Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Σωμ. Χειριστών Μεγαλόπολης: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ!


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ!

Η ενεργειακή βάση της ΔΕΗ με την ψήφιση του νομοσχεδίου συρρικνώνεται. Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα επιφέρει οικονομικό σοκ στην επιχείρηση, μαρασμό στο λεκανοπέδιο, και αυτό το έχουν καταλάβει καλά οι εργαζόμενοι, ενώ με αυτή τη διοίκηση αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να υπάρξουν και άλλα δεινά τόσο στην επιχείρηση, στους καταναλωτές και στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Η υπόθεση ξεπουλήματος της ΔΕΗ μετά την οδηγία της απελευθέρωσης της αγοράς γίνεται καθημερινά πράξη σε όλους τους τομείς. Αυτό όμως που συνέβη με το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί την χαριστική βολή για την λεηλασία και τη διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου βρήκε αντίθετους τόσο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ όσο και φορείς άλλων κλάδων, που εκφράστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Θα είναι αέναος κατά του ξεπουλήματος που επιβάλλουν τα διευθυντήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Δανειστών και εκτελούν με ακρίβεια τα πειθήνια όργανα των Αθηνών.
Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν θα παραδώσουμε τα κλειδιά των Σταθμών Παραγωγής και Ορυχείων.


Δηλώνουμε ότι θα είμαστε καθημερινά στους δρόμους, θα προσφύγουμε σε κάθε μέσο να ακυρώσουμε το νόμο έκτρωμα που βάζει τέλος στη ΔΕΗ.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε την προκλητική διάταξη που απαγορεύει στη μονάδα της ΔΕΗ Φ.Α. στη Μεγαλόπολη να παράγει 500MW και όχι 820MW στη λογική ότι το σύστημα μεταφοράς δεν χωράει.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η ασφάλεια εφοδιασμού της Κρήτης, αφήνεται στα χέρια του ιδιώτη, αφού μέσω του υπογείου καλωδίου θα τροφοδοτείται το μεγαλύτερο νησί της χώρας.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι συνάδελφοί μας πλέον μεταφέρονται στον ιδιώτη με αποικιοκρατικού τύπου εργασιακές σχέσεις, γιατί παρ’ όλο που κατατέθηκε η τροπολογία με την εφαρμογή του 178 Π.Δ. το οποίο ορίζει ότι μεταφέρονται στον νέο ιδιοκτήτη το προσωπικό με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις που είχαν στη ΔΕΗ, δυστυχώς αυτό θα ισχύει μόνο όσο βρίσκονται στις 2 θυγατρικές και όχι μετά την απόσχιση στην ιδιώτη, αφού εκεί προβλέπονται να ισχύουν οι κείμενες διατάξεις των νόμων με νέο κανονισμό λειτουργίας. Με άλλα λόγια το Π.Δ. 178 ήταν ένας ελιγμός του υπουργού Σταθάκη, για να πάρει τη θετική ψήφο των βουλευτών που αντιδρούσαν. ΝΤΡΟΠΗ κ. υπουργέ, που οι υποσχέσεις σου θα κρατήσουν μόνο λίγους μήνες (δικαίωσες τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας που σε χαρακτήρισε ξεχασιάρη στη Βουλή). Τέλος ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όσους αντιστάθηκαν, όσους δεν λογάριασαν το μεροκάματο, αλλά κατάλαβαν ότι παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος και δήλωσαν παρών στην απεργία και στα συλλαλητήρια.

ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πολίτες της κοινωνίας της Μεγαλόπολης. 
Μπράβο στους συναδέλφους και στα Σωματεία όλου του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης που μόνοι τους αντιστάθηκαν και οργάνωσαν τον αγώνα τους κατά του ξεπουλήματος. Θα είμαστε όλοι μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή, Μονάδες δεν παραδίδουμε. 
 Εδώ όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε σαν εργαζόμενοι του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης και να συγχαρούμε τις Παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μεγαλόπολης που με την παραίτησή τους διαμαρτυρήθηκαν και διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα του Λεκανοπεδίου και των Εργαζομένων και με τη γενναία αυτή πολιτική πράξη αποδεικνύουν ότι δεν είναι «κωλοτούμπες», δεν είναι πολιτικοί «τσαρλατάνοι», και δεν ανήκουν σε καμία ομάδα κομματικής ή πολιτικής «τσογλαναρίας». 
Θερμά τους ευχαριστούμε για την δύναμη που μας δίνουν με τη στάση τους. 
 ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Για το Σωματείο Χειριστών
Ο Αντιπρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Σιωράς Κωνσταντίνος                                          Ασημακόπουλος Κωνσταντίνος



1 σχόλιο:

  1. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΙ 1 ΜΕ 2 ΣΥΝΔΗΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΠΑΝΤΑΜΕΑΥΤΟΥΣΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή