Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μεγαλόπολη: Τα κορίτσια του "ΠΕΛΑΣΓΟΥ" πρωταθλήτριες !!! φοβερό παιχνίδι - τρανταχτές απουσίες και τραγελαφικές ελλείψεις....

 Το Σάββατο 10/6/2017 έγινε στο κλειστό της πόλης μας ο ¨τελικός¨ του πρωταθλήματος γυναικών ανάμεσα στον Κ.Ο.Μ. «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» και την ομάδα του ΑΠΣ ¨ΑΡΙΣ ¨ Καλαμάτας. 
Ένας αγώνας που εκτός από τον τίτλο έδινε το εισιτήριο για τα μπαράζ και την άνοδο στην Α2 κατηγορία που θα γίνουν στο γήπεδο του ΜΕΤΣ στο Παγκράτι.

Η ομάδα της Καλαμάτας ήρθε στον αγώνα ενισχυμένη με την παρουσία της σχεδόν δίμετρης Αντωνογιαννάκη ,της Παπακωσταντίνου και της Πυλιώτη (που συμμετείχαν με τον ¨ΑΡΙΣ¨ στην Α2 κατηγορία ) παίκτριες ικανές να κάνουν την διαφορά αλλά και να ¨φοβίσουν ¨ το νεανικό συγκρότημα της Μεγαλόπολης.

Όμως αυτή η εκπληκτική παρέα ,που φέτος κατέκτησε τα πρωτάθλημα κορασίδων και νεανίδων ,ενισχυμένη με την έμπειρη Μπακετέα δεν δείχνει να φοβάται τίποτα.
Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο οι αθλήτριες του «ΠΕΛΑΣΓΟΥ» γνώριζαν πως έπρεπε να υπερβούν τον εαυτό τους προκειμένου να κατακτήσουν και αυτό το πρωτάθλημα.

Παίζοντας λοιπόν εκπληκτικό μπάσκετ τόσο στην άμυνα που καθήλωσαν τις αντιπάλους τους στους επτά (7)πόντους ,αλλά περισσότερο στην επίθεση που σημείωσαν είκοσι έξη (26) πόντους , έδειξαν από την αρχή ποιος θα είναι το αφεντικό του τελικού. Απέδειξαν πόσο σκληρά έχουν δουλέψει βγάζοντας φάσεις και τελειώματα που δεν βλέπεις εύκολα στα τοπικά πρωταθλήματα.
Το 26-7 του πρώτου δεκαλέπτου έδειχνε να βαραίνει τα πόδια και τις φιλοδοξίες του ΑΠΣ ¨ ΑΡΙΣ¨ που προσπαθούσε να μαζέψει την διάφορα στο δεύτερο και να διεκδικήσει την νίκη στην επανάληψη.
Τα κορίτσια της Μεγαλόπολης διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με ένα επί μέρους σκορ 16-15 πήγαν στα αποδυτήρια με το εντυπωσιακό 42-22. Όλοι περίμεναν με αγωνία την αντίδραση της έμπειρης ομάδας της Καλαμάτας καθώς και την αγωνιστική συμπεριφορά κυρίως λόγο της υπερπροσπάθειας των παικτριών του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨.
Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο προπονητής του ¨ΑΡΙΣ¨ επέλεξε άμυνα ζώνης προσπαθώντας να χαλάσει το επιθετικό ρυθμό των γηπεδούχων , πιστεύοντας ότι έτσι θα σταματούσε την παραγωγικότητα τους και θα άλλαζε τη ροη του αγώνα . Όμως αυτό περίμεναν και από τον «ΠΕΛΑΣΓΟ» και έτσι βγήκαν προετοιμασμένοι κάτι που αποδείχτηκε στον αγωνιστικό χώρο. Δείχνοντας υπομονή με σωστό ¨γύρισμα¨ στη ζώνη, αλλά και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό όταν τους δινόταν η ευκαιρία ανέβασαν το δείκτη του σκορ. Δυο πόντοι από την Τσιντώνη ,πέντε από την Καντέλη τρία συνεχόμενα τρίποντα από Μπακετέα και Παναγιώτου έσβησαν κάθε ελπίδα της Καλαματιανής ομάδας για επιστροφή στο παιχνίδι μετατρέποντας σε περίπατο το ντέρμπυ .
 Με 23-11 και σχεδόν το διπλό σκορ 65-33 (στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου )έδωσε το έναυσμα για τα πανηγύρια της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
 Ένα περισσότερο διαδικαστικό για τον ¨ΠΕΛΑΣΓΟ¨ αλλά κυρίως βασανιστικό για τον ¨ΑΡΙΣ¨ τέταρτο δεκάλεπτο μαζί με το τελικό 76-49, ήρθε να δώσει τη σειρά στους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων .

Από την ομάδα των ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ όλες ήταν καταπληκτικές κάθε έχοντας η κάθε αθλήτρια το ρόλο της, βοήθησε σε τομείς όπως η άμυνα η καθοδήγηση οι τελικές πάσες τα ριμπάουντ.
Παίκτες γονείς και φίλαθλοι (μάλλον όχι αρκετοί για αυτή την ομάδα )ένα κουβάρι για να γιορτάσουν μια ακόμη μεγάλη επιτυχία. 
Τον αγώνα παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ο Κος Κουντραφούρης ,ο πρόεδρος της επιτροπής Κος Ηλιόπουλος ,προπονητές και φίλαθλοι από Τρίπολη και Καλαμάτα ,
αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ από την δημοτική αρχή της Μεγαλόπολης.

Ένα επί πλέον μελανό σημείο του τελικού που αγγίζει τα όρια του γελοίου ,η μη λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα και η χρήση ενός χειροκίνητου (δανεικός από την ομάδα των ¨ΛΥΚΑΙΩΝ¨ ) που προκάλεσε άσχημο σχολιασμό των φιλάθλων και των Μ.Μ.Ε. καθώς μας γύρισε σε περασμένες καταστάσεις.

Τα δεκάλεπτα :26-7/16-15/23-11/11-16
Η κατά γενική ομολογία αξιότερη ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και το εισιτήριο για τα μπαράζ που θα γίνουν στο Παγκράτι με αντιπάλους τον Αρίωνα Μυτιλήνης, τον Σύλλα Αιδηψού και τον Αιγέα Χίου .


Με την ομάδα του «ΠΕΛΑΣΓΟΥ» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συμμετείχαν :
ΑΡΙΔΑ-ΧΡΑΝΙΩΤΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΤΖΙΟΥΒΕΛΗ-ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ-ΔΗΜΑΔΗ-ΜΠΑΚΕΤΕΑ-ΤΣΙΝΤΩΝΗ-ΣΕΦΕΡΟΥ-ΣΤΑΒΑΡΑΚΗ-ΜΙΧΟΛΙΑ-ΚΑΝΤΕΛΗ-ΜΠΟΥΡΑ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ.

4 σχόλια:

  1. Αιντε παλι τα ιδια με σας. Μυαλο δεν βαζετε.Τι τις θελετε τις επιτυχιες.Δεν κοιτατε παραδιπλα. Ενα ματσο χαλια ,ανωμαλη πτωση, τοπικο,υποδομες για γέλια και την εικοσαρα την τσεπωσαν .Εσεις για να βγαλετε τα εξοδα πουλήστε το παρκε.
    Θα μπορουσατε και τον πινακα αλλα την πατησατε .Μαρτυρησατε πως ειναι χαλασμενος.Ο χοντρουλης που τον πηρε δεν τοξερε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χλιος που είχε το κλειστό πάντα έτοιμο. που ειναι; τους έγραψε και αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως πρέπει να γινει επιτροπή σταδίου για να δουλεύουν τα πάντα; τι λένε οι φωστήρες του Δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ; ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ 5 ΥΠΕΡΒΑΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ,ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ

      Διαγραφή