Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Περιφέρεια Πελοποννήσου(για Ίδρυμα Βοσυνιώτη: "ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει να τάζει και το 2017!"

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2016, αντιλαμβανόμενη τη δυσκολία των οικογενειών να καλύψουν τα τροφεία για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακό σταθμό (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) έδρασε έμπρακτα και χρηματοδότησε τους φορείς που λειτουργούν τέτοιου είδους δομές, τόσο από τον προϋπολογισμό της, όσο και από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο πλαίσιο του προγράμματος "εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής".

Με τις χρηματοδοτήσεις αυτές εντάχθηκαν όχι μόνο τα παιδιά των οικογενειών που ζουν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας αλλά και παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα. 
Μεταξύ των δομών αυτών περιλαμβάνεται και το Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη, που λειτουργεί στο Δήμο Τρίπολης, στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί βρεφονηπιακός σταθμός με καταστατικό σκοπό την φύλαξη των παιδιών των εργαζομένων μητέρων του Δήμου Τρίπολης.

Και αν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η υποστήριξη των δομών και η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι αυτονόητη και εκφράζεται με πράξεις, για το Δήμο Τρίπολης είναι μόνο «υποσχετική». 
Ο Δήμος Τρίπολης αν και είναι ο φορέας εποπτείας του ιδρύματος Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη απλά μοίρασε υποσχέσεις χιλιάδων ευρώ από τις αρχές του έτους 2016 και συνεχίζει να «τάζει» τα ίδια και το 2017.

Οφείλουμε να επισημάνουμε στο Δήμαρχο ότι η θεσμική ευθύνη του Δήμου Τρίπολης έναντι του Ιδρύματος δεν μπορεί να εκφράζεται με «ταξίματα». Οι φορείς εποπτείας δεν εγκρίνουν μόνο τον προϋπολογισμό των φορέων που εποπτεύουν, αλλά υποστηρίζουν έμπρακτα τον προϋπολογισμό αυτό, ειδικότερα δε όταν πρόκειται για δομές παιδικής φροντίδας και προστασίας.

Μάλλον για το Δήμαρχο η τακτική των υποσχέσεων έχει γίνει κύριο υποκατάστατο των θεσμικών του υποχρεώσεων. Τα 40.000 ευρώ που συνεχώς ανακοινώνει ότι θα δώσει στο Βοσυνιώτειο δεν επαρκούν και στην ουσία είναι σα να θέλει να το κλείσει.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2016 χρηματοδότησε με πόρους ύψους 245.000 ευρώ το Ίδρυμα, τη στιγμή που ο Δήμος Τρίπολης δεν έβαλε καθόλου χρήματα.
 Πρόθεση της Περιφερειακής αρχής είναι να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του Βοσυνιώτειου, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο ότι ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει ισόποσα τη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου