίσταται πλέον. Από το 2016 η χώρα διαθέτει, με μισό αιώνα καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενιαίο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και ΟΛΟΙ οι ασφαλισμένοι για την εξυπηρέτησή τους απευθύνονται στα κατά τόπους καταστήματα αυτού. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν όσα είπα παραπάνω με τις εφορίες με την διαφορά ότι στα ασφαλιστικά γίνονταν ΤΑ αίσχη.
    Ποιό ενιαίο συντονιστικό, το ανύπαρκτο κι ασυντόνιστο; Παπαδόπουλε πού ήταν οι κολλητοί σου από την Περιφέρεια γιατί εμείς ψάχνουμε ακόμη να τους βρούμε. Παπαδόπουλε τον Νοέμβριο του 2017 στο δημοτικό συμβούλιο εισηγήθηκες και συμφώνησαν όλοι μαζί σου να παραδώσετε την διοίκηση του Δήμου στο υπουργείο ναι ή ού; ΝΑΙ. Το “συντονιστικό” που αναφέρεις έχει μεγαλύτερη ισχύ (γενικότερα έχει την παραμικρή επίσημη ισχύ) ή οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου;
    Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που λάβατε εσείς οι ίδιοι. Να σου θυμίσω Παπαδόπουλε και την απόφαση για τα σκουπίδια στην Παλαιόχουνη, να σου θυμίσω προεκλογικά που σκούζατε δεξιά κι αριστερά λέγοντας ο Μπούρας (κι όχι ο Τατούλης) φέρνει τα σκουπίδια στην Παλαιόχουνη και τον Σεπτέμβριο του 2017 στην συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ υπερψηφίσατε (αντίθετα με την απόφασή σας στο δημοτικό συμβούλιο) για να έρθουν τα σκουπίδια στην Παλαιόχουνη. ΕΣΕΙΣ το κάνατε αυτό όχι κάποιοι άλλοι.
    Παπαδόπουλε έπεσες μέσα στον λάκκο του λαϊκισμού που άνοιξες με τα ίδια τα χεράκια σου μέσω των λαϊκίστικων εισηγήσεών σου περί παραιτήσεων (ενώ ουδείς σοβαρός Δήμαρχος δεν πιστεύει ότι λύνεται το παραμικρό πρόβλημα μέσα από θεατρικά σόου παραδόσεων της διοίκησης στο υπουργείο, ούτε ο Γκλέτσος δεν τα κάνει αυτά) και τώρα απολύτως έκθετος για την ασυνέπειά σου ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες. Οι άλλοι έπραξαν τα συμφωνηθέντα στο δημοτικό συμβούλιο που εσύ εισηγήθηκες ως άρχων του Δήμου, δεν γίνεται τώρα να τους ζητάς και τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αξιολύπητος. Θα δείτε στα δύσκολα πως θα είναι . Οταν θα τον εγκαταλείψουν οι δικοί του και θα παλεύει μόνος του να σωθεί. Να το θυμάσαι δήμαρχε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια εικόνα χίλιες ...... λέξεις

    https://www.youtube.com/watch?v=y9vh5-DgjTk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το είχα δει αυτό!!! Τώρα, αλλάζω άποψη! Κύριε Δήμαρχε ντροπή!

      Διαγραφή
    2. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΡΑ??????????????

      Διαγραφή
  8. https://www.youtube.com/watch?v=y9vh5-DgjTk

    Μια εικόνα .......χίλιες λέξεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή και οι λέξεις αξίζουν, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής:

      Απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Παπαδόπουλου, κατά τη συνέντευξη του Συντονιστικού Οργάνου κατά της πώλησης των Μονάδων (Δημαρχείο Μεγαλόπολης – Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2017)
      «...και εμείς μιλούμε για παραίτηση. Και ο περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας και η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο της Μεγαλόπολης. Η παραίτηση θα είναι ούτως ώστε να γίνει μοχλός πίεσης, δημιουργώντας θεσμικό κενό.
      Εάν δούμε ότι έχουν φτάσει τα πράγματα στο απροχώρητο, εάν γίνει το απευκταίο, τότε βεβαίως και η τοπική κοινωνία θα αντιδράσει με τους εκπροσώπους της ακριβώς με αυτόν τον τρόπο.
      Παραδίδοντας τα κλειδιά του Δήμου στο Υπουργείο. Κι ας έρθουν αυτοί να κάνουν διοίκηση. Σε έναν τόπο, σε μια περιοχή, η οποία θα μπεί σε έναν δρόμο, όπως τον βλέπουμε εμείς, μεγάλης ζημίας. Δε θα πω αφανισμού ή ερημοποίησης, θα πω όμως ανεπανόρθωτης ζημίας...».

      Τι τα' θελες και τα' λεγες κυρ Διονύση...Άντε μάζεψέ τα τώρα!

      Διαγραφή
  9. ΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ (ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά μη φύγει, παιδιά ο Παπαδόπουλος! Δήμαρχος θα μείνει μέχρι τέλους. Δεν θα ξαναδεί εξάλλου το αξίωμα αυτό μετά τις εκλογές οπότε αφήστε τον να χαρεί, μην του στερείτε - κακοί άνθρωποι - το παιχνιδάκι του! Μόνο, που λόγο της ανεπάρκειάς του, κατέστρεψε μία ολόκληρη περιοχή και τόσο κόσμο. Λέω κρίμα, γιατί αν πω ντροπή του δεν πιάνει, αφού ο κ. Δήμαρχος δεν νιώθει κάτι τέτοιο. Έπαρση ναι, τσίπα δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή