Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ομόφωνα το ΔΣ Τρίπολης κατά των "έμφυλων ταυτοτήτων" στα σχολεία

To θέμα των έμφυλων ταυτοτήτων στα σχολεία ετέθη κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τετάρτη 17 Μαΐου, παρόντων αρκετών γονέων στην αίθουσα της συνεδρίασης. 

Ο κ. Σμυρνιώτης κατά την τοποθέτησή του είπε ότι είναι αδιανόητο να επιβάλουμε διαδικασίες μέσω εγκυκλίων και αν φτάσουμε να μπορεί να ασχολείται με το θέμα η όποια ΜΚΟ έχουμε χάσει το παιχνίδι:
«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που γίνονται αυτές οι θεματικές εβδομάδες»
Ακολούθως, ο κ. Σμυρνιώτης υποστήριξε ότι πρέπει να ανακληθεί η εγκύκλιος , γιατί τα σοβαρά αυτά θέματα δεν πρέπει να θίγονται από άτομα τα οποία δεν έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο για να μεταφέρουν αυτές τις απόψεις στους μαθητές. Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης κάλεσε το ΔΣ να κάνει ένα ψήφισμα κατά τις εγκυκλίου.

Ο κ. Τζίουμης από την πλευρά του είπε ότι είναι πολύ θετικός και δείχνει τη σοβαρότητα του θέματος ο ξεσηκωμός αυτός των γονέων.
«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο σκοπός αυτής της θεματικής εβδομάδας τη στιγμή που υπάρχουν τόσα προβλήματα ειδικά στην Παιδεία. Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις έμφυλες ταυτότητες», επεσήμανε.
Όπως ανέφερε, ήδη εκτελείται η πρώτη θεματική εβδομάδα της διατροφής στα σχολεία της Τρίπολης, με τους καθηγητές να μπαίνουν στις αίθουσες και να μιλούν για τη διατροφή. «Πώς ένας μαθηματικός θα μιλήσει για διατροφή; Καταλαβαίνετε τι θα γίνει στο κρίσιμο θέμα του κοινωνικού φύλου», είπε.
Τέλος, κάλεσε το ΔΣ να αποφασίσει ομόφωνα ένα ψήφισμα προκείμενου να ανακληθεί η θεματική εβδομάδα και επίσης να γίνει μία πολύ σωστή ημερίδα για να ενημερωθεί ο κόσμος.

Ο κ. Τσιαμούλος με τη σειρά του μίλησε για το θέμα συμμεριζόμενος τους γονείς της Τρίπολης, όπως είπε, προτείνοντας να ληφθεί μία απόφαση στο ΔΣ και να αποσταλεί στα γραφεία όλων αυτών που σκέφτονται «παράξενα σεξουαλικά», όπως είπε, και να συνοδεύεται με ένα ψήφισμα. Επίσης, πρότεινε ο Δήμος να κινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης μέσα στα σχολεία.

Ο κ. Λάζαρης ανέφερε ότι οι γονείς θα έπρεπε να είχαν διαμαρτυρηθεί όταν κόπηκαν ώρες από το ωρολόγιο πρόγραμμα, θα έπρεπε να είχαν διαμαρτυρηθεί όταν κόπηκαν μαθήματα ή ακόμα όταν μειώνονταν οι ώρες των καθηγητών.
Το υπουργείο φτιάχνει μία εβδομάδα με ό,τι περισσότερο αντιμετωπίζεται σαν χαβαλές, είπε.
Ο κ. Λάζαρης ανέφερε ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει διαβάσει το υλικό και υποστήριξε ότι η θεματική αυτή εβδομάδα είναι μία κάλυψη για τις ελλείψεις στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στη μείωση μαθημάτων.
Το υπουργείο πρέπει να ξαναδεί το θέμα, είπε κλείνοντας.

Ο κ. Νικολάου, ο οποίος είπε ότι η θεματική εβδομάδα είναι υποκρισία, όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα στην Παιδεία.
«Η φράση’’ έμφυλες ταυτότητες’’ δημιουργεί πρόβλημα και αυτό που καταλαβαίνει κάποιος είναι ότι βάζουμε τα αγόρια και τα κορίτσια να αποφασίσουν για την ταυτότητα που μπορούν να ακολουθήσουν».

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής χαρακτηρίζοντας ως κομπογιαννίτικες τις τακτικές του υπουργείου για τις έμφυλες ταυτότητες.
Το ΔΣ θα είναι ξεκάθαρο για το θέμα και θα βγάλει μια απόφαση η οποία θα ακουστεί δυνατά και θα είναι εναντίον της θεματικής εβδομάδας για την οποία έχουν φωτογραφηθεί ΜΚΟ, όπως είπε.
Να ανακληθεί 100% αυτή η εγκύκλιος, είπε κλείνοντας, και διάβασε ένα μικρό κείμενο το οποίο κατέβασε ως πρόταση για ψήφιση στο ΔΣ Τρίπολης.

Το κείμενο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το ΔΣ σέβεται την όποια διαφορετικότητα, αλλά δεν καταλαβαίνει την θεματική εβδομάδα και όλα όσα αυτή στοχεύει.

Επειδή η εγκύκλιος αφορά παιδιά πρέπει να γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από ψυχίατρους και παιδοψυχολόγους. Οι καθηγητές δεν μπορούν να διδάξουν αυτή τη θεματική ενότητα. Και με όλες αυτές τις αντιδράσεις το ΔΣ ζητεί την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του κ. Γαβρόγλου για λόγος εθνικούς, ηθικούς και παιδοψυχολογικούς».

Ο κ. Κακλαμάνος στις 19:30 διέκοψε το ΔΣ Τρίπολης προκειμένου τα μέλη του ΔΣ να μεταφερθούν στην αίθουσα προσυνεδριάσων και να λάβουν μία ομόφωνη απόφαση καθώς υπήρχαν πολλοί γονείς που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Ύστερα από περίπου 20 λεπτά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας επειδή το ΔΣ θεωρεί ότι αυτή δεν έχει μορφωτικό λόγο. Ο κ. Νικολάου συμπλήρωσε ότι η απόφαση αυτή δεν προσφέρεται για ομοφοβική ή ρατσιστική εκμετάλλευση.

Έφη Καστραντά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου