Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Κάτοικοι Λυκαίου Μεγαλόπολης: "ούτε χορτάρια τρώμε, ούτε εκβιασμούς δεχόμαστε"



Σχόλιο Λυκαιωτών στο ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Μεγαλόπολης για το νερό ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου
Μετά από το ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Μεγαλόπολης τονίζουμε τα εξής: 

Εσείς μας είπατε πηγαίνετε εξετάστε το νερό, τώρα γιατί διαμαρτύρεστε; Δεν σας αρέσουν τα αποτελέσματα; Μήπως στεναχωρηθήκατε; Οι εξετάσεις νερού πραγματοποιήθηκαν από νόμιμο εργαστήριο μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων τροφίμων και νερού με αριθ. έγκρισης Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων 309926/12-11-2004 και 328569/7-12-2006 και οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την οδηγία 98/83 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την ποιότητα πόσιμου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Στα 4 έγγραφα εξετάσεων νερού ύδρευσης που σας στείλαμε, αναγράφονται συνολικά 12 ημερομηνίες εκ των οποίων οι 11 αναγράφουν: Ημερομηνία δειγματοληψίας 7-7-2017, ημερομηνία ανάλυσης 7-7-2017, ημερομηνία έκδοσης 11-7-2017 και μόνο στο ένα (1) έγγραφο με αριθ. πρωτ. 1915 λόγω τυπογραφικού λάθους εκ παραδρομής από τις 3 ημερομηνίες που περιέχει μόνο η μία είχε γραφεί λάθος δηλαδή: ημερομηνία δειγματοληψίας 7-7-2017, ημερομηνία εξέτασης 7-8-2017 (το λάθος), ημερομηνία έκδοσης 11-7-2017 και έτσι να έμενε όπως μας διαβεβαίωσαν φαίνεται εδώ το τυπογραφικό λάθος.
 Όμως εμείς το επισημάναμε αυτό διορθώθηκε στο κανονικό με ημερομηνία εξέτασης 7-7-2017 (το σωστό) τα έχουμε δημοσιεύσει όλα και σας το στείλαμε με το αριθ. πρωτ. 12630/12-9-2017 έγγραφό μας για επισύναψη και ενημέρωση του φακέλου. (Επίσης έχει εκδοθεί το αντίστοιχο τιμολόγιο των 4 εξετάσεων νερού με αριθμ. 183/11-7-2017). Όπως ορίζει ο νόμος περί Διοικητικής Διαδικασίας εγγράφων, σε ορθή επανάληψη όπως υπόκεινται χιλιάδες έγγραφα ως προς το σημείο εκείνο χωρίς να ακυρώνεται το έγγραφο όσοι το γνωρίζετε και χωρίς να θίγονται οι υπηρεσίες για ανακρίβειες, προχειρότητα και έλλειψη σοβαρότητας.
  Όλα τα ανωτέρω τα αποκρύπτετε και αναφέρετε σκοπίμως μόνο την ημερομηνία 7-8-2017 η οποία σας έχει σταλεί διοθρωμένη σε 7-7-2017, για δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου, ο κόσμος δεν είναι αγράμματος και όλες οι υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τα γνωρίζουν αυτά.

Επίσης αφού αναφέρεστε περί της αξιοπιστίας εγγράφων, όπως σας έχουμε ρωτήσει στο παρελθόν και έχουμε δημοσιεύσει και με φωτογραφίες ρωτάμε :

α) Γιατί στην αριθ. 362/11-9-2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για έργο ύδρευσης «τοποθέτηση και επίχωση υπάρχοντος αγωγού ύδρευσης από πηγή Σκαφίδια», γράφετε ότι συνδέσατε στο δίκτυο ύδρευσης την πηγή «Σκαφίδια», η οποία δεν έχει σχέση με το δίκτυο και χύνεται στο ρέμα; Τι συνδέσατε; Μήπως δεν ξέρετε τι σας γίνετε;

β) Γιατί στην αριθ. 19423/10-11-2015 αίτηση που στείλατε προς τη ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ για επέκταση δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για τοποθέτηση χλωριωτή στη δεξαμενή τη νέα (1,5 έτους) γράφετε ψευδή στοιχεία; «Λόγω παλαιότητας της Δεξαμενής»;

γ) Γιατί κατόπιν στην αριθ. 58/24-2-2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γράψατε ψέματα επέκταση δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας (μόνο) για φωτισμό του δρόμου προς τη Δεξαμενή, με τοποθέτηση 3 στύλων με φωτισιτκά ; μόνο στο τελευταίο κομμάτι του δρόμου και δεν αναφέρατε ηλεκτροδότηση της δεξαμενής, για τοποθέτηση χλωριωτή;

Αυτή είναι η αξιοπιστία, η ορθότητα και η σοβαρότητα των εγγράφων σας; αυτά τα «μαθήματα διδάσκετε;»

Αν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων της Τ.Κ. Λυκαίου γιατί το έτος 2015 δεν αποκαθιστούσατε βλάβη στον κανονικό αγωγό υδροδότησης και υδροδοτούσατε το χωριό για 8 μήνες έως τον Αύγουστο, παράνομα με εξωτερικό λάστιχο και το αποκαταστήσατε αφού ήρθε στο Λύκαιο η τηλεόραση και έφτασε το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων;

Γιατί δεν πηγαίνετε και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες, αφού ενδιαφέρεστε για την υγεία των κατοίκων, όπως π.χ. στο Καστανοχώρι (υδρεύεται με 3 αντλιοστάσια και 3 δεξαμενές) ή στα Λυκόχια κ.λπ. να βάλετε χλώριο στο νερό της ύδρευσής τους; Μήπως σας έχουν «κυνηγήσει»; Επίσης σε άλλες Τοπικές Κοινότητες όπως π.χ. στο Βάστα, στο Τουρκολέκα κ.λπ. που έχουν σπάσει τους μηχανισμούς χλωρίωσης, τι κάνατε για αυτά;

Ακόμη υπενθυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψή του στο Λύκαιο την 28-3-2015 ο κ. Δήμαρχος δήλωσε δημόσια ότι το νερό ύδρευσης του Λυκαίου είναι κατάλληλο και υγιεινό και θα δώσει τα αποτελέσματα. Ακόμη στις 24-7-2015 ο Δήμος Μεγαλόπολης δήλωσε στην τηλεόραση ότι ο νερό ύδρευσης του Λυκαίου μετά από εξετάσεις που έχουν γίνει έχει βρεθεί σωστό και καθαρό.

Γιατί ενώ έχουν προηγηθεί και ισχύουν αυτά ξεκινήσατε κρυφά από το χωριό την 10-11-2015 ενέργειες τοποθέτησης χλωριωτή και μάλιστα υποβάλλοντας στη ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ αίτηση με ψευδή στοιχεία γράφοντας «λόγω παλαιότητας της Δεξαμενής;» της καινούριας; 
Και γιατί δεν πήγατε σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες;

Κατόπιν καταθέσαμε στο Δήμο το αριθμ. πρωτ. 1402/5-2-2016 έγγραφο με 216 υπογραφές Λυκαιωτών με θέμα «ΟΧΙ ΧΛΩΡΙΟ κ.λπ.». Ακολούθως εκδώσατε μία ανακοίνωση στην οποία γράφετε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης, όταν κατασκευάζεται μια νέα δεξαμενή υδροδότησης (τώρα το 2016 έγινε πραγματικά νέα; και στην αίτηση (το 2015) προς τη ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ γράφετε λόγω παλαιότητας;) θα πρέπει να διασφαλίζεται η δυνατότητα ηλεκτροδότησης» π.χ. για φωτισμό της δεξαμενής, ηλεκτρική παροχή, κ.λπ. και δεν σημαίνει υποχρεωτικά και χλωρίωση.

Γιατί δεν ηλεκτροδοτήσατε και τις άλλες δεξαμενές στα υπόλοιπα 80 χωριά του Δήμου;

Έχοντας προηγηθεί τα ανωτέρω έγγραφα και γεγονότα στις 27-2-2016 επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας ο κ. Δήμαρχος και μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ και για κανένα λόγο να μπει χλώριο στο νερό του Λυκαίου, μας είπε ότι εκείνες τις ημέρες θα γίνουν εξετάσεις του νερού ύδρευσης και μας ρώτησε αν θα αποδεχτούμε τα αποτελέσματα ότι και να γράφουν. Του απαντήσαμε ΟΧΙ, διότι σύμφωνα με τα γεγονότα, με τα έγγραφά σας και τις ανωτέρω ενέργειες σας οι οποίες είναι ανακόλουθες και συγκρούονται μεταξύ τους, δεν ταιριάζουν, έχετε προαποφασίσει από τις 10-11-2015 να βάλετε χλώριο στο υγιεινό νερό, γι’ αυτό υποψιαζόμαστε ότι θέλετε να βγάλετε το νερό ακατάλληλο το 2016 για να προχωρήσετε τις ειλημμένες αποφάσεις σας.

Οι Λυκαιώτες ούτε συμπαρασύρονται, δεν είναι απληροφόρητοι, ούτε «τρώνε χορτάρια» είναι ενημερωμένοι για όλα σχετικά με την ύδρευση τους για πάνω από 30 έτη στοιχεία και δεν δέχονται εκφοβισμούς από κανέναν.
 Μεταξύ των υπογραφόμενων περιλαμβάνονται τρεις πρώην Πρόεδροι , ο πρώην Γραμματέας και πρώην Κοινοτικοί Σύμβουλοι της τέως Κοινότητας Λυκαίου.

Επίσης δεν είναι μερικοί που αντιδρούν όπως λέτε, ο αριθμός των 55 υπογραφών είναι ενδεικτικός κατάθεσης των αποτελεσμάτων εξετάσεων του νερού. Η αντίδραση είναι καθολική. Η καθολική αντίδραση των κατοίκων αναφέρεται και σε 2η αίτηση του εκπροσώπου της Τ.Κ. Λυκαίου με αριθ. πρωτ. 2436/25-2-2016 στην οποία γράφει «καθότι υπάρχει άρνηση από το σύνολο των κατοίκων για την τοποθέτηση χλωριωτή».

Σας θυμίζουμε τις 216 υπογραφές πριν από ένα (1) έτος οι οποίες επί της ουσίας μπορεί να ξεπεράσουν τις 300 και ανά πάσα στιγμή αν προστεθούν και άλλα χωριά για το ίδιο ζήτημα της ύδρευσής τους εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις χίλιες (1.000) υπογραφές!

Τέλος όσο για τις «νουθεσίες» σας τις επιστρέφουμε και για τις απειλές οι οποίες απευθύνονται κατά πάντων ο κόσμος λέει μια λαϊκή παροιμία: «και φταίχτης και ραβδάτουρας δεν γίνεται».
 Δείχνουν ότι έχετε περιέλθει σε μεγάλη αναστάτωση, σε σύγχυση και σε πανικό. 
Τις διάβασε όλος ο κόσμος και κατάλαβε περί τίνων πρόκειται, θα εξεταστούν εφόσον απαιτηθεί σύμφωνα με το Νόμο.



Οι υπογράφοντες Λυκαιώτες
Υπογράφουν 25 Λυκαιώτες





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου