Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΗ : Το Αμύνταιο ΔΕΝ πωλείται, γιατί παράγει ενέργεια για την τηλεθέρμανση των κατοίκων !!! στη Μεγαλόπολη υπάρχει άλλος θεός;;;;;

Το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει και μέρος του πελατολογίου της ΔΕΗ στη συμφωνία- πακέτο των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το καλάθι που τελικά επελέγει να πάρει το δρόμο της πώλησης αφορά την μονάδα Μελίτη Ι στην Φλώρινα, μαζί με την άδεια για την Μελίτη ΙΙ, καθώς επίσης τις δύο μονάδες του σταθμού της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

Εφόσον η ελληνική πρόταση που θα αποσταλεί Πέμπτη ή Παρασκευή στη DG Comp, γίνει τελικά αποδεκτή, τότε η αντιπροσωπεία του ΥΠΕΝ θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες ώστε να κλείσει και επισήμως την συμφωνία, και την μεθεπόμενη εβδομάδα, προκειμένου στα τέλη Νεομβρίου, να ανακοινωθεί το περίφημο Market Test, που θα κρίνει και το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
Εκτός από Κινεζικές εταιρείες, έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μονάδων της ΔΕΗ, επιχειρήσεις από την Ιαπωνία (Hitachi), την Τσεχία (CEZ), από άλλες ανατολικοευρωπαικές χώρες, όχι όμως και δυτικοευρωπαικές, λόγω της απόφασής τους να επενδύσουν στην απαναθρακοποίηση.

Σκέψεις υπάρχουν ώστε στο «πακέτο» με τις προς πώληση μονάδες να ενταχθεί και μέρος του πελατολογίου της ΔΕΗ, κατά την πρόταση που έχει πολλές φορές διατυπώσει ο πρόεδρος της επιχείρησης Μ.Παναγιωτάκης. Το θέμα θα «κλειδώσει» μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο εξεταζεται με την λογική ότι έτσι θα μειωθεί γρηγορότερα το μερίδιο της ΔΕΗ παρά με τον αργό ρυθμό των δημοπρασιών ΝΟΜΕ..

Τι ζητά από τις Βρυξέλλες η κυβέρνηση
Ταυτόχρονα η ελληνική πλευρα ζητά από τις Βρυξέλλες να παραταθεί το καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας δύο σταθμών της ΔΕΗ που κανονικά πρέπει να αποσυρθούν την διετία 2018-2020. Δηλαδή του Αμυνταίου στη Φλώρινα και της Καρδιάς στη Πτολεμαίδα. Το αίτημα αφορά την δυνατότητα επέκτασης από τις 17.000 ώρες λειτουργίας που ισχύουν σήμερα, στις 32.000 ώρες. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι σταθμοί αυτοί θα κερδίσουν δύο-τρία χρόνια ζωής, ώστε να καλυφθεί το κενό ως το 2022, οπότε και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία η υπό κατασκευή μονάδα της ΔΕΗ, Πτολεμαίδα 5.

Ενας άλλος λόγος που το ΥΠΕΝ θέλει να κρατήσει ζωντανό το Αμύνταιο, 
που κατόπιν των κοινοτικών ενστάσεων 
εξαιρέθηκε οριστικά του προς πώληση λιγνιτικού πακέτου
είναι επειδή μεταξύ άλλων, 
ο σταθμός παράγει ενέργεια για την τηλεθέρμανση των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Αναφορικά με το μέλλον του σταθμού, η DG Comp έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι η ΔΕΗ «μπορεί να τον αξιοποιήσει όπως εκείνη νομίζει καλύτερα». Δηλαδή είτε να τον πουλήσει, είτε να βρει στρατηγικό επενδυτή προκειμένου να τον αναβαθμίσει. Εδώ και καιρό η ΔΕΗ αναζητά συνεταίρο για ένα γενναίο λίφτινγκ στο Αμύνταιο, που θα του προσθέσει χρόνια ζωής, δαπάνη που έχει υπολογιστεί παλαιότερα ότι μεταφράζεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Φιντικάκης
Πηγή: in.gr

10 σχόλια:

  1. δεν το στέλνετε και στο δημο μπας και ξεστραβωθούν
    αλλά θα μου πεις τώρα τι να κάνουν τώρα το αμύνυαιο θα έχει κανονικούς δημάρχους που νογάνε τι γίνεται και κοιτάνε το καλό του τόπου τους και όχι το καλό που τους βολευει
    καλά να πάθουμε το ξαναλέω και εγώ τον ψήφισα τον δάσκαλο και ορίστε η κατάντια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όσους δε γνωρίζουν, ας έχουν κατά νου τα εξής:
    Η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης, εκτός από τις εγκαταστάσεις Συμπαραγωγής θερμικής ενέργειας, που λειτουργούν στη Μονάδα ΙΙΙ της ΑΗΣ Α΄, μπορεί Ε Ν Α Λ Λ Α Κ Τ Ι Κ Α να τροφοδοτείται με θερμική ενέργεια ΚΑΙ από το Σύστημα ΒΙΟΜΑΖΑΣ, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης, απέναντι ακριβώς από τον ΑΗΣ Α΄, στο δρόμο προς Θωκνία.
    Σύμφωνα με τη Σύμβαση-Πλαίσιο, που είχε υπογραφεί ΤΟ 1998 μεταξύ του Δήμου Μεγαλόπολης, της τότε Δημοτικής Επιχείρησης και της Δ.Ε.Η. (ακόμα κρατικής),εφόσον δε λειτουργούσε η Μονάδα ΙΙΙ, και άρα, δε λειτουργούσε και η Συμπαραγωγή, τότε η Τηλεθέρμανση θα μπορούσε να λαμβάνει θερμική ενέργεια από το Σύστημα ΒΙΟΜΑΖΑΣ...
    Επειδή, ακριβώς, υπάρχει αυτό το εναλλακτικό σύστημα τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης, η ΔΕΗ ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ (όπως και όποιος αγοράσει την ΙΙΙ Μονάδα), σε οποιαδήποτε περίπτωση η Μονάδα ΙΙΙ δε λειτουργεί (λόγω συντηρήσεων, βλαβών, μη λειτουργίας γενικότερα).
    Ανάλογο σύστημα ΒΙΟΜΑΖΑΣ δεν υπάρχει στις Τηλεθερμάνσεις των νομών Κοζάνης και Φλώρινας.
    Η κατασκευή του Συστήματος Βιομάζας στη Μεγαλόπολης έχει στοιχήσει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, τα οποία έμμεσα και άμεσα εξακολουθούν να πληρώνουν όλοι οι δημότες αυτού του τόπου...
    Υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε με φυτική βιομάζα, προερχόμενη από Λ Ι Ο Κ Λ Α Ρ Α και άλλα είδη.
    Το γιατί δεν έχει λειτουργήσει ποτέ έως σήμερα ή το εάν μπορεί να λειτουργήσει, αξιόπιστα και βιώσιμα, μένει να απαντηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποτε από τους αρμόδιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που δεν γνωρίζεις εσύ όμως αγαπητέ μου συντοπίτη είναι το πραγματικό μέγεθος της κοροϊδίας που έχουν πλασάρει, συγκεκριμένα πρόσωπα, στην τοπική κοινωνία για την τηλεθέρμανση. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω;
      Με λιόκλαρα μπορεί να λειτουργούν τα κεφάλια αυτών που διέδιδαν αυτές τις ανοησίες. Πρώτα και κύρια η εγκατάσταση του συγκροτήματος με τους λέβητες βιομάζας (3 των 7 MWth έκαστος, σύνολο 21MW και εάν δεν κάνω λάθος οι δύο είναι με βιομάζα κι ο ένας με πετρέλαιο ,με κάθε επιφύλαξη) έχει υποστηρικτικό - συμπληρωματικό ρόλο στο όλο έργο γι’ αυτό άλλωστε και φέρει την ονομασία λεβητοστάσιο αιχμής – εφεδρείας (ή κατά την διεθνή τεχνική ορολογία peak load and back-up boiler ή ακόμη πιο απλοϊκά stand –by) και δεν αποτελεί υποκατάστατο ή μόνιμη εναλλακτική έναντι της τροφοδοσίας με θερμική ενέργεια από τον ΑΗΣ. Με πιο απλά λόγια το συγκεκριμένο λεβητοστάσιο δεν έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει απρόσκοπτα τις ανάγκες του συνολικού δικτύου & ζήτησης της τηλεθέρμανσης 24ώρες/24ωρο όλες τις ημέρες της χειμερινής περιόδου. Μπορεί η ονομαστική θερμική ενέργεια των 21 MW να αρκεί θεωρητικά για την κάλυψη του υπάρχοντος δικτύου & συνδέσεων που αποτελούν το 1/3 του συνόλου, όμως δεν φτάνει ούτε για ζήτω να καλύψει από μόνο του τις συνολικές ανάγκες οι οποίες για την Β φάση του έργου έχουν υπολογιστεί στα 54MW.
      Αντίστοιχα λεβητοστάσια αιχμής – εφεδρείας διαθέτουν και οι τηλεθερμάνσεις του νομού Κοζάνης, με καύσιμο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.
      Δεύτερον οι λέβητες βιομάζας απαιτούν συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών καύσιμη ύλη (π.χ περιεκτικότητα υγρασίας και τέφρας σε συγκεκριμένα ποσοστά) όπως αυτή ορίζεται από τον κατασκευαστή τους και φυσικά η καύσιμη αυτή ύλη προκύπτει κατόπιν ειδικής επεξεργασίας. Άρα η σαβούρα που είχε συσσωρευτεί κάποτε πλησίον του δρόμου κάτω από την εγκατάσταση της τηλεθέρμανσης ως «βιομάζα» δεν πληρούσε τα κριτήρια.
      Επιπροσθέτως απαιτείται κατάλληλος στεγασμένος χώρος ή σιλό αποθήκευσης της καύσιμης αυτής ύλης καθώς και αυτοματοποιημένα συστήματα διαρκούς τροφοδοσίας των σχετικών καυστήρων. Όλα αυτά απουσιάζουν από την συγκεκριμένη εγκατάσταση.
      Τρίτον δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει η τηλεθέρμανση αυτόνομα, απαιτείται κατάλληλης δυναμικότητας λεβητοστάσιο για κάτι τέτοιο και φυσικά με καύση βιομάζας να θεωρείτε δεδομένη στην καλύτερη περίπτωση μία αύξηση τιμής της τάξεως του 50% σε σχέση με την σημερινή τροφοδοσία από την απορριπτόμενη θερμική ενέργεια του ΑΗΣ. Από οικονομικής άποψης η πλέον συμφέρουσα εναλλακτική (εάν μιλάμε για αυτόνομη πλέον Τηλεθέρμανση) είναι μία μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας με χρήση βιομάζας (κι όχι απλά καύση βιομάζας για παραγωγή μόνο θερμότητας), κάτι το οποίο εξετάζει η ΔΕΗ ανανεώσιμες να υλοποιήσει στο Αμύνταιο. Η Μεγαλόπολη ας κάτσει να κοιτάει λοιπόν τον ουρανό τώρα, κι ας πρόσεχε ποιους επέλεγε να την εξουσιάζουν.

      Διαγραφή
    2. Με λίγα λόγια τα περί βιομάζας είναι παραμύθι. Εν τοιαύτη περιπτώσει η Τ/Θ είναι στον αέρα και οι λεβέντες ξοδεύουν πάλι πάνω απο ένα εκατομμύριο για να την επεκτείνει. Τι στο διάβολο κάνουν. Στο πόδι σχεδιάζουν κάνοντας έργα εκατομμυρίων στο γάμο του καραγκιόζη;

      Διαγραφή
    3. Πιθανόν να κάνω λάθος, εκτιμώ όμως ότι το σύστημα της ΒΙΟΜΑΖΑΣ στην Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης αποτελεί ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ και όχι απλά ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ σύστημα τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης.
      Επίσης, πιστεύω ότι η σημειώσή σου, ότι "... απαιτείται κατάλληλος στεγασμένος χώρος ή σιλό αποθήκευσης της καύσιμης αυτής ύλης καθώς και αυτοματοποιημένα συστήματα διαρκούς τροφοδοσίας των σχετικών καυστήρων. Όλα αυτά απουσιάζουν από την συγκεκριμένη εγκατάσταση...", δεν ισχύει.
      Επαναλαμβάνω, το σύστημα ΒΙΟΜΑΖΑΣ έχει κοστίσει εκατομμύρια ευρώ για να παρέχει πλήρη αυτονομία παροχής θερμικής ενέργειας. Αυτό αναφέρεται άλλωστε ξεκάθαρα και στη ΣΥΜΒΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ του 1998...

      Διαγραφή
    4. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Ας το αναλύσω λίγο ακόμη. Η τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης παραμένει κολλημένη στο στάδιο της Α φάσης κατασκευής της και μάλιστα στην Ελλάδα είναι η μοναδική που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ μένοντας στην πρώτη αυτή φάση (πάνω από δεκαετία) και η μόνη με τόσα υψηλά χρέη γι’ αυτό το στάδιο.
      Για αυτό το στάδιο (την Α φάση) και τις έως τώρα συνδέσεις (ανάγκες) δικτύου τα 21 MWth συνολικής ισχύος –δυναμικότητας του λεβητοστασίου αιχμής – εφεδρείας θεωρητικά αρκούν για αυτόνομη λειτουργία της τηλεθέρμανσης (αμφιβάλω όμως πολύ για το πόσο συμφέρει από άποψη κόστους κάτι τέτοιο). ΟΜΩΣ το έργο δεν ξεκίνησε να κατασκευάζεται με την προοπτική να παραμείνει σε αυτό το στάδιο (φάση) αλλά αντιθέτως για να συνεχιστεί η επέκτασή του στην συνέχεια με στόχο να καλυφθεί ολόκληρη η πολεοδομική έκταση της πόλης. Για τον λόγο αυτό άλλωστε στις εγκαταστάσεις της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Α τοποθετήθηκαν εναλλάκτες τροφοδότησης της τηλεθέρμανσης συνολικής δυναμικότητας περί των 85 MWth (σήμερα η τηλεθέρμανση τροφοδοτείται από τον ΑΗΣ με 20 MWth).
      Το γεγονός αυτό, της ύπαρξης δηλαδή της υποδομής στον ΑΗΣ για τροφοδότηση της τηλεθέρμανσης με πολλαπλάσια θερμική ενέργεια από την σημερινή, χρησιμοποιήθηκε και στις αιτιολογικές εκθέσεις που απέστειλαν οι ελληνικές αρχές στις επιτροπές ανταγωνισμού της Ε.Ε ώστε αυτές να δώσουν το πράσινο φώς εγκρίνοντας το αίτημα για την κατασκευή της Β φάσης του έργου & την ένταξή του στα αντίστοιχα χρηματοδοτικά κονδύλια. Ισχυρίστηκαν με τον τρόπο αυτό ότι η κατασκευή της Β φάσης του έργου επέκτασης της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης συμφέρει κι από οικονομικής πλευράς γιατί υπάρχει ήδη στον ΑΗΣ η κατάλληλη υποδομή χωρίς να απαιτούνται περεταίρω έξοδα για μετασκευές και τοποθετήσεις μεγαλύτερων εναλλακτών στην εγκατάσταση του ΑΗΣ. Επιχείρημα το οποίο έγινε αποδεκτό από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή κι επισημαίνεται στην σχετική απόφαση έγκρισης που εξέδωσε. Με την ολοκλήρωση της Β φάσης έχει υπολογιστεί ότι οι συνολικές ανάγκες της τηλεθέρμανσης θα ανέρχονται πλέον στα 54MWth και το συγκεκριμένο λεβητοστάσιο θα παίζει πια αποκλειστικά και μόνο τον ρόλο για το ν οποίο ουσιαστικά έχει κατασκευαστεί (και για τον λόγο που κατασκευάζονται τέτοια λεβητοστάσια σε παρόμοιες τηλεθερμάνσεις ανά τον κόσμο) αιχμής – εφεδρείας .
      Και για όποιον ακόμη δεν έχει καταλάβει, αυτά τα λεβητοστάσια μπαίνουν σε λειτουργία για να καλύψουν επιπλέον ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν σε ώρες αιχμής ή ως εφεδρικά για να διατηρήσουν την θερμική ενέργεια στο δίκτυο σε επιθυμητά επίπεδα για μερικές ώρες ή μία δύο ημέρες (ανάλογα), σε περίπτωση που η κεντρική πηγή τροφοδοσίας (στην περίπτωσή μας ο ΑΗΣ της ΔΕΗ) για τον α, β λόγο (βλάβη κτλ.) πάψει να τροφοδοτεί την τηλεθέρμανση. Δεν μπορούν τα 20 MW λεβητοστασίου αιχμής – εφεδρείας να «σηκώσουν» το «βάρος» των 54 MW για τις ανάγκες του δικτύου συνεπώς δεν γίνεται να λειτουργήσει αυτόνομα μία τηλεθέρμανση αυτών των χαρακτηριστικών με αυτής της δυναμικότητας το λεβητοστάσιο. Εάν η εταιρία ΑΚΤΩΡ που είχε αναλάβει την κατασκευή του λεβητοστασίου της Μεγαλόπολης γράφει ψέματα για το είδος και την δυναμικότητα της εγκατάστασης που κατασκεύασε, τότε σας λέω κι εγώ. Εάν οι αιτιολογικές εκθέσεις των ελληνικών αρχών καθώς & οι αποφάσεις έγκρισης των ευρωπαϊκών αρχών γράφουν ψέματα, τότε σας λέω κι εγώ.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ, μένω στο εξής γεγονός, χωρίς να είμαι ειδικός ως προς τα τεχνικά στοιχεία που αναφέρεις: το σύστημα της ΒΙΟΜΑΖΑΣ της Τηλεθέρμανσης, σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί τόσα χρόνια, κατασκευάστηκε ως ένα ξεχωριστό σύστημα, που ΤΥΠΙΚΑ μπορεί να στηρίξει όλο το δίκτυο το πόλης της Μεγαλόπολης, όποτε αυτό (λέμε τώρα) ολοκληρωθεί. Γι' αυτό άλλωστε κόστισε κι ένα κάρο (μεγάλο) λεφτά...
      Εάν είναι έτσι όπως ακριβώς τα λες (και γιατί να μην είναι) μένει να δώσει η Διοίκηση της Τηλεθέρμανσης μιαν εξήγηση, εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητο: Γιατί έγινε ένα τέτοιο σύστημα, εφόσον είναι εφεδρικό, ενώ στις υπόλοιπες τηλεθερμάνσεις δεν έγινε κάτι τέτοιο;

      Διαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΠΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ.ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ Η ΔΕΗ
    ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άπαντες στη Μεγαλόπολη (πολίτες και Δήμος) οφείλουν να απαιτήσουν το αυτονόητο, δηλ την υπεύθυνη και σοβαρή διαχείριση των τοπικών θεμάτων από τους τοπικούς άρχοντες.
    Γιαυτό ψηφίστηκαν και αυτή είναι η υποχρέωσή τους
    Σε αυτήν την διαχείριση θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσουν και να σεβαστούν αμφότεροι (πολίτες και δήμος), ότι η εκλογική νίκη δόθηκε με μια απειροελάχιστη πλειοψηφία την β΄Κυριακή που αριθμούσε 15 φήφους, (ενώ την πρώτη ήταν πλειοψηφών ο Π. Μπούρας) .
    Μια εκλεγμένη δημοτική αρχή με 7,5 ψήφους λοιπόν, οφείλει να σέβεται και την εκλογική και την ουσιαστική εκπροσώπηση των δημοτών της .
    Δυστυχώς η μέχρι σήμερα πορεία δεν συνάδει με την άνωθεν πραγματικότητα
    με αποτέλεσμα η Μεγαλόπολη να γίνεται μάρτυρας μιας μονοθωρικής και απολυταρχικής δημοτικής διαχείρισης , η οποία έχει απαξιώσει τις αντιπολιτευτικές θέσεις τόσο σε πολιτικό αλλά ακόμα και και σε προσωπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ?
      ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.
      ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΏΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΉΣΕΙΣ ΕΞΩ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΕΗ.

      Διαγραφή