Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Γλυκερία σε νέο τραγούδι ... ΠΑΤΡΙΔΑ



Γλυκερία      «Πατρίδα»
Ακούστε  το  τρυφερά....
στον ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ fm 103,1

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα από τη δισκογραφία, που αποτέλεσε μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο όσον αφορά στις ζωντανές εμφανίσεις με εξαιρετικές συμπράξεις με συναδέλφους της ερμηνευτές, μουσικούς αλλά και δημιουργούς όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Αντώνης Ρέμος, η Μαρινέλλα, κ.ά. η Γλυκερία στην νέα της πλέον δισκογραφική στέγη, την Spider Music παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Ακολούθησα ένα αστέρι».
Συνταξιδιώτες οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Λιδάκης και Dilek Koç.

Με αφετηρία δύο καινούρια τραγούδια του Στέλιου Φωτιάδη το Ακολούθησα ένα αστέρι και Σ’ αγαπάω ξεκίνησε το νέο της φωτεινό και αισιόδοξο δισκογραφικό ταξίδι. Τις αποσκευές συμπληρώνουν τραγούδια νεώτερων δημιουργών όπως το Φεύγεις και φεύγω του Αποστόλη Μαλλιά σε στίχους του Τέρπανδρου και το Πατρίδα του Φράνκι Λούβαρη και της Μελίνας Μακρή σε στίχους της Ευανθίας Μάγνη.

Και τα καινούρια μπερδεύονται γλυκά με αγαπημένα τραγούδια που με μια διαφορετική μουσική ματιά αλλά και την μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας παίρνουν μια νέα πνοή.

Τα τραγούδια μια σταλιά του Μιλτιάδη Πασχαλίδη σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου που μοιράζεται με την Ελένη Βιτάλη, Γιατί πολύ σ’ αγάπησα του Ορφέα Περίδη σε στίχους του Γιάννη Καλπούζου, Ανάβω μια φωτιά του Σωκράτη Μάλαμα, Η νύχτα μυρίζει γιασεμί του Μάριου Τόκα σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου, Θέλω τα μάτια σου να τα ξεχάσω των Πυξ Λαξ (Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Ξυδούς / Στίχοι: Μάνος Ξυδούς, Μπάμπης Στόκας), Η βροχή του Οπισθοδρομικού Θοδωρή Παπαδόπουλου σε στίχους του Γιώργου Λεκάκη που τραγουδάει με τον Μανώλη Λιδάκη, Γίναμε ξένοι του Αντώνη Βαρδή σε στίχους της Έλενας Αντωνίου, Τι τραγούδι να σου πω των Ενδελέχεια (Μουσική: Παναγιώτης Κατσιμάνης / Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης) και τέλος με το παραδοσιακό Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα που τραγουδούν με τη Dilek Koç στα ελληνικά και τα τουρκικά.

To άλμπουμ είναι μια παραγωγή του Στέλιου Φωτιάδη και κυκλοφορεί από τη Spider Music.

Δευτέρα 3 Οκτώβρη εκλογές στο Σύλλογο Γονέων του ΓΕΛ Μεγαλόπολης


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Μεγαλόπολης με την ευκαιρία της συγκέντρωσης των γονέων από τον Λυκειάρχη, προσκαλεί όλους τους γονείς την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου, σε Γενική Συνέλευση για απολογισμό και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. αμέσως μετά το πέρας της ενημέρωσης από τον Λυκειάρχη.

Η παρουσία όλων των Γονέων είναι απαραίτητη επειδή τέσσερα από τα παλαιά μέλη του Συλλόγου δεν έχουν πλέον παιδιά στο Λύκειο και βάσει του σχολικού κανονισμού υποχρεούνται σε άμεση παραίτηση και δεν νομιμοποιείται ο Σύλλογος.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας
Γεώργιος Καλαϊτζής                                                   Βασιλική Μπίμπα



Κατασχέσεις χρημάτων από την εφορία ακόμα και αν πληρώνονται κανονικά οι ρυθμίσεις!!!

· Κατασχέσεις χρημάτων από την εφορία μέσω φορολογικής ενημερότητας
Σε αυτόματη παρακράτηση των ποσών που αντιστοιχούν στις οφειλές προς το Δημόσιο θα προχωρά η Εφορία στις περιπτώσεις φορολογουμένων που ζητούν αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας για να εισπράξουν ποσά από το Δημόσιο ή να μεταβιβάζουν ακίνητα. 
Η παρακράτηση θα γίνεται ακόμα και σε όσους έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις.


· ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση.
Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά, από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.

Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr


· Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Αποζημίωση στους πολίτες για τα μέτρα λιτότητας
Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΕΔ) της 20ής Σεπτεμβρίου 2016, οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι δυνατόν να ενάγουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Κομισιόν, στην περίπτωση κατά την οποία παραβιάζονται αποδεδειγμένα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Αφορμή για την απόφαση αυτή υπήρξε η προσφυγή θιγομένων από το κούρεμα των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών άνω των 100.000 ευρώ (το 2013) κατά της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αίτημα την αποκατάσταση της ζημίας, την οποία υπέστησαν.


· Εκδήλωση για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας
Το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network και το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 2016-2017 διοργανώνει ημερίδα με κεντρικό θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 6 μ.μ. Για το πρόγραμμα, αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά).


Δρόμος Αρχαία Ολυμπία - Μεγαλόπολη... γιόκ μας τελείωσε !!


Κυρία Δημητρακοπούλου,

Σας αποστέλλω την απάντηση που δόθηκε στο Βουλευτή Ν. Ηλείας κ. Τζαβάρα, 
σχετικά με το δρόμο Αρχαία Ολυμπία-Μεγαλόπολη.
Ελέω οικονομικής στενότητος, οι αρμόδιες υπηρεσίες επικαλούνται ...τεχνικοοικονομικές αδυναμίες στην προώθηση του έργου και απερίφραστα αναφέρουν ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να μπουν στον κόπο για καμία σχετική μελέτη...

Περαστικά μας! 
Ευτυχώς που έχουμε τουλάχιστον τη συνδετήρια οδό...
Καλό ξημέρωμα!

Να θυμίσουμε
Δρόμος Αρχαία Ολυμπία - Μεγαλόπολη: ενταγμένος με 5.000.000 από το 2011!!! ουδείς ασχολήθηκε....

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Πελοπόννησος: 23 Πολωνή εκβίαζε 21χρονο μέσω facebook


Υπόθεση εκβίασης 21χρονου μέσω Facebook εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 23χρονης υπηκόου Πολωνίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 21χρονου, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο, αφού τον προσέγγισε και συνομιλούσε μαζί του μέσω Facebook, του γνωστοποίησε πως έχει στην κατοχή του προσωπικό του φωτογραφικό υλικό, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μη το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το άτομο αυτό έστειλε τελικά το επίμαχο φωτογραφικό υλικό σε οικείους του 21χρονου μέσω εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή, η οποία παρήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και έπειτα από σχετική αλληλογραφία με τις διαχειρίστριες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 23χρονης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της σε περιοχή της Πελοποννήσου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Γενναδίου στο Κοτύλιο Αρκαδίας


Την Κυριακή 25/09/2016 θα γίνουν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γενναδίου στο νέο Σιναϊτικό Μετόχι στο Κοτύλιο Δ.Ε. Γόρτυνος Δήμου Μεγαλόπολης, παρουσία του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου. 
Το Σάββατο 24/09/2016 ώρα 5.30 θα τελεστεί η εσπερινή ακολουθία.

Προσκαλούνται όλοι οι ευσεβείς πιστοί του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής να παρευρεθούν στο εξαιρετικό αυτό λατρευτικό γεγονός.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γόρτυνος
Γιώτης Δημήτριος
----------------------------------------------------



Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Γενναδίου στο Κοτύλιο Αρκαδίας

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γενναδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Σχολαρίου (πρώτου Πατριάρχου μετά την Άλωση), που έχει ανεγερθεί εντός σιναϊτικής ιδιοκτησίας στοΚοτύλιοΑρκαδίας (Δήμος Μεγαλοπόλεως).

Με την ολόθυμη ευλογία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτουΓόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, την ένθερμη υποστήριξη και συνδρομή των τοπικών αρχών, καθώς και με την αμέριστη βοήθεια ευλαβών δωρητών, ο ναός και το πέριξ αυτού ησυχαστικό συγκρότημα ανεγείρονται για την εγκατάσταση μοναζουσών προερχομένων από το εμπερίστατογυναικείο ησυχαστήριο της Φαράν, το οποίο ευρίσκεται στην Αίγυπτο (χερσόνησος του Σινά) και αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Σινά (Αγίας Αικατερίνης).

Τα εγκαίνια, με την ευλογία του ΣεβασμιωτάτουΓόρτυνος, θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ο οποίος είναι και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σινά, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο (Εκκλησία της Αλβανίας), ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε Σιναΐτης μοναχός.

Την παραμονή (Σάββατο 24/9)το απόγευμα και ώρα 5:30 μμ. θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός. Την Κυριακή (25/9) στις 7 πμ. θα ξεκινήσει η Ακολουθία του Όρθρου, και θα επακαλουθήσει (περί τις 8:45 πμ.) η πανηγυρική Ακολουθία των Εγκαινίων, και μετά ταύτα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την μετάβαση προσκυνητών από την Αθήνα με πούλμαν το πρωί της Κυριακής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Όρους Σινά (τηλ. 210-6454923).

Να αποσυρθεί περιοδικό με διαφήμιση ΝΤΡΟΠΗ για τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να στηλιτεύσω το γεγονός πως η αεροπορική σας εταιρεία (Astra Airlines )σε έντυπο που διανέμει -πρωτίστως- στους τουρίστες επιβάτες της,αλλά και στην ηλεκτρονική του μορφή στην ιστοσελίδα σας διαφημίζει προϊόν όπου απεικονίζει τον αρχιστράτηγο των Ελλήνων και πρωτεργάτη της απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό σε μορφή αλλοιωμένη αφού η κεφαλή ανήκει στον ήρωα του 1821 Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και το σώμα παραπέμπει στον Μέγα Ναπολέοντα. 

Η ενέργειά αυτή είναι άκρως προσβλητική αφού στο βωμό της επίτευξης κέρδους δε διστάζουν ορισμένοι να παραποιήσουν ιστορικές μορφές της πατρίδας μας που διακρίθηκαν στα πεδία των μαχών προκειμένου να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Σας ζητώ λοιπών προκειμένου να σεβαστούμε τη μνήμη μιας εκ των μεγαλυτέρων ηρωικών μορφών της Ελλάδος ,αν όχι την επιβλητικότερη, και τη γεωγραφική περιοχή με την όποια ο Γέρος του Μοριά έχει ταυτιστεί (εκείνη δηλαδή της Πελοποννήσου) να διακοπεί η διανομή του εν λόγω περιοδικού από την εταιρεία σας.

Κιντής Χρήστος

Πελοπόννησος: 803 άτομα και 660 αυτοκίνητα ελέγχθηκαν σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα επτά (57) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τριάντα πέντε (135) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια τρία (803)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια εξήντα (660) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα οκτώ (288) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής στην Κορινθία και δύο περιπτώσεις απάτης στη Μεσσηνία

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (22.9.2016), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια τρία (803) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια ενενήντα πέντε (595) ήταν ημεδαποί και διακόσια οκτώ (208) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εξήντα (660) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα πέντε (135) άτομα, από τα οποία ογδόντα οκτώ (88) ήταν ημεδαποί και σαράντα επτά (47) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα επτά (57) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Μία (1) ημεδαπή στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση της νομοθεσίας Περί Πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Οκτώ (8) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός και μία (1) αλλοδαπή στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Έξι (6) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:
· Από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής εξαρτημάτων οχημάτων, που είχαν γίνει την 7.9.2016, στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δύο (2) αυτοτελείς δικογραφίες, σε βάρος ενός (1) 28χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

· Από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, μία (1) περίπτωση απάτης μέσω ιστοσελίδας διαδικτύου, που είχε γίνει την 12.8.2016. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 24χρονου ημεδαπού, για απάτη.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης μέσω ιστοσελίδας διαδικτύου, που είχε γίνει την 22.4.2016. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος δύο 92) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22 και 26 ετών, αντίστοιχα, για απάτη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα τέσσερις (274) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επτά (7) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τέσσερις (4) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και τρεις (3) παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Βασίλης Καρράς: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ νέο τραγούδι + βίντεο



ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ακούστε  το  πρώτοι  ΕΔΩ!!!
στους 103,1 στον
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ fm



Ο Βασίλης Καρράς ερμηνεύει ένα δυναμικό τραγούδι

σε στίχους της Αγγελικής Μακρυνιώτη και μουσική του Βασίλη Γαβριηλίδη

και παρουσιάζει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο

«ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ».
Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης
Στίχοι: Αγγελική Μακρυνιώτη



Μεγαλόπολη: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου Ημερίδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Δήμος Μεγαλόπολης
σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, το ΕΣΔΟΓΕ (Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα)

διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις:
«Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Το παρελθόν, το παρόν, οι προοπτικές και
το Πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής»,


και σας προσκαλεί στο
Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ.



Πρόγραμμα εκδήλωσης
· Χαιρετισμοί
· Ομιλίες – Εισηγήσεις
1. Κώστας Αλεξίου, Μέλος ΕΣΔΟΓΕ – Υπεύθυνος Πελοποννήσου
2. Χριστίνα Σταμούλη, Μέλος ΕΣΔΟΓΕ – Νομικός
3. Μάρκος Χαρίτος, Μέλος ΕΣΔΟΓΕ – Σκηνοθέτης, Ειδικός Επικοινωνίας

· Παρεμβάσεις
- Η βουλευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Επανορθώσεις στην περίοδο 2013-2015
- Ο βουλευτής Κορινθίας, Τσόγκας Γεώργιος, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Επανορθώσεις στην παρούσα σύνοδο της Βουλής

· Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης θα υπάρχει Έκθεση με θέμα:
«Τύπος και Λογοτεχνία στα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης», 23-30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η αγωνιστική και πνευματική δραστηριότητα των χρόνων της Κατοχής 1941-1944, μέσα από τα εξώφυλλα 230 εφημερίδων και 470 Λογοτεχνικών εκδόσεων της εποχής.

Από την Συλλογή της Βιβλιοθήκης – Αρχείου του Γιώργου Δολιανίτη πρ. Σχολάρχη και μέλους του ΕΣΔΟΓΕ (Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα)

Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης: θεαματικός απολογισμός για τον "Φον Δημητράκη"

Η θεατρική παράσταση «Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά, που έκανε πρεμιέρα την 26 Φεβρουαρίου 2016, έλαβε τέλος. 
 Εκτός από τις παραστάσεις που δώσαμε στην Μεγαλόπολη η Ομάδα μας έκανε περιοδεία παίζοντας στην Καλαμάτα, Μεσσήνη, Τρίπολη και σε άλλες περιοχές, προσκεκλημένη σε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμων και Συλλόγων.

Επίσης συμμετείχαμε σε δύο (2) Φεστιβάλ, την 7 Αυγούστου 2016 
στο 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου της Κορίνθου, κερδίζοντας τρία (3) Βραβεία
 Πρώτο Βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου ο Χρήστος Κασσελούρης, 
 Πρώτο Βραβείο Β΄ανδρικού ρόλου ο Βασίλης Χάβαρης 
και το Βραβείο 3ης καλύτερης Παράστασης 
 και την 10 Σεπτεμβρίου 2016 στους 30ούς Πανελλήνιους Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων του Δήμου Ζωγράφου, κερδίζοντας πάλι τρία (3) Βραβεία: 
 Πρώτο Βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου ο Χρήστος Κασσελούρης, 
 Πρώτο Βραβείο Κοστουμιών ο Σωτήρης Μπελιάς
 και το Βραβείο του Κοινού ως καλύτερης Παράστασης!

Έτσι όμορφα έκλεισε αυτός ο κύκλος και με πολλή όρεξη και διάθεση ανοίξαμε έναν καινούργιο. Το επόμενο έργο της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης, που ήδη ξεκίνησαν οι πρόβες, είναι «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, υπό την σκηνοθεσία του καθηγητή υποκριτικής Θεόδωρου Εσπίριτου, το οποίο θα ανέβει στα μέσα Νοεμβρίου του 2016.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους , όσους βρέθηκαν μαζί μας στο υπέροχο αυτό ταξίδι, που μόνο το Θέατρο μπορεί να προσφέρει.


Με εκτίμηση
 η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης!

Κώστας Βλάσης:" η Μεγαλόπολη δεν μπορεί να είναι η εύκολη λύση για ΧΥΤΕΑ"


Κώστας Βλάσης: «Η Μεγαλόπολη δε μπορεί να είναι μονίμως η εύκολη λύση και μάλιστα χωρίς την απαραίτητη συναίνεση. Ας καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι είναι απαραίτητη η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για να λυθεί το θέμα του ΧΥΤΕΑ».

Την έντονη αντίθεσή του για τη διαφαινόμενη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στη Μεγαλόπολη χωρίς τη συναίνεση των αρμοδίων φορέων εξέφρασε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σκουρλέτη, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του αρμοδίου για θέματα περιβάλλοντος αναπληρωτή Υπουργού, προκαλεί έκπληξη και εγείρει πολλές ενστάσεις. Η περιοχή της Μεγαλόπολης έχει δεχθεί μακροχρόνια περιβαλλοντική επιβάρυνση λόγω της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. και η Περιφέρεια Πελοποννήσου παράγει μόλις ένα μικρό μέρος του συνόλου των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων της χώρας. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση με προχειρότητα και χωρίς την απαραίτητη συνεννόηση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προχωρά σε “εύκολες λύσεις” μη λαμβάνοντας υπόψη τους κατοίκους της περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Βλάσης ζητά να πληροφορηθεί αν όντως δρομολογείται η δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη, τα κριτήρια που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, καθώς και την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων. Επιπλέον, ζητά τη διενέργεια διαβούλευσης με τα αρμόδια θεσμικά όργανα πριν την όποια χωροθέτηση ΧΥΤΕΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.



Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Κώστα Βλάση:

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ: 8413

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό
- Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Πάνο Σκουρλέτη

Θέμα: Δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Με την από 7-9-2016 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η χώρας μας καλείται να καταβάλλει χρηματικό πρόστιμο ως ποινή για τη μη συμμόρφωσή της με τα οριζόμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων. Με αφορμή την απόφαση αυτή ο αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος αναπληρωτής Υπουργός, προχώρησε σε σειρά δηλώσεων για τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα γίνεται αναφορά στη δρομολόγηση της δημιουργίας ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Ήδη το σύνολο των τοπικών φορέων έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με την απόφαση αυτή. Προκαλεί έκπληξη η επιλογή της Μεγαλόπολης, με δεδομένο πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευθύνεται για την παραγωγή ενός μικρού ποσοστού Βιομηχανικών Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΒΕΑ), πίσω από Περιφέρειες όπως η Στερεά Ελλάδα (27,3%), η Αττική (26,9%), η Κεντρική Μακεδονία (18,9%) και η Θεσσαλία (13,8%).

Η περιοχή της Μεγαλόπολης έχει δεχθεί μακροχρόνια περιβαλλοντική επιβάρυνση λόγω της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. και δεν είναι σε θέση να δεχθεί επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, των οποίων ο κύριος όγκος θα παράγεται σε περιοχές εκτός χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
α) Δρομολογείται η δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη;
β) Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή αυτή με δεδομένη τη μικρή παραγωγή επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου;
γ) Προτίθεστε να προχωρήσετε σε διαβούλευση με τα αρμόδια θεσμικά όργανα για τη χωροθέτηση ΧΥΤΕΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;
δ) Σε ποια φάση βρίσκεται το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων; Πότε θα ολοκληρωθεί και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;


Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Βλάσης

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση


Κάλεσμα στους επαγγελματίες και των επτά νομών της Πελοποννήσου να συμμετέχουν στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» απηύθυναν οι Πρόεδροι και μέλη της Διοίκησης των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, και Μεσσηνίας) στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 6.15 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σκοπός της συνέντευξης ήταν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου να παρουσιάσουν τη διοργάνωση της πρώτης περιφερειακής έκθεσης της Πελοποννήσου με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 9-13 Νοεμβρίου στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο, που γίνεται πρώτη φορά με τη μορφή έκθεσης, και πραγματώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και σύνταξης δυνάμεων προς όφελος των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η έκθεση θα έχει στο επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, οι οποίοι αποτελούν άλλωστε την αιχμή του δόρατος για την περιφέρειά μας, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων, της Πελοποννησιακής διατροφής και του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου αλλά θα συμμετέχουν και όλοι οι άλλοι παραγωγικοί τομείς που συνθέτουν το προφίλ της επιχειρηματικότητας της περιοχής. Στο πλαίσιο της έκθεσης, μάλιστα, θα διοργανωθεί εκδήλωση Β2Β συναντήσεων με επιχειρήσεις εισαγωγής του εξωτερικού μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network, προκειμένου οι πελοποννησιακές επιχειρήσεις να έχουν την άμεση ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να κλείσουν συμφωνίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι Πρόεδροι και τα μέλη της Διοίκησης των Επιμελητηρίων τόνισαν, ότι παρά τους δύσκολους καιρούς, η ένωση των δυνάμεων διευρύνει τους ορίζοντες για οικονομική ανάπτυξη και θέτει υψηλούς στόχους επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στον εξαγωγικό χαρακτήρα της έκθεσης ενώ έκανε ειδική αναφορά στις B2B επιχειρηματικές συναντήσεις που θα είναι και το κύριο αντικείμενο των εκδηλώσεων της έκθεσης μαζί με την ημερίδα εξαγωγικού προσανατολισμού του Enterprise Greece. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το brand Πελοπόννησος είναι σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να αναδειχθεί γι’αυτό και το Επιμελητήριο Αρκαδίας απευθύνθηκε σε όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου για την ενίσχυση του. Τέλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τρίπολης και τους χορηγούς για την στήριξη της έκθεσης.

Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (εκτός της Λακωνίας που λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να παρευρεθούν) ευχαρίστησαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την πρωτοβουλία του η έκθεση να αποτελέσει πλέον κομβικό εκθεσιακό θεσμό για την οικονομία της Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος μίλησε για τις δύο Περιφέρειες στις οποίες έχει χωριστεί η Πελοπόννησος, λέγοντας ότι η διοικητική διαίρεση έχει δημιουργήσει ασάφεια και έχει φέρει πολλές δυσκολίες στα Επιμελητήρια. Με την έκθεση προσδοκάται ένας οικονομικός χώρος με κάποιον επαρκή όγκο επιχειρήσεων προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί στις αγορές ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις συνέργειες που πρέπει να γίνουν για τη σύνδεση της γαστρονομίας και του τουρισμού γιατί τα προϊόντα της Πελοποννήσου είναι Class A (πρώτης κλάσης).

Για το σημαντικό ρόλο των εμπορικών εκθέσεων έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης, τονίζοντας τα οικονομικά οφέλη των εκθετών από την προβολή των προϊόντων –υπηρεσιών τους. Ανάφερε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια σωστή προετοιμασία, επειδή οι εκθέσεις δεν αφορούν ερασιτέχνες και περαστικούς αλλά επαγγελματίες. Σε μια εποχή κρίσης τα Επιμελητήρια τολμάνε και κάνουν την Πελοποννησιακή έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» γιατί γνωρίζουν ότι θα δώσει πνοή στη επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος εξήγησε ότι η παρατεταμένη κρίση κάνει πλέον επιτακτική την ανάγκη να γίνει ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας. Τα Επιμελητήρια δημιουργούν την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» με σκοπό να γίνει ένα εργαλείο ανάπτυξης καινοτομίας και εξωστρέφειας, η οποία θα προβάλλει όχι μόνο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αλλά και τον αρχαιολογικό, φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Πελοποννήσου έξω από τα όρια της χώρας. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα Επιμελητήρια θα σταθούν δίπλα στον επιχειρηματία σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αριστίδης Τηλιγάδας ανέφερε ότι η έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» είναι μια νέα αρχή για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη των 100 και πλέον προϊόντων ΠΟΠ τα οποία θα προωθηθούν στις B2B επιχειρηματικές συναντήσεις.

Εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητήριου Κορινθίας κ. Βασίλη Νανόπουλου μίλησε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας ο κ. Σωτήρης Κοροβήλος ο οποίος αναφέρθηκε στο δυνατό πρότζεκτ που φέρει το όνομα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», σημειώνοντας ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας το θέτει υπό την αιγίδα του και τόνισε ότι το εν λόγω πρότζεκτ είναι πολύ καλό και ότι θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο κ. Άγγελος Καραμπίκας, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας ALFA EXPO, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της έκθεσης, όπου συνυπάρχουν σε πάνω από 200 εκθέτες και την αναγνωρισιμότητα αφού πάνω από 20.000 επισκέπτες την επισκέπτονται καθώς και στις παράλληλες εκδηλώσεις με κύρια αυτή των επιχειρηματικών συναντήσεων B2B. Δεν παρέλειψε να τονίσει την ανταγωνιστική τιμή του περιπτέρου.


Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Πελοποννήσου
Με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης
Ανάδοχος ALFA EXPO

Προχωρούν οι παιδικές χαρές στο Δήμο Ν. Κυνουρίας - πήραν 200.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο

Η  παιδική χαρά είναι ένας απαραίτητος χώρος για το παιχνίδι, την εκτόνωση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας. 
Πολλές παιδικές χαρές όμως δεν είναι τόσο καλά συντηρημένες με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να τείνουν να εξελιχθούν από χώρο διασκέδασης σε χώρο ατυχήματος. 
 Με γνώμονα λοιπόν την ασφάλεια των παιδιών μας στους χώρους αυτούς, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είχε καταθέσει αίτημα για χρηματοδότηση με σκοπό για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου μας.

Ο φάκελος για την χρηματοδότηση είχε υποβληθεί από τον Δήμο μας μετά από πρόσκληση με την αρ. πρωτ. 5211/23-12-2014 του Πράσινου Ταμείου , που είχε καλέσει τους Δήμους που δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα χρηματοδότηση από το Χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» και έχουν πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Πριν από λίγες μέρες ο φάκελος που είχαμε υποβάλει στο Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση και προμήθεια εξοπλισμού των παιδικών Χαρών του Δήμου μας, εγκρίθηκε με την υπ.αριθμ 109.7/11-8-2016 απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου.

Συγκεκριμένα η προμήθεια πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες των κάτωθι παιδικών χαρών:
Οικισμός Λεωνιδίου πλησίον Παραποτάμιο Δρόμου - Δείτε το σχέδιο της ανάπλασης
Οικισμός Λεωνιδίου στην πλατεία 25ης Μαρτίου - Δείτε το σχέδιο της ανάπλασης
Παιδικός Σταθμός Λεωνιδίου - Δείτε το σχέδιο της ανάπλασης
Νηπιαγωγείο Λεωνιδίου - Δείτε το σχέδιο της ανάπλασης
Τοπικής Κοινότητας Μελάνων - Δείτε το σχέδιο της ανάπλασης
Τοπικής Κοινότητας Κοσμά - Δείτε το σχέδιο της ανάπλασης

και περιλαμβάνει
Όργανα παιδικής χαράς εναρμονισμένα με τις ισχύουσες διατάξεις
Σύγχρονο αστικό εξοπλισμό ( παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά )
Περιφράξεις χώρων, δάπεδο ασφαλείας και πόρτες


Στις 13-9-16 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας αποδέχτηκε ομόφωνα την ένταξη έργου με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Νότιας Κυνουρίας» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου [προϋπολογισμού 199.982,01€] .

Με την υλοποίηση του έργου θα κατασκευαστούν 6 σύγχρονες Παιδικές Χαρές για τα παιδιά μας , λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορούσε την διαμόρφωση των παιδικών Χαρών με βάση την ασφάλεια , την λειτουργικότητα τους καθώς και την πιστοποίηση συμμόρφωσης τους όπως ορίζεται στο άρθρο 11 της υπ’ αριθμ. 28492/2009 .


Με εκτίμηση
ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
Χαράλαμπος Λυσίκατος

"ΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ" κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ι. Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από την αρχή της ιστορίας, σ’ αυτή την κώχη γης, ριγμένη πλάι στη Θάλασσα, αντίκρυ στον ήλιο, γεννήθηκαν και θρονιάστηκαν οι θεοί για να ορίσουν τον κόσμο.
Από την αρχή της ιστορίας, στην ίδια κώχη, ατέλειωτοι χειμώνες εναλλάσσονται με οργιαστικές Άνοιξες, και με ερωτικά σκιρτήματα βγάζουν τη Φύση από τη χειμερία νάρκη της.
Και γίνεται το θαύμα. 
Κι ανθίζει ξανά και καρπίζει. 
Και συνεχίζεται κι απλώνεται ο αέναος κύκλος του έρωτα και του θανάτου, που είναι η Ζωή…

Σ’ αυτή την κώχη, στις απόκρημνες πλαγιές και στα βαθιά φαράγγια της γεννήθηκαν η μουσική και το τραγούδι για να ημερέψουν τις καρδιές των ανθρώπων από την άγρια πάλη με τα στοιχεία της φύσης και τα στοιχειά της ζωής. Να υμνήσουν τους θεούς και τους ήρωες. Να ξορκίσουν τα αερικά και τους δαίμονες. Να τραγουδήσουν τον έρωτα και το θάνατο.

Γεννήθηκαν ο διθύραμβος και η τραγωδία για να ανακουφίσουν τις ψυχές από το αιώνιο δίλλημα του καλού και του κακού, του δίκιου και του άδικου.
Γεννήθηκαν η φιλοσοφία, ο πολιτισμός, οι τέχνες, οι επιστήμες, η επαγωγική σκέψη, για να πάει η Ζωή ακόμα ένα βήμα μπροστά, για να γεννήσει καινούργια πράγματα και ιδέες…

Από την αρχή της ιστορίας μέχρι σήμερα, σε τούτη την κώχη, τούτος ο λαός, ο ίδιος λαός, «ο μικρός ο μέγας» ελληνικός λαός, βαδίζοντας το δρόμο του βιώνει κάθε φορά την ιστορία από την καλή και την ανάποδη, επαναλαμβανόμενη σε έναν αέναο κύκλο ακμής και παρακμής, δόξας και προδοσίας, ελευθερίας και δουλείας, δημοκρατίας και τυραννίας. Κάθε φορά το ίδιο σενάριο, σε διαφορετικό όμως χρόνο και κάτω από διαφορετικές συνθήκες, η «οδός Ελλήνων»…

Ένα ανεπαίσθητα μικρό κομμάτι αυτής της πορείας στο χρόνο, προσπαθώ να περιγράψω με τις μικρές ανθρώπινες ιστορίες που ακολουθούν. Δεν είναι παρά βιωματικές διηγήσεις ανθρώπων, που ίσως έχουν φύγει από τη ζωή, μέσα από τα δικά μου μάτια και το δικό μου κώδικα αξιών.
Που αν τελικά αυτές οι μικρές ιστορίες αναχθούν σε παρελθόντα χρόνο, θαρρώ πως επαληθεύουν το χρησμό της Πυθίας σα ρωτήθηκε για την τύχη της Ελλάδας από τον «έσχατο των Ελλήνων», Φιλοποίμενα, όταν εκείνος διείδε τις επίβουλες βλέψεις των Ρωμαίων: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος»…

Ι.Γ.Α

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΑΓΚΑΔΙΑ : Το πανηγύρι που .....ΔΕΝ έγινε

Παν.Β.Χουντής

Όλα ήσαν έτοιμα για το πανηγύρι στο συνοικισμό Αγ.Νικολάου (Μπούφη) Λαγκαδίων. 
Ο χώρος, οι προμήθειες,οι τραγουδιστές (Μπαλάσης,Παπαγεωργίου) και φυσικά είχαν κυκλοφορήσει οι ανάλογες αφίσες και οι ενημερώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης .Την εκδήλωση θα διοργάνωνε ο Σύλλογος Αγ.Νικολάου Λαγκαδίων για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του. Ημερομηνία της εκδήλωσης ήταν η 12 ΑΥΓ.2016. 
Αμ δε……

Άλλες οι βουλές των θνητών και άλλες (δηλαδη με το έτσι θέλω) οι βουλές του κληρικού,ο οποίος αξίωσε την αναβολή της εκδήλωσης ,με ένα θρασύτατο ετσιθελικό τρόπο. Απιστευτο;;;

Οι διοργανωτές του πανηγυριού,και μπραβο τους,δείχνοντας δείγματα ευγένειας, υποχώρησαν και αποφάσισαν σαν νεα οριστικη και τελικη ημερομηνια διεξαγωγής της εκδήλωσης,την 10 ΑΥΓ.2016. Αμ δε…… Πάλι οι ετσιθελικές και προκλητικές διαθέσεις του κληρικού, εκφραστησαν με απίστευτο και ανάρμοστο τρόπο, που ησαν ανάλογες με στρατιωτικά παραγγέλματα σε λόχο νεοσυλλέκτων ! Απερίγραπτος! "Δεν γουστάρω να γίνει το πανηγύρι, τελεία και παύλα" 
 Για να πετύχει δε ο εκβιασμός,κατέφυγε στην ασεβεστατη απειλή ….Άκουσον άκουσον.. "Εάν κάνετε το πανηγύρι , θα έχω μέσα στην εκκλησία, την ίδια ώρα …ολονυχτία για Αγρυπνία." Ωμός και χυδαίος εκβιασμός. Δηλαδή την ίδια ώρα που μέσα στον Ναό θα εψάλετο κατανυκτική αγρυπνία , έξω στον αυλόγυρο ,ο γνωστός τραγουδιστής μωραΐτικων τραγουδιών, Τάκης Μπαλάσης ,θα τραγούδαγε με ξεχωριστή λεβεντιά ,το απίθανο τσάμικο (όποιος δε το έχει ακούσει από τον Μπαλάση ,απλά χάνει ) το «γλέντα καημένη μου καρδιά τα νιάτα και την λεβεντιά » 
 Ατυχέστατος χυδαίος και θρασύτατος Εκβιασμός.

Φυσικά ,το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου υποχώρησε και ακύρωσε οριστικα το Πανηγύρι ,αν και οι διοργανωτές είχαν προχωρήσει σ΄όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την καλη επιτυχία του. Ετσι λοιπον το βράδυ της 10 ΑΥΓ.2016 συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ναό του Αγ.Νικολάου,για την παρακολουθηση της αγρυπνίας ,από τον απίστευτο κληρικό. Αμ δε ….Περίμεναν με αγωνία για αρκετη ωρα, την παρουσία του …άφαντου Ιερέα και με αγανάκτηση επικοινώνησαν με την Ιερά Μητρόπολη Γορτυνίας για να εκφράσουν την πικρία τους , για την θρησκευτικη ασυνέπεια του. Όλα τα ανωτέρω του ρεπορτάζ, μας τα μετέφερε ο νεαρός πρόεδρος του Συλλόγου κ.Πέτρος Καγιούλης , ο οποίος μας μετέφερε την οργη και την απογοήτευση του ιδίου και των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου ,διότι ο απίστευτος αυτός Ιερέας, διέδωσε ότι για την θρασύτατη του άρνηση να γίνει το πανηγύρι ,δέχθηκε τα.... «παράσημα» του Σεβασμιότατου κ. Ιερεμία!!! Εγώ δεν το πιστεύω. Άρα, ζητώ την άποψη του Σεβασμιότατου για το συγκεκριμένο συμβάν της προκλητικης και ετσιθελικής ματαίωσης του πανηγυριού. Την επικροτει ή την αποδοκιμαζει;;; Πιο απλα δεν γινεται.

Οσο για, τον γελοίο και απρεπεστατο εκβιασμό, πανηγύρι ή Αγρυπνία, ο κόσμος έβγαλε τα συμπερασματά του ,τα οποία δεν αλλάζει,ουτε για τον εκβιασμο,ουτε για τον ιερεα...

Ότι καταλάβατε ,καταλάβατε……





Δήμος Ευρώτα:υποψηφιότητα για Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού 2017

Για  άλλη  μια  φορά  ο  Δήμος  Ευρώτα αποδείχνει έμπρακτα ότι η οργάνωση και στόχευση στην ουσία φέρνει αποτελέσματα,  αυτήν  την  φορά  στον  αθλητισμό
Για  άλλη  μια  φορά  θα  καταθέσουμε  δημόσια  τα  συγγχαρητήριά  μας.

-------------------------------------------------
Αναλυτικά:
Ημερίδα για την προώθηση της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα ως Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το 2017 θα γίνει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 πμ στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Στην ημερίδα την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ευρώτα και το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη, Δ.Ε.Π.Α.Ν., θα παρουσιαστούν οι βασικές πτυχές της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα για την ανάδειξή του σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2017 και η σημασία του βραβείου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης 2017 για τον Ευρώτα και τη Λακωνία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει :

Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων
Ομιλίες
-Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης, Δήμαρχος Ευρώτα
-Βασίλης Κουτσιώρης, Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Π.Α.Ν.
-Βασιλική Δερτιλή, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας
-Δημήτρης Πολλάλης, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Α Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας

Μια ακόμα τραγωδία στα γήπεδα. 14χρονος κατέρρευσε σε αγώνα ποδοσφαίρου!

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε το Σάββατο στη Μεσσηνία όπου ένας 14χρονος έχασε τη ζωή του την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο.

Ο Σωτήρης Νικολακόπουλος κατέρρευσε στο ημίχρονο του φιλικού της Βέργας, στην οποία αγωνιζόταν, με τα Λέικα στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης».

Το  παιδί  μεταφέρθηκε  στο  νοσοκομείο  Καλαμάτας  όπως  οι  γιατροί  δεν  κατάφεραν  να  τον  επαναφέρουν

Σύμφωνα  με  εκτιμήσεις  ο  θάνατος  του  παιδιού  οφείλεται  σε  ανακοπή  καρδιάς

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τα 2,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Μεγαλόπολη


Ασθενής σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα  αισθητή στην Μεγαλόπολη , με τα χαρακτηριστικά έντονου "βυθίσματος"

Συγκεκριμένα την νύχτα της Παρασκευής (116-9-2016),
στις  00.11 σημειώθηκε σεισμική δόνηση που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο είχε μέγεθος 2,7R με 2,8R και το επίκεντρο  να είναι πολύ κοντά στην Μεγαλόπολη, πλησίον της εθνικής οδού στο ύψος του νέου κόμβου της πόλης. 
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Τελική ενημέρωση
Μετά από επεξεργασία των στοιχείων το Εθνικό Αστεροσκοπείο δίνει ακριβή μέγεθος το 2,8R και έχει μετατοπίσει το επίκεντρο προς την περιοχή που βρίσκονται οι Βίγλες στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης -Μεγαλόπολης.





Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΔΕ προς Δημάρχους: " γρηγορείτε 326 εκ ευρώ περιμένουν άμεση απορρόφηση"

Την άμεση κινητοποίηση των δημάρχων όλης της χώρας ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προκειμένου να μπορέσουν οι δήμοι να απορροφήσουν 326 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει γρήγορη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων καθώς από τη μία θα επιτευχθεί ελάφρυνση των προϋπολογισμών του 2017 και από την άλλη θα εξασφαλιστεί ότι τα διαθέσιμα κονδύλια των 326 εκατ. ευρώ θα μπορούν να απορροφηθούν στο σύνολο τους από την Αυτοδιοίκηση και δε θα διατεθούν από το Υπουργείο Οικονομικών σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Όπως σημειώνει είναι «αναγκαίο να ανταποκριθούμε άμεσα και τάχιστα για να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ».

Ο Γ. Πατούλης τονίζει πως έχει ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ και με πρωτοβουλία του θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που έχουν δυσκολέψει τη διαδικασία ένταξης δήμων στη ρύθμιση.

Αναλυτικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει στην επιστολή του.

«Όπως γνωρίζετε με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τις 12 Ιουλίου 2016 έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία απορρόφησης 326 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων.

Η σχετική απόφαση είναι αποτέλεσμα συστηματικής διεκδίκησης από πλευράς ΚΕΔΕ που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία από τη μια τακτοποιεί μια σειρά από εκκρεμότητες οφειλών και από την άλλη συμβάλει στην εισροή ρευστού στην αγορά.

Είναι αναγκαίο από την πλευρά μας να επισπεύσουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και να ενεργοποιηθούν τα στελέχη των υπηρεσιών μας προκειμένου να καταστεί εφικτό να εκταμιευθούν άμεσα τα ποσά αυτά.

Η τάχιστη ανταπόκριση και ενεργοποίηση των υπηρεσιών μας θα είναι καθοριστική, καθώς από τη μία θα επιτευχθεί ελάφρυνση των προϋπολογισμών του 2017 και από την άλλη θα εξασφαλιστεί ότι τα διαθέσιμα κονδύλια των 326 εκατ. ευρώ θα μπορούν να απορροφηθούν στο σύνολο τους από την Αυτοδιοίκηση και δε θα διατεθούν από το Υπουργείο Οικονομικών σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Σας ενημερώνω ότι έχω ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ και με πρωτοβουλία μου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή προκειμένου να συζητήσουμε και να επιλύσουμε ζητήματα που έχουν δυσκολέψει τη διαδικασία ένταξης δήμων στη ρύθμιση.

Προς διευκόλυνση των υπηρεσιών, σας επισυνάπτω τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΑ. Επιπλέον η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΣΔΑ, διαθέτει συγκεκριμένες τηλεφωνικές γραμμές που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν ερωτήσεις.

Ειδικότερα, για θέματα που αφορούν στους δικαιούχους, το ανώτατο ποσό επιχορήγησης, τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τις προϋποθέσεις επιχορήγησης και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος επιχορήγησης μπορείτε να απευθύνεστε στους κυρίους Κώστα Τρυποσκούφη (213136 4009), Μαρία Χιώτη (213136 4810), Μάρα Γαρίου (213136 4816) και Σελήνη Γιουρούκη (213 136 4806), για θέματα προϋπολογισμού στις κυρίες Ευθυμία Μαμούρη (213136 4818) και Γεωργία Παπανικολοπούλου (213136 4801) και για θέματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στις κυρίες Δήμητρα Μπιτούνη (213136 4704), Μαρία Τζατζιμάκη (213136 4702) και Αγγελική Τσιλοφύτη (2131364708).

Θεωρώ δεδομένη την άμεση ανταπόκρισή σας στις διαδικασίες που απαιτούνται για να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ το οποίο προορίζεται για την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Η ΚΕΔΕ και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεσή σας για να σας παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο σας».

LANE SEA LINES: ενημέρωση κοινού για δρομολόγια πλοίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Η LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ¨, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 06:00 π.μ μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 06:00 π.μ, θα επανακινήσει το δρομολόγιο του ως ακολούθως :

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (24/09/2016 ΑΝ.08:00) – ΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.15:45 – ΑΝ.16:15) – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.18:15 – AN.18:30) – ΚΙΣΣΑΜΟΣ (ΑΦ.20:45) και εν συνεχεία όπως είναι εγκεκριμένα.



Πέτρος Τατούλης: "παράσταση περιοδεύοντα θιάσου η επίσκεψη Σκουρλέτη "



Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ήρθε στο χωριό… (Κώστας Βίρβος)»

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την παράσταση περιοδεύοντα θιάσου με επικεφαλής γνωστό «πολιτικάντη», οι πανωλεθρίες του οποίου συνοδεύουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.

Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν έρχεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να εκπληρώσει το κομματικό του καθήκον απέναντι σε μια ομάδα παρατρεχάμενων που δεν ξεπερνούν τους 20.

Η Κυβέρνησή του έχει την απόλυτη ευθύνη για τα «μπαξίσια» που έταζε δεξιά και αριστερά , ενώ ο ίδιος είναι απόλυτα υπεύθυνος για την κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο.

Τα «καλαμπούρια» περί νέου σχεδιασμού να τα περιορίσει στα κομματικά του γραφεία και όχι από τη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος, γιατί επί των ημερών του το περιβάλλον θρηνεί.

Είναι βέβαιο ότι η ανάκληση άδειας ολοκληρωμένης επένδυσης θα αποτελέσει νέα πανωλεθρία για τον ίδιο, παρόμοια με αυτή στις Σκουριές. Καλύτερα λοιπόν να παραμείνει κλεισμένος στο γραφείο του γιατί μόνο τότε η χώρα περιορίζει τις απώλειές της».

Δήμος Μεγαλόπολης: ενημέρωση για την επίσκεψη του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Σκουρλέτη

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Σκουρλέτη στην Μεγαλόπολη

Το Δημαρχείο Μεγαλόπολης επισκέφτηκε σε επίσημη επίσκεψη, το μεσημέρι της Πέμπτης 15-09-2016 ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ.Σκουρλέτης ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τις μονάδες της ΔΕΗ και είχε συζητήσει με Προϊστάμενους και εκπροσώπους των εργαζομένων. Στην συνάντηση στο Δημαρχείο τον συνόδευαν συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αρκαδίας κ.Παπαηλίου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι εργαζομένων ΔΕΗ και τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα, εκτός του Δημάρχου κ. Διονύσιου Παπαδόπουλου και από πλευράς Δημοτικής Αρχής και Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν: o κ. Γιάννης Φουσέκης, ο κ. Κων/νος Μιχόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Μπούρας, ο κ. Δημήτριος Γιώτης, ο κ. Γεώργιος Μαρκολιάς, ο κ. Ανδρέας Δούκουρης, o κ. Πολύβιος Κακκαβάς, ο κ. Γιάννης Γεωργακόπουλος,ο κ. Ευάγγελος Τσουμπλέκας και ο πάρεδρος της Τ.Κ. Τριποτάμου κ. Γεώργιος Δημόπουλος.

Από πλευράς Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων τέθηκαν προς συζήτηση κυρίως τα εξής θέματα:

 Εργασιακά- νέες προσλήψεις- ηλιακά όρια στις προσλήψεις συμβασιούχων

 Επαναπόδοση των παλαιών εδαφών από την ΔΕΗ στο Δήμο

 Συνέπειες της διαρκούς μειούμενης λιγνιτικής παραγωγής

 Απαλλοτριώσεις Τριποτάμου

Συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα της Τηλεθέρμανσης και της αντίδρασης των Τοπικών αρχών σε οποιαδήποτε σκέψη για χωροθέτηση ΧΥΤΕΑ στο Λεκανοπέδιο.

Εκ του Δήμου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Βαγγέλης Γούργαρης: "διαχρονικά οι δημοτικές αρχές Μεγαλόπολης χωρίς ξεκάθαρη άρνηση σε ΧΥΤΕΑ"

Τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τη δημιουργία Χώρου Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στη Μεγαλόπολη.

Από τις αρχές της δεκαετίας το 1990 στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ οι Ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν εντάξει τη Μεγαλόπολη σε σχεδιασμούς υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων, ακόμη και επικίνδυνων.

Οι αρνητικές εξελίξεις στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης με τη συρρίκνωση της λιγνιτικής δραστηριότητας άνοιξαν το δρόμο για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών.

Στις 5/7/2011 4 υπουργοί της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη δημιουργία χώρου ταφής επικίνδυνων αποβλήτων στα ορυχεία Μεγαλόπολης.

Στις αρχές του Μάρτη 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ήρθε να ολοκληρώσει τη βρόμικη δουλειά (εδώ κυριολεκτούμε) επανέφερε το θέμα και πριν από λίγες μέρες δρομολόγησε την κατασκευή Χώρου Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) και ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε ότι για αυτό έχει τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών παραγόντων.

Είναι γεγονός ότι διαχρονικά οι δημοτικές αρχές της Μεγαλόπολης δεν πήραν ποτέ καθαρά αρνητική θέση απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Ακόμη και τον περασμένο Μάρτη όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης σιώπησαν όταν η κυβέρνηση ανάγγειλε το (ΧΥΤΕΑ).

Μάλιστα η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα (ΧΥΤΕΑ) ενώ κάποιους μήνες νωρίτερα δήλωνε σε τοπική εφημερίδα ότι προσδοκά ανάπτυξη με τη διαχείριση απορριμμάτων στα ορυχεία.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση 12/9/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης χρειάστηκε η επιμονή της αντιπολίτευσης και η παρέμβαση κάποιων έμπειρων στελεχών της πλειοψηφίας για να δεχτεί η Δημοτική Αρχή να συζητηθεί το θέμα του (ΧΥΤΕΑ) εκτός Ημερήσιας Διάταξης αφού καταυτήν δεν υπήρχε θέμα και δεν το συμπεριέλαβε στην Ημερήσια Διάταξη.

Η απειλή είναι σοβαρή και πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη θέση.

Ζητώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο να υπερψηφίσει την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η λύση των προβλημάτων των αποβλήτων συνολικά βρίσκεται στην Ενιαία Διαχείριση μέσα από Ενιαίο Κρατικό Φορέα χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών.

Η Δημιουργία ασφαλών ΧΥΤΕΑ πρέπει να γίνει στα πλαίσια ενός κεντρικού (σε εθνικό επίπεδο) σχεδιασμού, στη βάση των κανόνων της επιστήμης με στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος, να παίρνει υπόψη τη διεθνή εμπειρία και να υπολογίζει πολύ σοβαρά στην επιλογή χώρου το βαθμό επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που έχει συντελεστεί από άλλες δραστηριότητες.

Με τέτοιες προϋποθέσεις δεν χωράει ούτε συζήτηση για ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη.

Οι εγκαταστάσεις τέτοιου τύπου πρέπει να γίνουν με τις οδηγίες και τον έλεγχο του ΥΠΕΚΑ, με ευθύνη και δαπάνες όσων παράγουν επικίνδυνα απόβλητα.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δεν θα επιτρέψουμε ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη»



Oμόφωνα σχεδόν υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη να απορριφθούν οι προτάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη Μεγαλόπολη, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Η συζήτηση για το ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη δεν άνοιξε λόγω της δήλωσης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, αλλά γιατί κατέθεσε η Κυβέρνηση υπό την πίεση των προστίμων και των μνημονιακών της δεσμεύσεων την επίσημη πρότασή της για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων δήλωσε ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του και αναρωτήθηκε «Θέλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Αναπληρωτής Υπουργός κεντρικές μονάδες διαχείρισης ελεγχόμενες από αυτόν, τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη λειτουργούν για το σκοπό αυτό αποκεντρωμένες δομές στην ευθύνη της αυτοδιοίκησης;».

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης βρίσκεται σε διαβούλευση εδώ και 8 μήνες και η Περιφερειακή αρχή έχει κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο το ίδιο να έχει κάνει κάποια παράταξη της αντιπολίτευσης.
«Ξεχνά ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας ποια ήταν η συμπεριφορά του για το πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, τι ψέματα έλεγε, τι λάσπη έριχνε και τι έλεγε για φαραωνικά έργα και για την καύση, που πλαγίως πλέον προωθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε τέλος ότι δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς, και ιδίως Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πως για το θέμα αυτό και τη Μεγαλόπολη έχει λάβει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια τέτοια εξέλιξη της περιοχής λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και σημείωσε ότι η σημερινή Δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές Μεγαλόπολης ήταν εξαρχής αντίθετες σε μια τέτοια λογική και είχαν ενημερώσει για τις θέσεις τους.



Γυναίκα πέθανε από επίθεση μελισσών! - Καταδικάστηκε ο μελισσοκόμος

Της επιτέθηκαν μέλισσες από 150 κυψέλες!

Σε 10 μήνες φυλάκισης, όπως και πρωτοδίκως, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ένας μελισσοκόμος από την Αργολίδα, καθώς κρίθηκε ένοχος ότι από αμέλειά του έχασε τη ζωή της μια 65χρονη γυναίκα στη Λακωνία, όταν της επιτέθηκαν τα μελίσσια του.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2009, στη Λάγια του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με τη γυναίκα να μην προλαβαίνει να απομακρυνθεί και να καταλήγει στο σημείο που δέχθηκε την επίθεση.

Της επιτέθηκαν
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο εξοχικό της σπίτι μαζί με την οικογένειά της, όταν το μεσημέρι της 1ης Απριλίου του 2009 αποφάσισε να περπατήσει μέχρι ένα κτήμα ιδιοκτησίας της, προκειμένου να μαζέψει χόρτα.
Περίπου 300 μέτρα, όμως, από τον οικισμό δέχθηκε επίθεση από σμήνος μελισσών, τις οποίες, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, εκμεταλλευόταν ο κατηγορούμενος μελισσοκόμος μαζί με συγγενικά του πρόσωπα.
Ειδικότερα, είχε μεταφέρει από την Αργολίδα και είχε εγκαταστήσει σε ιδιόκτητο περιφραγμένο κτήμα 150 κυψέλες.

Οδυνηρός θάνατος
Η γυναίκα δέχτηκε χιλιάδες τσιμπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός της και, κυρίως, στην τραχηλική χώρα. Μάλιστα, στην αγωνία της να απαλλαγεί από τις μέλισσες είχε βγάλει τα μισά της ρούχα. Δυστυχώς, όμως, δεν μπόρεσε να γλυτώσει, με αποτέλεσμα να βρει οδυνηρό θάνατο.
Η εισαγγελέας Έδρας κα Νικολοπούλου πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τονίζοντας ότι είχε τοποθετήσει παράνομα τα μελίσσια του στο συγκεκριμένο σημείο και χωρίς να τηρήσει τις αποστάσεις που προέβλεπε τότε η νομοθεσία, ενώ βρίσκονταν σε επαφή με κοινόχρηστο αγροτικό δρόμο. Παρατήρησε, επίσης, πως είναι αδιάφορη η αιτία που προκάλεσε την επίθεση των μελισσών, καθώς ο μελισσοκόμος θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη του την απρόβλεπτη συμπεριφορά των μελισσών από 150 κυψέλες.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Επίσκεψη Σκουρλέτη στη Μεγαλόπολη - Καυτά ερείσματα ΔΕΗ και ΧΥΤΕΑ


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιείται η επίσκεψη του
Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Πάνου Σκουρλέτη
σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη
Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα το βάρος της επίσκεψης Σκουρλέτη
αφορά την Μεγαλόπολη,
στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης
ενώ στην Τρίπολη η παρουσία του έχει καθαρά επικοινωνιακό και πολιτικό χαρακτήρα

Εκτιμούμε ότι οι εξελίξεις στη ΔΕΗ καθώς και τα περί ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη
είναι τα καυτά ερείσματα της επίσκεψης του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος...

Χαρακτηριστικό επίσης ότι στην Τρίπολη κινείται σε συναντήσεις με πολίτες
και αμιγώς κομματικής ομιλίας στο Πνευματικό Κέντρο.....
------------------------------

Το προγραμμα της επίσκεψης έχει ως ακολούθως
1. Ωρα 10.30 στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΕΡΤ Τρίπολης.
2. Ωρα 11.30 άφιξη στον ΑΗΣ Β΄ ΔΕΗ Μεγ/λης.
3. Ωρα 11.45 συνάντηση με Διευθυντές και Τομεάρχες των ΑΗΣ και των Ορυχείων.
4. Ωρα 12.45 συναντηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους αυτών, των ΑΗΣ και
                    των Ορυχείων.
5. Ωρα 15.00 αναχώρηση από ΔΕΗ και συνάντηση με το Δήμαρχο Μεγ/λης.
    Φαγητό στη Τρίπολη.

6. Ωρα 18.00 συνάντηση με τους αγρότες στο οινοποιείο Τσεκούρα
7. Ωρα 20.00 Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ένας αλλιώτικος Γιώργος Τσαλίκης,,,« 12 ΤΣΙΓΑΡΑ » (βίντεο)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ
« 12 ΤΣΙΓΑΡΑ »
απολαύστε  το  στον  ΜΕΓΤΑΛΟΠΟΛΗ fm 103,1

Ένας διαφορετικός Γιώργος Τσαλίκης, πιο ώριμος από ποτέ αλλά και με μία αύρα που θυμίζει τις παλιές διαχρονικές τεράστιες επιτυχίες του, έρχεται να κερδίσει ξανά και με αυτό το single την αγάπη που κόσμου, καλύπτοντας μία δική του εσωτερική ανάγκη να «την δει κι αλλιώς» όπως λέει ένας στίχος του συγκεκριμένου τραγουδιού, θα ικανοποιήσει και αυτούς που αγαπούν τον Γιώργο και την ιδιαίτερη χροιά του σε μία λαϊκή μπαλάντα δοκιμασμένη από τον ίδιο στην τελευταία του μεγάλη περιοδεία.


Ο Γιώργος αναφέρει.. « Είναι ένα κομμάτι που αγάπησα πάρα πολύ και το αγαπήσατε και εσείς και το μάθατε κατά την διάρκεια των live εμφανίσεων μου σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. 
 Η αγάπη που δείξατε στα live μου για τα 12 Τσιγάρα μας «ανάγκασε» γλυκά να το μοιραστούμε μαζί σας, σε δύο μορφές. 
Μία ραδιοφωνική με ενορχήστρωση και ύφος που μπορεί να ακουστεί όλο το εικοσιτετράωρο αλλά και μία live version του τραγουδιού, επενδυμένη από την ενέργεια σας , τις φωνές σας την ψυχή και την παρουσία σας .
 Η live εκδοχή περιέχει αποσπάσματα από συναυλίες του φετινού καλοκαιριού με την σκηνοθετική επιμέλεια του φίλου μου Βαγγέλη Τσαουσόπουλου. 
 Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων για την αποδοχή αυτού του τραγουδιού και εύχομαι να αρέσει σε όλους όσο άρεσε και σ αυτούς που μοιραστήκαμε live υπέροχες στιγμές αυτό το καλοκαίρι»!



12 ΤΣΙΓΑΡΑ
Διεύθυνση Παραγωγής: Μάριος Χαπέρης
Μουσική: Χρήστος Χιώνης
Στίχοι: Γρηγόρης Βαξαβανέλης & Ηλίας Γιαννικόπουλος
Ενορχήστρωση / Προγραμματισμός: Ερμής Βογιατζής & Πάρις Κάλπος
Εταιρεία : SPIN RECORDS

Επιμελητήριο Αρκαδίας: επιδότηση μελών για την 7η Πανελλήνια έκθεση Κορινθίας


· Επιδότηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην
7η Πανελλήνια έκθεση Κορινθίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, συνεχίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.

Στο πλαίσιο αυτό επιδοτεί με σημαντικό ποσό τους επιχειρηματίες που θα

συμμετέχουν στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί 5-10 Οκτωβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.


· EUROSTAT: Ανάπτυξη 0,2% κατέγραψε η Ελληνική Οικονομία το Β' τρίμηνο
Ανάπτυξη 0,2% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το προηγούμενο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Το ίδιο τρίμηνο, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3% και στην «ΕΕ των 28» αυξήθηκε κατά 0,4%. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015, το ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε (-0,9%), ενώ αυξήθηκε στην ευρωζώνη κατά 1,6% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,8%.


· Καταναλωτικά αγαθά στην ΕΕ για το 2016: βελτίωση αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες σε τηλεπικοινωνίες και ενέργεια
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τον πίνακα επιδόσεων 2016 για τα καταναλωτικά αγαθά, ο οποίος παρακολουθεί τις αξιολογήσεις των καταναλωτών της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αγορών 42 αγαθών και υπηρεσιών.

Από αυτές τις αξιολογήσεις φαίνεται ότι οι επιδόσεις στον τομέα των αγαθών έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τον τελευταίο πίνακα επιδόσεων του 2014. Η θετική τάση που παρατηρείται από το 2010 έχει επιταχυνθεί, ενώ τη μεγαλύτερη πρόοδο εμφανίζουν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Τα τρία καταναλωτικά προϊόντα με τις καλύτερες επιδόσεις είναι τα βιβλία, τα περιοδικά και οι εφημερίδες, τα καταναλωτικά αγαθά ψυχαγωγίας (π.χ. παιχνίδια) και οι μεγάλες οικιακές συσκευές, π.χ. τα ψυγεία. Όσον αφορά τις υπηρεσίες, τα τρία καταναλωτικά αγαθά με τις καλύτερες επιδόσεις είναι αυτά που συνδέονται με τον ελεύθερο χρόνο, από τα καταλύματα διακοπών έως τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες στον τομέα του αθλητισμού, όπως τα γυμναστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.


· Απόκλιση 2,3% στα έσοδα Αυγούστου λόγω ΕΝΦΙΑ
Απόκλιση 2,3% εμφάνισε τον Αύγουστο, το σύνολο των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, καθώς διαμορφώθηκε σε 4,083 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,178 δισ. ευρώ. Η υστέρηση κατά 95 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αποδίδεται στο γεγονός ότι ο στόχος περιλάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι το σύνολο των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων και των επιστροφών, ανήλθε σε 3,804 δισ. ευρώ, έναντι αρχικού στόχου 3,869 δισ. ευρώ.

Σήμερα ο αγιασμός στην ΑΕΚ Τρίπολης


Αγιασμός για την ΑΕΚ Τρίπολης

Διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ σας προσκαλεί στον ετήσιο αγιασμό για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 για όλα τα τμήματα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ -ΤΕΝΝΙΣ - ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ.
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 5 μ.μ στο ΔΑΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Την έναρξη της νέας περιόδου θα ευλογήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος .


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ                    ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ



Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Εκατοντάδες προσλήψεις μονίμων σε ΕΛΤΑ και ΕΥΔΑΠ

Το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψήφιων με απολυτήριο Λυκείου αναμένεται να προσελκύσουν δύο διαγωνισμοί πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, μέσω του ΑΣΕΠ, στα ΕΛΤΑ και στην ΕΥΔΑΠ.

Πρόκειται για 810 θέσεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Οι διαγωνισμοί θα είναι δύο και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 Ο ένας αφορά στα ΕΛΤΑ και γίνεται για να καλυφθούν 510 θέσεις εκ των οποίων οι 250 είναι θέσεις ταχυδρόμων-διανομέων, 215 θέσεις υπαλλήλων εσωτερικής εκμετάλλευσης, 25 θέσεις Διοικητικών υπαλλήλων (15 με την ειδικότητα διοίκησης εκμετάλλευσης, 3 τεχνικών- ηλεκτρ. μηχ/κών, 7 πληροφορικής), 25 θέσεις οδηγών και 15 θέσεις διαμετακομιστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για τις πρώτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ μετά από 10 χρόνια.

300 θέσεις στην ΕΥΔΑΠ
Σε ό,τι αφορά στην ΕΥΔΑΠ οι 300 θέσεις που θα προκηρυχθούν αφορούν σε όλες τις ειδικότητες και ο διαγωνισμός μέσω του ΑΣΕΠ θα γίνει για προσλήψεις με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι ειδικότητες:
ΥΕ
75 Εργάτες
15 Ηλεκτρολόγοι
5 Αποθηκάριοι

ΔΕ
5 Μηχανολόγοι
3 Τεχνίτες αυτοκινήτων
12 Δομικών Εργων
30 Οδηγοί
5 Γραμματείς
25 Καταμετρητές
20 Φύλακες
2 Προσωπικό Η/Υ

ΤΕ
15 ΤΕ Οικονομικοί
12 ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί
3 ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί
3 ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί
3 ΤΕ Προγραμματιστές
2 ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί
2 ΤΕ Διοικητικοί και
1 ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1

ΠΕ
20 ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί
15 ΠΕ Οικονομικοί
7 ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί
1 ΠΕ Στατιστικοί
5 ΠΕ Διοικητικοί
2 ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί
5 ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές
4 ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί
2 ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί
1 ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης, έως το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και 150 προλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ.

Πηγή: Aftodioikisi.gr 

Π. Λαμπρόπουλος: "Με τέτοιες προϋποθέσεις δεν χωράει ούτε συζήτηση για ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη"

Τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Παναγιώτη Λαμπρόπουλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη δημιουργία στη Μεγαλόπολη Χώρου Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ).

Η παρά κάτω τοποθέτηση και πρόταση – ψήφισμα, καταψηφίστηκε από τις δυνάμεις της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ τους δήθεν ανεξάρτητους και όλοι συμφώνησαν να εκδώσουν ένα ψήφισμα “σούπα” ουσιαστικά στήριγμα στον Τσιρώνη.

Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ, οι συγκυβερνήσεις τους, από το 1993 στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ έχουν εντάξει στους σχεδιασμούς τους δημιουργία στη Μεγαλόπολη Χώρου Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων.

Προβλέπεται η μεταφορά και ταφή ευρείας κλίμακας επικίνδυνων αποβλήτων από βιομηχανικές, ενεργειακές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και από μονάδες καύσης αποβλήτων. Οι χώροι ταφής επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) έπρεπε να έχουν γίνει με τις οδηγίες και τον έλεγχο του ΥΠΕΚΑ με ευθύνη και δαπάνες όσων παράγουν επικίνδυνα απόβλητα, κύρια όμιλοι βιομηχανικοί και ενέργειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρεί στην υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών, εξάγγειλε τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη και δηλώνει ότι έχει και την αποδοχή των τοπικών παραγόντων. Δεν παίρνει καν υπόψη της το γεγονός της βαριάς επιβάρυνσης του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης από τη διαχρονική δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ.

Θέλει να συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων σε μια έντονα υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, κύρια στον βιομηχανικό και ενεργειακό κλάδο, πλήττοντας τα λαϊκά στρώματα της περιοχής που ήδη ζουν τις συνέπειες από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σοβαρές ασθένειες μεταξύ αυτών και μη ιάσιμες.

Οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος, η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ σταθήκαμε σταθερά απέναντι σε αυτούς τους καταστροφικούς σχεδιασμούς, άλλες δυνάμεις καλούσαν τις τότε κυβερνήσεις να φέρουν ότι θέλουν στη Μεγαλόπολη (Αστικά – Βιομηχανικά – Επικίνδυνα Απόβλητα) γιατί όπως δήλωναν «ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με τη μόλυνση».

Το ίδιο κάναμε και πριν 2,5 χρόνια όταν η τότε Δημοτική αρχή ψήφισε την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)για την εγκατάσταση δίπλα μας στην Παλαιόχουνη του κεντρικού εργοστάσιου της ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τον περασμένο Μάρτη όταν όλοι κάνατε πως δεν βλέπατε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης χτυπήσαμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου, αντί να παρθούν μέτρα είχαμε δηλώσεις εφησυχασμού.
Η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχει θέμα ΧΥΤΕΑ για τη Μεγαλόπολη.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα της ευρύτερης περιοχής πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.

Η λύση των προβλημάτων των αποβλήτων συνολικά βρίσκεται στην Ενιαία Διαχείριση μέσα από Ενιαίο Κρατικό Φορέα χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών.

Η Δημιουργία ασφαλών ΧΥΤΕΑ πρέπει να γίνει στα πλαίσια ενός κεντρικού (σε εθνικό επίπεδο) σχεδιασμού, στη βάση των κανόνων της επιστήμης με στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος, να παίρνει υπόψη τη διεθνή εμπειρία και να υπολογίζει πολύ σοβαρά στην επιλογή χώρου το βαθμό επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που έχει συντελεστεί από άλλες δραστηριότητες.

Με τέτοιες προϋποθέσεις δεν χωράει ούτε συζήτηση για ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη.

Οι εγκαταστάσεις τέτοιου τύπου πρέπει να γίνουν με τις οδηγίες και τον έλεγχο του ΥΠΕΚΑ, με ευθύνη και δαπάνες όσων παράγουν επικίνδυνα απόβλητα.

Δρόμος Αρχαία Ολυμπία - Μεγαλόπολη: ενταγμένος με 5.000.000 από το 2011!!! ουδείς ασχολήθηκε....


Κυρία Δημητρακοπούλου, καλησπέρα σας.
Εύχομαι καλό φθινόπωρο και πρώτα απ' όλα υγεία.

Αναδείξατε πρόσφατα το θέμα με το δρόμο Αρχαία Ολυμπία-Μεγαλόπολη, με αφορμή ερώτηση που έχει υποβάλει στους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής Ν. Ηλείας, κ. Τζαβάρας.

Πρέπει να γίνει γνωστό, σε όσους τουλάχιστον δε γνωρίζουν, ότι η υπόθεση έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια, επίσης από Βουλευτές του Ν. Ηλείας, χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα.

Το λυπηρό είναι ότι ουδέποτε, διαχρονικά και διακομματικά, υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον από τους κ.κ. Βουλευτές του Ν. Αρκαδίας...Είναι, θα έλεγα, όχι μόνο λυπηρό αλλά άξιο διερεύνησης αυτό το γεγονός.
Σε ερώτηση που είχε υποβάλλει πρώην Βουλευτής του Ν. Ηλείας (Κοντογιάννης Γεώργιος) στο τότε αρμόδιο Υπουργό κ. Δ. Ρέππα (και βουλευτή Ν. Αρκαδίας), σχετικά με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για τη δρομολόγηση αυτού του έργου, ο τότε Υπουργός είχε απαντήσει ότι σκόπευε να εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του δρόμου Αρχαία Ολυμπία - Μεγαλόπολη, με πορεία Γέφυρα Σέκουλα - Καρύταινα - Μεγαλόπολη, με προϋπολογισμό 5.000.000€.

Αναζητώντας την "τύχη" αυτής της μελέτης διαπίστωσα ότι πράγματι, σε Απόφαση της 11 Αυγούστου 2011, του τότε Υπουργού Ανάπτυξης, η εν λόγω μελέτη, με κωδικό2008ΣΜ07100010 ήταν ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2010 (βλ. σελ. 14)

Φαίνεται ότι με τον ίδιο προϋπολογισμό διατηρήθηκε έως και τις 29 Ιουλίου 2013, σε αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση (βλ. σελ 12)...
Δηλαδή, μεταξύ τουλάχιστον αυτού το χρονικού διαστήματος, φαίνεται ότι δεν έγινε κάτι επί της ουσίας, απλά διατηρήθηκε ως ενταγμένη στο ΠΔΕ.

Από εκεί και πέρα δε φαίνεται να έχει γίνει κάτι, εάν κρίνουμε από το γεγονός της πρόσφατης ερώτησης του κ. Τζαβάρα...

Το συμπέρασμα: ερωτήσεις να γίνονται από τους κ.κ. Βουλευτές, για να εντυπωσιάζεται το πόπολο, και πέραν τούτου ουδέν. Γιατί και ο κ. Ρέππας και ο κ. Τζαβάρας διετέλεσαν υπουργοί, σε διαφορετικά υπουργεία βεβαίως, αλλά με ευνόητη δύναμη...

Τι έγινε λοιπόν και δεν προχώρησε αυτή η μελέτη; Πιθανόν είχε την τύχη που έχουν και οι παιδικές χαρές στη Μεγαλόπολη, οι οποίες (και καλά) ήταν ενταγμένες στο ΠΔΕ!!! Απλά εντάσσονται σε αυτό, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για αέρα κοπανιστό!

Για να δούμε λοιπόν τώρα, τι θα απαντήσει ο αριστερός (?) Υπουργός Υποδομών...Θα ξανα-εντάξει τη μελέτη στο ΠΔΕ, έτσι για να βρισκόμαστε σε δουλειά, για τη βάλει κι αυτός "στο αλάτι", όπως οι προκάτοχοί του;

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Π. Χριστόπουλος: κάλεσμα στο 2ήμερο Σχολικό Παζάρι του "Χαμόγελου" στην Τρίπολη

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Είναι γνωστό ότι το μέλλον του κάθε τόπου είναι τα παιδιά! Κάθε γενιά πρέπει να προστατεύει το μέλλον των παιδιών, γιατί αυτά αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η κοινωνία. Είναι λοιπόν καθήκον μας να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο «Αύριο», δείχνοντας την αγάπη μας προς τα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν ανάγκη από την υποστήριξη αλλά και τη φροντίδα μας.

Ως χορηγός της εκδήλωσης που διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πόλη μας, σας καλώ όλες και όλους να συμμετέχουμε ενεργά και ουσιαστικά στο διήμερο Σχολικό Παζάρι, που θα γίνει στην πλατεία Πέτρινου, την Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, και ώρες από 10:00 μέχρι 12:00 το πρωί και από τις 19:00 μέχρι τις 22:00 το απόγευμα, με σκοπό την ενίσχυση των εσόδων του. Το «Χαμόγελο» είναι ένας από τους θεσμούς που στηρίζουν με συνέπεια και αγνότητα πολλά από τα παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Eμείς, από το Κέντρο Μαιευτικής – Γυναικολογίας “Healthy Lady”, με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ζεστασιά συνεχίζουμε τη στήριξη μας σε σημαντικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες, ώστε το χαμόγελο να μπορεί να παραμείνει στα χείλη όλων. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε, όχι μόνο όσο το δυνατόν καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες αλλά και ανθρώπινη φροντίδα, σε όσους περισσότερους το έχουν ανάγκη.


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD,MSc,PhD,IFEPAG
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Ισαάκ και Σολωμού 18, πλατεία Πετρινού, Τρίπολη,
Τηλ 2710 22 22 25
www.γυναικολογος.com