Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Επιμελητήριο Αρκαδίας: ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MARKETING ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των Μικρών και Μικρομεσαίων Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, τη Δευτέρα 8 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια και να συμπληρώσετε on line τη συμμετοχή σας.


ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στις 3 Αυγούστου θα ενεργοποιηθεί ο νέος Νόμος 4469/2017 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προβλέπει μία διαδικασία ρύθμισης όλων των οφειλών μια επιχείρησης προς το σύνολο των πιστωτών, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές). Ο νόμος θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ στις 4 Αυγούστου 2017 θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών. Αυτό δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΠ, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης


ΕΦΚΑ: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Πλεονασματικός, άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, εμφανίζεται ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτέλεσής του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, για το α΄ τετράμηνο του έτους ο ΕΦΚΑ παρουσιάζει πλεόνασμα 112,33 εκατ. ευρώ, έναντι προβλεπόμενου ταμειακού ελλείμματος 234 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα. Το πλεόνασμα, αναφέρεται, προκύπτει μετά και την απόδοση στον ΕΟΠΥΥ, το ΕΤΕΑΕΠ, τον ΟΑΕΔ και το ΑΚΑΓΕ, του συνόλου των εσόδων που εισπράχθηκαν για λογαριασμό τους από τον ΕΦΚΑ.


YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ 1.6.2017 Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για την καθιέρωση της υποχρεωτικής καταβολής από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω τραπεζικού λογαριασμού.Σχετικά με την καταβολή αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω τραπεζικού λογαριασμού αναφέρει:

Καθιερώνεται εφεξής η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών. Η καταβολή των αποδοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλη την απόφαση.


ΕΦΚΑ: ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εισφοράς μηνός Απριλίου 2017 είναι η Τετάρτη 31η Μαΐου 2017 για αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου