Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Προμήθεια καυσίμων Παναρκαδικού Νοσοκομείου - Ενημέρωση για εγκατάσταση POS - Ενημέρωση για οικονομικά θέματα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης "Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ" διενεργεί ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό άνω των ορίων για την ανάδειξη προμηθευτή-τών για την προμήθεια ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες εδώ.
Αναλυτικά οι πληροφορίες του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Ενεργοποιείται ο νέος νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων με απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γ. Πιτσιλής. Στην απόφαση παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τον καθορισμό του τρόπου, της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων και τη ρύθμιση λοιπών θεμάτων εφαρμογής των διατάξεων του νόμου. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαΐου.


ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ POS
Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοσθεί η υποχρεωτική εγκατάσταση POS στους επαγγελματικούς κλάδους και τις υπηρεσίες στην αγορά, για την καθολική χρήση του πλαστικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές των φορολογούμενων, σύμφωνα με το σχέδιο της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. 
Η πρώτη φάση θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 και σε αυτή τη φάση θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν POS επαγγελματικοί κλάδοι όπως τα καταστήματα εστίασης και ένας μεγάλος αριθμός από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.α. Η δεύτερη φάση θα εφαρμοστεί έως το τέλος του 2017 και η τρίτη έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018.

ΑΑΔΕ: ΤΑ 47 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ
Αναλυτικό κατάλογο με τα 47 δικαιολογητικά που μπορεί να εκδοθούν μέσω των Δ.Ο.Υ, περιλαμβάνει απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, και η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Εκτός από τον αναλυτικό κατάλογο, η απόφαση προβλέπει και άλλες σημαντικές διευκρινήσεις σχετικά με την αξιοποίηση των δικαιολογητικών ή των εγγράφων, ακόμη και αυτών που μπορούν να εκδοθούν μέσω Taxisnet.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, για την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων και των εργοδοτών για τον κλάδο σύνταξης μισθωτών, από 01-01-2017 έως την 01-01-2020. Η απόφαση προβλέπει τη σταδιακή μείωση των εισφορών από το 2017 έως το 2020, ώστε αυτές στο τέλος του 2020 να διαμορφώνονται σε ποσοστό 6,67% για τους ασφαλισμένους και σε ποσοστό 13,33% για τους εργοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου