Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Β. Γούργαρης: "συντελούνται οι τελευταίες πράξεις του εγκλήματος ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Πελοποννήσου"

Παρέμβαση του εκπροσώπου 
της Λαϊκής Συσπείρωσης 
Βαγγέλη Γούργαρη στο ΠεΣυ Πελοποννήσου 
για την χρηματοδότηση της ΤΕΡΝΑ.

Κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Μπροστά στα μάτια μας συντελούνται οι τελευταίες πράξεις του εγκλήματος της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στην πρώτη φάση, Περιφερειακή Αρχή και κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε αγαστή συνεργασία, διαμορφώσατε όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης μακροχρόνιας υψηλής κερδοφορίας για το κεφάλαιο, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και του περιβάλλοντος.

Κάνατε ότι μπορούσατε για να κρύψετε από τον κόσμο τις συνέπειες αυτών των επιλογών, δεν τα καταφέρατε.

Η απόλυτη αδιαφάνεια και οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις σας έπεσαν στο κενό.

Κάτω και από τη δική μας δράση αποκαλύφθηκε ο αντιοικονομικός και αντιπεριβαλλοντικός χαρακτήρας του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Μαζί φάνηκε τι εξυπηρετούσαν οι διαδικασίες φάστ-τρακ όπου στις 27-12-2011 αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή, στις 28-12-2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε εκτός Ημερήσιας Διάταξης για ένα τόσο σοβαρό θέμα και στις 29-12-2011 αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή για τον διαγωνισμό.

Είναι σαφές γιατί έγινε η πλαστογράφηση των εισηγήσεων των υπηρεσιών και οι μαϊμού αγοραπωλησίες των χωραφιών της παλαιόχουνης.

Όλος ο κόσμος ξέρει ότι:
- Από τα απορρίμματα που θα πηγαίνουν σ’ αυτό το δήθεν σύγχρονο έργο θα θάβεται το 52%

- Για κάθε τόνο απορριμμάτων στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ τα λαϊκά στρώματα θα πληρώνουν 80,5€ στην ΤΕΡΝΑ 100€ μαζί με το ΦΠΑ.

- Μαζί με το κόστος μεταφοράς, τις ρήτρες ποιότητας και ποσότητας το κόστος θα εκτιναχτεί στα 150€ ανά τόνο, εκτίμηση που κάναμε από την αρχή, την είπαμε στον κόσμο και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.

Στη δεύτερη φάση, Περιφερειακή Αρχή και Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σφιχταγκαλιασμένοι προχωρήσατε σε νέα μέτρα μεγαλύτερης διασφάλισης και ενίσχυσης της κερδοφορίας του μονοπωλιακού ομίλου και ετοιμάζεστε να βάλετε την τελική υπογραφή που θα καταδικάσει τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου για δεκαετίες.

Δεν πρόκειται να ξεγελάσετε τον κόσμο, όλα θα φανούν.
- Έχει ήδη φανεί και θα φανεί περισσότερο, ότι η χρηματοδότηση της ενδιάμεσης – προσωρινής διαχείρισης που άρχισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την ημέρα της ορκωμοσίας της, υπηρετεί τους σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ.

- Η συνένωση των τριών διαχειριστικών ενοτήτων σε μία θα φέρει στην Παλαιόχουνη απορρίμματα από όλη την Περιφέρεια αλλά και εκτός Περιφέρειας.

- Θα φανούν οι απαράδεκτοι όροι που μπήκαν στην προγραμματική Σύμβαση ΦΟΔΣΑ – Περιφέρειας Πελοποννήσου για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ. Μαζί θα φανεί ακόμη περισσότερο ο βρώμικός ρόλος των δυνάμεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο ΦΟΔΣΑ και την Περιφέρεια που συμπράξανε για την υπερψήφιση της Προγραμματικής Σύμβασης.

- Θα φανεί και ο ρόλος εκείνων των Δημοτικών Αρχών που ενώ υλοποιούν τους σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ για την ενδιάμεση προσωρινή διαχείριση την παρουσιάζουν σαν δήθεν τοπική ολοκληρωμένη διαχείριση.

- Θα φανούν τα πανωπροίκια που ετοιμάζετε με απευθείας ανάθεση στην ΤΕΡΝΑ.

- Θα εφαρμοστούν στην πράξη οι ρήτρες ποιότητας και ποσότητας, θα προχωρήσει η καύση.

- Θα φανεί ο ρόλος του πράσινου ταμείου και πολλά άλλα.

Όσοι με τη στάση τους, την ψήφο τους, την υπογραφή τους συνέβαλαν στην τέλεση αυτού του εγκλήματος είναι υπόλογοι στα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Ψηφίζουμε κατά της αποδοχής των χρημάτων, είναι λεφτά του Ελληνικού λαού, δεν συμφωνούμε να πάνε στα ταμεία της ΤΕΡΝΑ γιατί θα τα αξιοποιήσει για να βάλει θηλιά στο λαιμό του κόσμου που θα πληρώνει υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη για τουλάχιστον 28 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου