Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

445 στρέμματα ενοικίασε ο Δήμος Μεγαλόπολης από την ΔΕΗ - προγραμματισμός πολλαπλών δράσεων

Εγκρίθηκε στις 9-10-2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου η ΄΄Εκμίσθωση γεωτεμαχίου επιφανείας 445,42 στρεμμάτων (με μονώροφο κτίσμα επιφ. 60,80 m2 και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις επιφ. 1.700 m2 περίπου) της 2ης Ανατολικής Εξωτερικής Απόθεσης (Θ1) του Ορυχείου Χωρεμίου στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας ιδιοκτησίας ΔΕΗ Α.Ε.΄΄

Η διάρκεια της μίσθωσης των 445,42 στρεμμάτων είναι 25 έτη και το μηνιαίο τίμημα ανέρχεται στα 371,00€. Η εκμίσθωση κρίνεται συμφέρουσα αν συγκριθεί με την εκμίσθωση των 33 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ με μηνιαίο μίσθωμα 5.400,00€ που είχε συμφωνηθεί τον Μάρτιο του 2014. 
Στο χώρο προγραμματίζεται να κατασκευαστούν
 1. Υπαίθριο θέατρο, έργο σημαντικό για την πολιτιστική ζωή του Δήμου και την ψυχαγωγία ποιότητας. 
 2. Δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων. 
 3. Αθλητικοί χώροι με γήπεδα μπάσκετ, ποδόσφαιρου, με υπαίθρια όργανα γύμνασης. 
 4. Εγκαταστάσεις αναψυχής με διαμόρφωση Χώρων Υπαίθριου Γεύματος (Barbeque κιόσκια, τραπεζόπαγκοι.)
 5. Βοτανικός κήπος κ.λπ.

Ένας χώρος που είχε συνδεθεί με πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου ( Συναυλίες – Κούλουμα κ.λπ. ) και ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου υποβαθμίστηκε, απαξιώθηκε και εγκαταλείφθηκε, θα ξαναζωντανέψει προσφέροντας έναν κοντινό προορισμό για αναψυχή, άθληση, περιβαλλοντική ενημέρωση και ηρεμία, αλλά και θα είναι ένας χώρος πρόκλησης και για τους επισκέπτες της περιοχής και της πόλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

5 σχόλια:

  1. Κι αναρωτιούνταν οι Μεγαλοπολίτες "τι να λείπει σε αυτόν τον τόπο...". Τελικά, δόθηκε η απάντηση από τους δημοτικούς μας άρχοντες: μας λείπει ένας χώρος αναψυχής, γεμάτος με πράσινο. Ναί, αυτό λείπει από την πόλη, που ...πνίγεται από το μπετό, άψυχα πολυώροφα κτίρια και ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ!!! Που ό,που κι αν κοιτάξεις, δε βλέπεις μια βελανιδιά, ένα πουρνάρι, βρε αδερφέ!
    Μπράβο στους μακρόνοους και διορατικούς πολιτικούς γίγαντες μας! Η Α Ν Α Ψ Υ Χ Η λείπει σε αυτόν τον τόπο! Γιατί, Ο Λ Α τα άλλα τα έχουμε κιωμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια, με διαφορά μια από τις βλακωδέστερες κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει Δήμος στην Ελλάδα του 2017.
    100% αντιαναπτυξιακό έργο που όχι μόνο δεν θα συμβάλλει στα έσοδα του Δήμου αλλά αντιθέτως θα τον βάζει και οικονομικά μέσα. Απερίσκεπτες κινήσεις σε μια ρευστή περίοδο μάλιστα όπου δεν ξέρουμε για παράδειγμα σε ποιού τα χέρια θα καταλήξει η συγκεκριμένη έκταση (μέσω της πώλησης του 40% της ΔΕΗ). Πέραν αυτού ο Δήμος συμφώνησε να πληρώνει ενοίκιο για μία έκταση η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε αποδοθεί στο δημόσιο. Δεν φτάνει που θα πληρώνει ενοίκιο κάθε μήνα, θα πληρώσει κι ένα Χ ποσό για την δημιουργία εγκαταστάσεων & υποδομών σε αυτή την έκταση (που επαναλαμβάνω δεν του ανήκει, με ότι αυτό συνεπάγεται). Δημιουργία θέσεων εργασίας μηδέν, προσέλκυση επισκεπτών επίσης μηδέν, χρήση από τους Δημότες εξαιρετικά αμφίβολη (ειδικά την χειμερινή περίοδο που το αγιάζι εκεί πάνω ξυρίζει) δεδομένου ότι η πρόσβαση στην συγκεκριμένη έκταση είναι μία και για να φτάσει κάποιος εκεί πρέπει να περάσει την πύλη του ορυχείου στο Ψαθί και να διανύσει επιπλέον απόσταση περί των 700 μέτρων μέσω της ευχάριστης ευωδίας που αναδύεται εκεί από το αποχετευτικό της Μεγαλόπολης. Θα ξεκινάει δηλαδή κάποιος από το πρώτο δημοτικό να πάει να αθληθεί σε χώρο πλήρως εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης, να αγναντεύει τα ορυχεία της ΔΕΗ κι ανάλογα την φορά του ανέμου να τρώει την σκόνη τους στην μούρη ή να μυρίζει την μπόχα της αποχέτευσης της Μεγαλόπολης . Ο χώρος δεν είχε συνδεθεί με πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά με φιέστες κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος τις χρυσές εποχές της μάσας που μας οδήγησε στα μνημόνια. Συνήθως μία φορά τον χρόνο γινόταν χρήση του χώρου κι όλη την υπόλοιπη περίοδο το “πάρκο” ήταν κλειστό και δεν πατούσε ψυχή.
    Αντί να δοθούν τα χρήματα για την βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημόσιων χώρων, αντί να δοθούν χρήματα για την ανάπλαση κι ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων κ.α στους δύσκολους αυτούς καιρούς οι μεγαλοπολίτες θα κληθούν να πληρώνουν πολλαπλάσιο κόστος (σε σχέση και με το παρελθόν)για έναν χώρο εκτός αστικού ιστού επειδή ένας τύπος γουστάρει να αναβιώσει εκεί τα πάρτι που έκανε με την παρέα του τις “χρυσές” εποχές της δεκαετίας του 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι που το γράφω, αλλά εκεί στο Δήμο Μεγαλόπολης δεν είναι στα καλά τους. Κανένας τους. Από τον Δήμαρχο μέχρι τους Συμβούλους του που ψηφίζουν και εγκρίνουν τέτοια πράγματα. Ανθρωπάκια. Η Μεγαλόπολη ατύχησε με όλους αυτούς, που καθημερινά αποδεικνύονται ολίγοι και κατώτεροι των περιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, έλυσε ο Δήμος όλα τα προβλήματα της πόλης μας και των χωριών της περιοχής μας και κάνει και τέτοιες κινήσεις; Πόση ανοησία! Οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους και απορώ πώς δεν τους έχει πάρει ακόμη ο κόσμος με τα γιαούρτια και τις πέτρες. Θα έρθει βέβαια και αυτό, δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά με τις βλακείες που κάνουν. ΞΥΠΝΗΣΤΕ, κύριοι, γιατί διαλύσατε τα πάντα. Τα χωριά πίνουν βρώμικο νερό αφού δε γίνονται καθαρισμοί δεξαμενών για χρόνια. Οι καμένες λάμπες έχουν βυθίσει στο σκοτάδι γειτονιές και οικισμούς και μονίμως κλαίγεστε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. έχετε λεφτά, μυαλό δεν έχετε. Αι σιχτίρ από δω, ανίκανοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού πιάσανε ποστα διάφοροι κ διάφορες, τωρα έρχονται οι μεγάλες ενέργειες για το "κοινό καλο".. Αύριο, οι γάτοι παλιοί συνδικαλισταραδες θα πουλάνε και ρουσφέτι στην ΔΕΗ την πλήρως ιδιωτική, κ τα πανέξυπνα ορισμένα θα χαβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή