Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Μόνο με "πλαστικό" χρήμα το αφορολόγητο 2017

ΣΤΟ 50% Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»
Στα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να είναι έτοιμος ο οδηγός για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης νοικοκυριών στο νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», που προωθείται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. Στο νέο πρόγραμμα θα προβλέπεται ένα τμήμα επιδότησης ή/και χαμηλότοκου δανείου, ενώ το υπόλοιπο της δαπάνης θα καλύπτεται από ίδια συμμετοχή του νοικοκυριού. Συγκεκριμένα το επιδοτούμενο ή/και δανειοδοτούμενο σκέλος θα αφορά το 50% της δαπάνης και θα εξαρτάται από εισοδηματικά κριτήρια που θα εξειδικευθούν στον οδηγό του προγράμματος, ενώ η συμμετοχή κάθε νοικοκυριού πρέπει να καλύπτει το υπόλοιπο 50% της δαπάνης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr



ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
10 + 1 Προτεραιότητες για Μικρό-μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
και Οικογενειακές Επιχειρήσεις

Με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της σωστής οργάνωσης και της διοίκησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων του σήμερα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις «Προτεραιότητες των Μικρών και Μικρομεσαίων Οικογενειακών Επιχειρήσεων » τα οποία έχουν ως στόχο να δώσουν πρακτικές γνώσεις και αποτελεσματικές λύσεις σε όλα τα καθημερινά θέματα, με πρακτικά παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης και …. γνωστές δοκιμασμένες συνταγές για επιτυχίες.

Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21. Τα επόμενα σεμινάρια, θα διεξάγονται κάθε δεύτερη Δευτέρα από την ημέρα έναρξης.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια.


ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Οριστικό “stop” στις χάρτινες αποδείξεις βάζει απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τα εισοδήματα του 2017, που δηλωθούν την επόμενη χρονιά στις φορολογικές δηλώσεις. Για το χτίσιμο του αφορολόγητου οι πολίτες που το δικαιούνται θα μπορούν να επικαλούνται τις μηνιαίες αναλύσεις (statement) των τραπεζών για τις χρεωστικές ή τις πιστωτικές τους κάρτες και τις λοιπές πληρωμές που έκαναν και θα κάνουν το 2017 μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών (e-banking κλπ.)

Παράλληλα ορίζεται ότι στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (π.χ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (π.χ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Για τα εισοδήματα του 2017, τα οποία θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν το 2018, ισχύει αφορολόγητο 8.636 -9.545 για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Για να δικαιούνται το αφορολόγητο, θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στη διάρκεια του 2017 στο προκαθορισμένο όριο πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος :

-10% του ετησίου εισοδήματος, για εισόδημα ως 10.000 ευρώ,

- 15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και

- 20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα


ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2017.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκθέσεις και το ύψος επιδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου