Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Αγριεύει ο καιρός μέχρι την Κυριακή

Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα επηρεαστούν:

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου κυρίως τα νοτιότερα, η Πελοπόννησος και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν η κεντρική και ανατολική Στερεά.

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου θα επηρεαστούν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν αρχικά τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η κακοκαιρία θα επηρεάσει την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά κυρίως την ανατολική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων την Κυριακή 14 Ιανουαρίου οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου κατά τόπους ισχυρές και παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Αναλυτικά:
Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και πιθανόν εκ νέου τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1000 μέτρα) και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, στη Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου