Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΔΕΗ Πωλείται.... διαβάστε τι ωραία που τα γράφουν !!!!


Μια ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα 
προσέγγιση φίλου μας
παραλάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια

Διαβάστε την,  αξίζει.....
---------------------------------------------------------------

Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, το επίμαχο νομοσχέδιο, σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, κατατέθηκε επίσημα σήμερα στη Βουλή. 
Βεβαίως, έχει "διαρρεύσει" (τυχαία άραγε;) το περιεχόμενό του ήδη εδώ και δύο ημέρες, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη δοθεί ποικίλες ερμηνείες επ' αυτού...
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω με το παρόν μήνυμα είναι το γεγονός ότι οι εμπνευστές του, μπροστά στην προσπάθειά τους να τεκμηριώσουν την ορθότητα αυτής της πολιτικής, έφθασαν στο όριο της γελοιότητας!

Και εξηγούμαι:
Μαζί με το Σχέδιο του Νόμου, κατατίθεται (μεταξύ άλλων) στη διάθεση των Βουλευτών που καλούνται να ψηφίσουν, και η Έκθεση Αξιολόγησης των συνεπειών που επιφέρουν οι ρυθμίσεις του Σχεδίου Νόμου.
Πρόκειται για μια Έκθεση, υπό τη μορφή ερωταπαντήσεων, σχετικά με τις οικονομικές, κοινωνικές και λοιπές συνέπειες που αναμένεται να προκαλέσει η εφαρμογή του υπόψη Νομοσχεδίου. 
Χωρίς να παραβλέπεται το σύνολο των απαντήσεων που δίδονται στις σχετικές ερωτήσεις (σε όσες δίδονται, γιατί μερικές ερωτήσεις δεν απαντώνται, π.χ. σχετικά με την τυχόν διαβούλευση με το κοινό...), στέκομαι στις εξής ερωτήσεις και απαντήσεις:

Ερώτηση 4.1."Αναφέρατε τις προσδοκώμενες συνέπειες της προτεινόμενης ρύθμισης στην κοινωνία γενικά και στις επηρεαζόμενες κοινωνικές ομάδες ειδικά":

Απάντηση: "Πέραν των αναμενόμενων ωφελειών για την κοινωνία λόγω των προσδοκώμενων μειώσεων τιμών και κόστους ηλεκτρικής ενέργειας συνεπεία της προσδοκώμενης βελτιστοποίησης της λειτουργίας και ανταγωνιστικότητας των προς απόσχιση κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και των ανταγωνιστικών τους επιχειρήσεων, αναμένεται επίσης η διατήρηση των συνθηκών κοινωνικής και εργασιακής ειρήνης στις Π.Ε. Αρκαδίας και Φλώρινας αφενός λόγω της διατήρησης της λειτουργίας των ΑΗΣ στις περιοχές αυτές και αφετέρου λόγω των προσδοκώμενων περαιτέρω επενδύσεων στους ΑΗΣ αυτούς από τους ιδιώτες επενδυτές που θα τους αποκτήσουν"!!!!!!!!!!!!!! 

Ερώτηση 5.1. "Περιγράψτε ξεχωριστά και αναλυτικά τις αναμενόμενες συνέπειες της αξιολογούμενης ρύθμισης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, και τη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων"

Απάντηση: "Λόγω της εύλογα αναμενόμενης βελτιστοποίησης της λειτουργίας των προς απόσχιση κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής, αναμένεται συνακόλουθα να ελαχιστοποιηθούν και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι και η περιβαλλοντική υποβάθμιση στις περιοχές ενδιαφέροντος - εξόρυξης και καύσης λιγνίτη όσο και στις ευρύτερες περιοχές κατανάλωσης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας" !!!!!!!!

Διαβάστε την Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών ΕΔΩ


Κυρία Δημητρακοπούλου, 

Αυτά είναι τα "ψιλά γράμματα" του νομοσχεδίου, που οι Βουλευτές του Έθνους μας θα έχουν υπόψη τους όταν ψηφίσουν αυτό το ντροπιαστικό Νόμο... 
Με τη βοήθειά σας πρέπει να τα κάνουμε "χοντρά γράμματα"... 
Εάν είχαμε φιλότιμο όλοι μας σε αυτόν τον τόπο, διαβάζοντας τα παραπάνω, θα έπρεπε να βγούμε στους δρόμους! 
Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και λεν πώς είναι και για το καλό μας! 
Ντροπή!

1 σχόλιο:

  1. Και κλάμα οι συνδικάλες και λοιποί κοτζαμπάσηδες που είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ δημόσια περιουσία τσιφλίκι τους κι έκαναν εκεί μέσα ότι γούσταραν αυτοί. Τώρα τους πήρε ο πόνος και θυμήθηκαν ξανά να μας πουν τα περί δημόσιας περιουσίας.
    Όταν οι συνδικάλες τσέπωναν τους διπλάσιους μισθούς κι εμφανίζονταν στον χώρο εργασίας μόνο ως τουρίστες. Όταν οι κλίκες καθόριζαν το ποιος θα προσληφθεί όχι με βάση κριτήρια αξιολόγησης και ικανότητες αλλά βάση του πόσο δικός τους ήταν. Όταν τον τυπικό και σωστό στην εργασία του τον χλεύαζαν και του κόλλαγαν την ταμπέλα του μαλάκα και του χαζού. Όταν βούταγαν εργαλεία και υλικά από μέσα γιατί δεν υπήρχε ο παραμικρός έλεγχος κι ακόμη όταν διαπιστώνονται απώλειες κανείς δεν επιθυμεί να κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες. Όταν μεσολαβούσαν για να πάρει την Χ εργολαβία ο εργολάβος ή η εταιρία που θα τους έσκαγε την μεγαλύτερη μίζα. Όταν έδιναν παραγεγλλίες κι αγόραζαν με το τσουβάλι υλικά που δεν είχαν καμιά απολύτως χρησιμότητα και δεν αντιστοιχούσαν στον εξοπλισμό της ΔΕΗ (περιττό να εξηγήσω γιατί το έκαναν αυτό, ο καθένας καταλαβαίνει). Όταν κατέρρεαν ολόκληρα ορυχεία ή προκαλούνταν ζημιές εκατομμυρίων και ως υπεύθυνο έδειχναν τον κανένα. Όταν έκοβαν βόλτες στην Μεγαλόπολη με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Όταν, όταν, όταν… Πού ήταν τότε τα περί δημόσιας περιουσίας και διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος;
    Δεν καταλαβαίνω τί το ψευδές διακρίνει ο συντάκτης σε όσα αναγράφονται στην έκθεση αξιολόγησης; Είναι ψέμα πως βάση της μελέτης του Μάριου Λεονάρδου προκύπτει ότι το κόστος ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη στην Ελλάδα είναι με διαφορά το ακριβότερο στην Ευρώπη; Να θυμίσω πως την συγκεκριμένη μελέτη την είχαν κάνει σημαία και τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΔΕΗ. Είναι ψέμα πως εξαιτίας των επιβαρύνσεων λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα υπήρξε υπερδιπλασιασμός του κόστους σε σχέση με πέρυσι το οποίο από τα 5-6 €/ MWh ανήλθε στα 13,5 €/ MWh; Είναι ψέμα πως από το 2020 και την εφαρμογή των νέων περιβαλλοντολογικών όρων της Ε.Ε το κόστος αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και μετά το 2025 ακόμη περισσότερο; Είναι ψέμα πως η Γερμανία τα τελευταία χρόνια ξεφορτώνεται λιγνιτικές μονάδες τις οποίες πουλάει σε Τσέχους κι έχει πουλήσει σημαντικότατο μερίδιο της εξόρυξης σε Σουηδική εταιρία; Καμία πρόταση έχουν να μας καταθέσουν οι συνδικάλες για το πώς θα παραμείνουν τα φουγάρα ανοικτά, τα πάντα αμετάβλητα και θα βγάζει και κέρδος η ΔΕΗ; Γιατί πολύ το ψευτοεπαναστατικό μπλα μπλα αλλά για την ουσία και τις προκλήσεις της εποχής κουβέντα. Είναι ψέμα πως για τα περιβαλλοντολογικά εγκλήματα της κρατικής ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη επί τόσες δεκαετίες καμία κρατική υπηρεσία δεν κατέγραψε ποτέ την παραμικρή παράβαση και δεν επέβαλε το παραμικρό πρόστιμο; Ευτυχώς που υπάρχει και η Ε.Ε αλλιώς μονάδες αποθείωσης σε λειτουργία δεν θα βλέπαμε ούτε την δευτέρα παρουσία. Είναι ψέμα πως αν οι μονάδες της Μεγαλόπολης ανήκαν σε ιδιώτη θα είχε φάει τα πρόστιμα με το τσουβάλι και θα είχε κλιμάκια των κρατικών υπηρεσιών καθημερινά έξω από την πόρτα του; Είναι ψέμα πως αν πάμε σήμερα στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης να καταγράψουμε σχετικές παραβάσεις θα συντάξουμε ολόκληρο τόμο;
    Δεν μιλάμε για το σουηδικό ή το νορβηγικό δημόσιο για το ελληνικό μιλάμε. Τα δύο πρώτα λειτουργούν όπως πρέπει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το ελληνικό απαρτίζεται από συμμορίες μαφιόζων. Καιρός λοιπόν να τελειώνουμε με τα παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή