Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Μεγαλόπολη: αδέσποτα σκυλιά ξεσκίζουν ζωντανή μια κατσικούλα!!!

Απόλυτη φρίκη...τα αδέσποτα ξεσκίζουν ζωντανή μια κατσικούλα 
που απομόνωσαν από το κοπάδι. 

Είναι τα αδέσποτα της ΔΕΗ που κάποιες φιλόζωες κυρίες κάθε πρωί τους φέρνουν κοκαλάκια στη χαρτοπετσέτα. 
Μόνο που τα φιλόζωες αισθήματα δεν εξαντλούνται στα αδέσποτα σκυλιά που μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο... ευτυχώς που μπροστά τους βρέθηκε η κατσικούλα και όχι άνθρωπος. 
Ακόμα στα αυτιά μου ηχούν τα απελπισμένα βελάσματα της κατσικούλας. 
Η φιλοζωική της Μεγαλόπολης δεν ακούει δεν βλέπει . 
Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο καθεύδουν. 
Και οι φιλόζωες κυρίες της ΔΕΗ κάνουν γιορτές... 
Σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε τα αδέσποτα.. . 
ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Από το facebook του Γιάννη Ασημακόπουλου

7 σχόλια:

  1. Αυτές οι κυρίες ... να τα πάρουν στην αυλή τους και να μαζεύουν τις ακαθαρσίες που πατάμε καθημερινά στα πεζοδρόμια και στο πράσινο . Αγαπάμε τα ζώα μέχρι εκεί που δεν ενοχλούν και προσβάλουν την καθαριότητα και τον πολιτισμό.
    Η φιλοζωική ομάδα τι κάνει ? Γιατί δεν τα συγκεντρώνουν σε δημοτικό χώρο με όλες τις σωστές συνθήκες διαβίωσης ? Το γενικό μπάχαλο αγγίζει και τα ζώα....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως φαίνεται, αδέσποτα δεν είναι μόνον τα σκυλιά, αλλά και τα αιγοπρόβατα. Γιατί, δεν είναι κατανοητό ΠΩΣ τα αδέσποτα σκυλιά κατασπαράζουν ανενόχλητα την άτυχη κατσίκα... Ο τσοπάνης που ήταν; Μήπως είχε άλλες "δουλειές";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα αδέσποτα σκυλιά κατασπαράζουν
      οι αδέσποτες κατσίκες στην χειρότερη βελάζουν ή τρώνε καμμιά πρασινάδα
      για την αδέσποτη κατσίκα φταίει ο τσοπανης
      για τα αδέσποτα σκυλιά φταίει ο δήμαρχος
      τι είναι επικίνδυνο τα σκυλιά ή η κατσίκα
      αυτά έχω ναπω

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν κατάλαβες: Οπωσδήποτε, τα αδέσποτα σκυλιά που γίνονται αγέλες είναι επικίνδυνα, ακόμα και για τον άνθρωπο. Αυτό που σημείωσα, όμως, είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, η κατσικούλα μάλλον ήταν αδέσποτη, δηλαδή ξέφυγε από το κοπάδι της, γιατί προφανώς δεν το φύλαγε κανείς... Και υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετές περιπτώσεις πλέον που βόσκουν αδέσποτα, τόσο αιγοπρόβατα, όσο και βοοειδή, προκαλώντας έτσι ζημιές...
      Το ότι υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά, ακόμα και στην ύπαιθρο, έ, δεν είναι υπεύθυνος μόνον ο Δήμαρχος... Δε μπορεί να κάνει το μπόγια εν τέλει! Έχουν την ευθύνη τους και αυτοί που τα είχαν πριν υπό την επίβλεψή τους.

      Διαγραφή
  3. Αυτη η εικόνα με τα αδέσποτα μου θυμίζει τα αδέσποτα που βάλατε μερικοί με 100 ψήφους στις καρέκλες και κατασπαράζουν την Μεγαλόπολη.Το ίδιο και το αυτό.Ολα συνδέονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, -ή
      γιυτό οι αιρετοί δεν είναι ες αεί κυβερνούντες
      Όταν δεν μας ικανοποιούν έχουμε την δυνατότητα αξιολόγησης τους
      και εκ νέου ψήφο τους ή μη στις επόμενες εκλογές
      Αυτή είναι η δημοκρατία της εκλογικής διαδικασίας
      γιαυτό οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε συνειδητά και σοβαρά'
      Γ, Δημητρακοπούλου

      Διαγραφή
  4. Πρώτα από όλα ας αναρωτηθούμε όλοι πως εμφανίστηκαν τα αδέσποτα. Λέτε να φύτρωσαν; Δεν νομίζω. Η πιό απλή εξήγηση είναί ότι κάποιοι "υπεύθυνοι" πολίτες μόλις γέννησαν τα δικά τους σκυλιά επειδή ήταν ανίκανοι να τα ελέγξουν, "τακτοποίησαν" τα ανεπιθύμητα κουτάβια αφήνοντας τα οπουδήποτε. Για να μην αναφέρουμε τα σκυλιά κάποιων που κυκλοφορούν ελεύθερα, κυρίως αρσενικά(γιατί συμβαίνει κι αυτό)και ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα. Και για να μην πούμε και για αυτούς που για οποιονδήποτε λόγο πέταξαν στο δρόμο τον σκύλο τους.
    Άπο κάπου έρχονται όλα αυτά τα σκυλιά και σίγουρα δεν ενοχλούν,δεν προσβάλουν αυτά τον "πολιτισμό" μας αλλά εμείς οι ίδιοι με τις πράξεις μας.
    Όσο για το ειρωνικό ύφος του κ. Ασημακόπουλου για τις φιλόζωες κυρίες και για τα φιλοζωικά αισθήματα, δεν νομίζω ότι κάποια κυρία απο αυτές, αν και δεν γνωρίζω καμία,θα χαιρόταν για την τύχη της κατσίκας. Τό ότι αυτές οι κυρίες ταϊζουν τα σκυλιά αυτά, μόνο προς τιμή τους θα έπρεπε να αναφερθεί και όχι ως προσβολή που κάνει αντιληπτή αρκετή εμπάθεια.
    Όσο για τον αν βρισκόταν άνθρωπος στο δρόμο τους το πιθανότερο είναι να έφευγαν γιατί "Πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει" όπως είπε ο Σοφοκλής.
    Άλλα ξέχασα ότι αναφέρομαι σε "πρωτευουσιάνους". Πως είναι δυνατόν σε μια πόλη όπου όλοι είναι απο χωριό και οι περισσότεροι έχουν μεγαλώσει σε χωρίο,που πάντα κυκλοφορούσαν σκυλιά ελεύθερα, να μην ξέρουν ούτε τα βασικά για την περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με σκύλο ή σκύλους. Το πιο απλό είναι ότι δεν τρέχουμε,δεν ουρλιάζουμε και αποφεύγουμε την οπτική επαφή.
    Όσο για του δημάρχους, τους συλλόγους και τους λοιπούς θα ήταν παράλογο να λειτουργούσε κάτι καλά αφού όλη η πόλη είναι απλά ένα μπάχαλο και ο δήμος λειτουργεί, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο δήμαρχος, για να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα άτομα(δες Διαύγεια).
    Ίσως για αυτό βιαστήκαν κάποια να ταυτιστούν με την κατσίκα γιατί στην προκειμένη περίπτωση εμείς είμαστε η κατσίκα και αυτοί τα σκυλιά. Και τους λέω σκυλιά με κίνδυνο να προσβάλω τους σκύλους καθώς για αυτούς δεν τίθεται θέμα απληστίας.
    Έτσι και τα σκυλιά της ΔΕΗ δεν νομίζω να κατέληξαν στην αδέσποτη κατσικούλα από απληστία αλλά από πείνα.
    Κι όπως λέει το τραγούδι "ξέρεις δε φταίνε τα λιοντάρια, αν μείνουν νηστικά πεινάνε... Υποταγμένα σε κριτές, υποκριτές και τους μοιραίους κήρυκες που από ουρανούς κι από άμβωνες ωραίους... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή