Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Κώστας Βλάσης: Γιατί ΟΧΙ στην αλλαγή φύλου στα 15!

Η Νέα Δημοκρατία, ως φιλελεύθερη πολιτική δύναμη, αλλά κι εγώ προσωπικά ως πολίτης και πολιτικός σεβόμαστε τις αρχές της Δημοκρατίας, τα ατομικά δικαιώματα και συνεπώς και το δικαίωμα καθενός στην όποια επιλογή του και στον αυτοπροσδιορισμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεχόμαστε άκριτα την όποια νομοθετική ρύθμιση, η οποία ίσως λύνει πρόβλημα, στην πραγματικότητα όμως δημιουργεί άλλα και περισσότερα και σοβαρότερα. Ως νομοθετική εξουσία έχουμε την αποστολή και το δικαίωμα και την ευθύνη της διατύπωσης νόμων και κανόνων για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και της πολιτείας αλλά και για την προστασία και του τελευταίου πολίτη. Δεν έχουμε το δικαίωμα να καταστρατηγούμε θεσμούς, να περιφρονούμε αξίες και παραδόσεις, να αγνοούμε παντελώς της αγωνία της οικογένειας και την σοφία της Εκκλησίας μας, να παραγκωνίζουμε δηλαδή πλήρως τους θεμέλιους λίθους της ελληνικής κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε ένα νομοσχέδιο πρόχειρο και καιροσκοπικό, που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει, πρόσκαιρα έστω, την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας αλλά και να ικανοποιήσει τους θιασώτες της δήθεν αριστερής της ατζέντας.

Η ρύθμιση ενός θέματος τόσο ευαίσθητου, όπως το πλαίσιο ταυτότητας φύλου, απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η Κυβέρνηση όμως προχώρησε χωρίς ουσιαστικό διάλογο, χωρίς να λάβει υπόψιν τις τεκμηριωμένες απόψεις των επιστημονικών φορέων, χωρίς να αφουγκραστεί την κοινωνία. Και κατέληξε να δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης ταυτότητας φύλου σε 15χρονους εφήβους…

Ο κάθε βουλευτής είναι υπεύθυνος για την ψήφο του αλλά και για τις συνέπειες που αυτή θα επιφέρει στην ελληνική κοινωνία, από την οποία διαρκώς και τελικώς κρίνεται.





Κωνσταντίνος Βλάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου