Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κάτοικοι Λυκαίου Μεγαλόπολης: "παραιτηθείτε κ. εκπρόσωπε του χωριού μας"


ΔΗΜΟΤΕΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΥΚΑΙΟΥ
Αρ. πρωτ. 17670/14-12-2016
1-9-2016

Προς : τον Εκπρόσωπο Τοπικής
Κοινότητας Λυκαίου
κ. Ηλία Κορολή
22200 Λύκαιο
Κοιν.
1. Δήμαρχο Δήμου Μεγαλόπολης
κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο
22200 Μεγαλόπολη
2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας  και Ιονίου
Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Νομού Αρκαδίας
Τέρμα Ερυθρού Σταυρού
22100 Τρίπολη

ΘΕΜΑ: «Κάλεσμα για υποβολή παραίτησης»

Μετά από την εκλογή σας την 18-5-2014 και στην ανάδειξη από τους Δημότες – ψηφοφόρους Τ.Κ. Λυκαίου στο αξίωμα του εκπροσώπου της Τ.Κ. Λυκαίου στο Δήμο Μεγαλόπολης και με τη συμπλήρωση 2 ετών από την ανάληψη των καθηκόντων σας, σας καταλογίζουμε τα εξής:

Όπως προκύπτει από την μέχρι σήμερα πορεία σας τα 2 χρόνια διατελών ως εκπρόσωπος της Τ.Κ. Λυκαίου για το οποίο σας τίμησε το χωριό με την ψήφο του, δεν ανταποκρίνεστε στα καθήκοντά σας και στις υποχρεώσεις σας. Για την επιβεβαίωση αυτή παραθέτουμε τα παρακάτω κυριότερα στοιχεία και γεγονότα:

· Δεν υποστηρίξατε τα συμφέροντα του χωριού σχετικά με την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων για την Τ.Κ. Λυκαίου έτους 2015.

· Δεν φροντίσατε για τις βλάβες δημοτικού φωτισμού, αγροτικών δρόμων, βλάβες ύδρευσης κ.λπ.

· Κατά την επίσκεψη του κ. Δημάρχου στο Λύκαιο την 28-3-2015 δεν θέσατε τα προβλήματα της Τοπ. Κοινότητας και των κατοίκων και δεν ζητήσατε σχεδόν τίποτα κανένα έργο, λέγοντας από εκείνη την ημέρα συνέχεια το τροπάριο «δεν έχει λεφτά ο Δήμος».

· Στις 17-7-2015 κατά την επίσκεψή μας αρκετοί δημότες, κάτοικοι και εσείς στον κ. Δήμαρχο για τα προβλήματα υδροδότησης (το περιβόητο λάστιχο), αγροτικούς δρόμους, σπασμένα και επικίνδυνα φωτιστικά στην κεντρική πλατεία Τ.Κ. Λυκαίου, δεν μιλήσατε καθόλου, γι’ αυτά μίλησαν όλοι οι υπόλοιποι.

· Όταν στη συνέχεια επειδή ο Δήμος αδιαφορούσε για τα προβλήματα και τις βλάβες της υδροδότησης επί 8 μήνες, για τους αγροτικούς δρόμους, για τα σπασμένα φωτιστικά στην κεντρική πλατεία Λυκαίου επί ένα (1) χρόνο και καλέσαμε στο Λύκαιο την Αρκαδική Τηλεόραση στις 24-7-2015 και ειδοποιηθήκατε γι’ αυτό, ξεκινήσατε να φύγετε για τη Μεγαλόπολη και μετά από την κατακραυγή των κατοίκων παραμείνατε εκεί. Όταν ήρθε το ανωτέρω κανάλι δεν διαμαρτυρηθήκατε καθόλου προς το Δήμο, ενώ διαμαρτυρήθηκαν όλοι οι κάτοικοι. (υπάρχει το βίντεο στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ)

· Στις 2 Οκτωβρίου 2015 όταν σας ειδοποιήσαμε και συναντηθήκαμε μαζί σας, ορισμένοι πατριώτες οι οποίοι μερικοί είχαν έρθει από την Αθήνα, στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης και σας ζητήσαμε να πάμε μαζί στον κ. Δήμαρχο να ξαναζητήσουμε το γκρέιτερ (που δεν είχε έρθει ποτέ) να το στείλει για να καθαρίσει το δρόμο Λύκαιο – Αγ. Δημήτριος – Χάνι κ.λπ. ενόψει και της γιορτής του Αγ. Δημητρίου, αρνηθήκατε λέγοντάς μας ότι: «εγώ δεν πάω και το γκρέιτερ δεν έρχεται τώρα, θα έρθει την άνοιξη», φεύγοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση και πήγαμε μόνοι μας. (Υποσχέθηκαν αλλά δεν το έστειλαν και ζητήσαμε και ήρθε της Περιφέρειας).

· Ενώ έχουμε συνεννοηθεί στο χωριό και έχετε υποβάλει το με αριθ. πρωτ. 18896/2-11-2015 αίτημα για το τεχνικό πρόγραμμα έργων έτους 2016 στη συνέχεια κάνατε το εξής: πήγατε στις 10-11-2015 στο Δημαρχείο συνεννοηθήκαμε κρυφά και υποβάλλατε την με αριθ. πρωτ. 19423/10-11-2015 αίτηση στο Δήμο Μεγαλόπολης ζητώντας τοποθέτηση χλωριωτή νερού ύδρευσης στη νέα δεξαμενή και επέκταση δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ με 3 κολώνες γι’ αυτό – γράφοντας μάλιστα ψέματα στην αίτηση η οποία αφορούσε την καινούρια δεξαμενή αποφ. 449/2012 κατασκευής 2013 «λόγω παλαιότητας της δεξαμενής» για τη νέα δεξαμενή έτσι σας συμβούλεψαν από το Δήμο μας είπατε. Αυτή είναι ενέργεια πονηρή, κρυφή, ύποπτη, ελεεινή, τρισάθλια, κατάπτυστη και καταδικαστέα.

· Στις 2-12-2015 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ σας είχαμε προειδοποιήσει και σας το είχαμε επισημάνει δεν υποστηρίξατε το αριθ. 18896/2-11-2015 αίτημα – πρόταση που είχατε υποβάλει μετά από συνεννόηση, περί τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2016 για την Τ.Κ. Λυκαίου και μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσατε με την αριθ.486/2-12-2015 απόφαση, το μηδέν (0) του χωριού δηλαδή να μην γίνει κανένα έργο το έτος 2016 στο Λύκαιο, ενώ ο προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος για τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου και για την πόλη της Μεγαλόπολης για έργα το έτος 2016 είναι 15.290.499,79€. Όταν το μάθαμε και σας ρωτήσαμε την επόμενη ημέρα (3-12-2015) αν πέρασε το αίτημά μας, μας είπατε όχι, σας ρωτήσαμε ότι μάθαμε ότι ψηφίσατε την απόφαση δηλαδή μηδέν (0) έργο για το Λύκαιο, μας είπατε «ποιος να με κάρφωσε».

· Αυτή η πράξη σας είναι, ανήκουστη, προδοτική, ελεεινή, τρισάθλια, κατάπτυστη, καταδικαστέα και βλαπτική για το χωριό, δεν ντρέπεστε; Γι’ αυτό το θέμα υποβάλαμε το με αριθμ. 1403/5-2-2016 υπόμνημα στο Δήμο με υπογραφές 217 Λυκαιώτες.

· Στις 24-2-2016 με την αριθμ. 5/2016 Απόφαση Δημ. Συμβουλίου ψηφίσατε την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής ποσού 3.300,34€ για το χλώριο, σύμφωνα με την αριθ. 19423/10-11-2015 αίτησή σας.

· Εν τω μεταξύ είχε υποβληθεί με αριθ. πρωτ. 1402/5-2-2016 υπόμνημα προς τον κ. Δήμαρχο με τις υπογραφές 216 Λυκαιωτών με θέμα «ΟΧΙ ΧΛΩΡΙΟ κ.λπ.».

Μετά από την κατάθεση των αριθ. 1402 και 1403/5-2-2016 εγγράφων μας με τις 216 & 217 υπογραφές αντίστοιχα, αν είχατε ντροπή και φιλότιμο έπρεπε να είχατε παραιτηθεί από τότε και όχι να παριστάνετε τον αθώο και να προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους Δημότες.

Στις 25-02-2016 υποβάλλαμε προς το κ. Δήμαρχο το υπ’ αριθμ. 2427/25-02-2016 έγγραφο με θέμα «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ».

· Την επόμενη ημέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο 25-2-2016 μετά από μία ώρα από την κατάθεση του ανωτέρου εγγράφου μας, υποβάλλατε την με αριθ. πρωτ. 2436/25-2-2016 νέα αίτηση αναίρεσης της προηγούμενης αίτησής σας (της 10-11-2015), γράφοντας ότι δεν το θέλει το σύνολο των κατοίκων (τον χλωριωτή) μετά από την γενική κατακραυγή και τις υπογραφές 216 Λυκαιωτών. Έχοντας όμως ψηφίσει το προηγούμενο βράδυ την απόφαση ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής και στη συνέχεια προωθώντας προς την κατεύθυνση για το χλώριο από τα παρασκήνια.

· Κατόπιν διαλαλούσατε με μεγάλη ευχαρίστηση στη Μεγαλόπολη και στο χωριό ότι βγήκε κάποιο χαρτί ότι το νερό στο Λύκαιο είναι ακατάλληλο και θα βάλετε χλώριο. Όταν σας ρωτούσαμε γιατί βγήκε τώρα το νερό ακατάλληλο, μετά από την αντίδρασή μας με 216 υπογραφές, ενώ την αίτηση για χλώριο την έχετε κάνει από τις 10-11-2015 ενώ το νερό όλα τα χρόνια είναι καλό, πως γίνεται να χάλασε τώρα ξαφνικά στις 29-02-2016; Δεν απαντούσατε.

· Από ‘κει και μετά κανένα έργο, καμιά διαμαρτυρία σας προς το Δήμο, κανένα αίτημα.

· Με τις ενέργειές σας αυτές δεν φροντίζετε για τις ανάγκες των κατοίκων, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων μέσω του Δήμου δεν αναδεικνύετε τα προβλήματα του χωριού, δεν προάγετε τα συμφέροντα της Τοπικής Κοινότητας. Αλλά απεναντίας με τις πράξεις σας και τη συμπεριφορά σας, αδιαφορείτε για το χωριό, υποβαθμίζεται το χωριό, βλάπτετε το χωριό, δυσφημίζετε το χωριό, ειρωνεύεστε τους κατοίκους, προσβάλετε τους κατοίκους, λέγοντας «ότι οι Λυκαιώτες δεν θέλουνε νερό, δεν πίνουνε νερό, πίνουνε…. κ.λπ, ότι δεν έχει κόσμο το χωριό, τι τα θέλουνε τα έργα, κάτι γέροι είναι και θα πεθάνουνε και εκείνοι», τι είναι αυτά, δεν ντρέπεστε; Δεν ανταποκρίνεστε στο σκοπό για τον οποίο εκλεχτήκατε επαναλαμβάνοντας συνέχεια το ίδιο τροπάριο, «δεν έχει λεφτά ο Δήμος, δεν έχει πετρέλαιο ο Δήμος, δεν έχει μηχανήματα ο Δήμος, δεν έχει προσωπικό ο Δήμος». Και βαφτίζοντας τις βλάβες για έργα. Τελικά τι έχει αυτός ο Δήμος; Δεν έχει τίποτα ο Δήμος για το Λύκαιο; Για αλλού γιατί έχει;

· Λέτε μάλιστα προς τους Δημότες ότι « εγώ είμαι Πρόεδρος, το χωριό δεν είναι ακέφαλο, δεν δικαιούστε να μιλάτε εσείς για τα Δημοτικά, δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα. Θέλετε δεν θέλετε θα με λουστείτε ακόμη για χίλιες (1000) ημέρες!!!» Γι’ αυτό εκλεχτήκατε; Δεν ντρέπεστε; Τελικά τι παριστάνετε; Τι είστε εσείς; Οικονομικός σύμβουλος του Δήμου; Δικηγόρος του Δήμου; Εκπρόσωπος του χωριού της Τ.Κ. Λυκαίου στο Δήμο; Ή εκπρόσωπος του Δήμου στο χωριό; Όπως αποδεικνύεται εκτός από εκπρόσωπος του χωριού (της Τ.Κ.) είστε όλα τα υπόλοιπα, κινούμενος εναντίον των δίκαιων και αναγκαίων απαιτήσεων των κατοίκων και παίζοντας θέατρο με το χωριό.

· Ακόμη δεν ενημερώσατε, όπως είχατε κληθεί από τον Δήμο για το αριθ. 8137/14-6-2016 έγγραφο – «κοροϊδία» του Δήμου Μεγ/λης για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2016. Επίσης καμία λέξη εκ μέρους σας για το επερχόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2017.

· Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε και πρέπει να υποβάλλετε την παραίτησή σας από το αξίωμα του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου στο Δήμο. Θα είναι η μόνη θετική υπηρεσία που θα προσφέρετε και να είστε σίγουρος ότι με μεγάλη ικανοποίηση θα αναγνωρισθεί, θα εκτιμηθεί και θα καταχειροκροτηθεί από όλους τους πατριώτες του Λυκαίου.

· Ο κ. Δήμαρχος στον οποίο κοινοποιείται το έγγραφο αυτό, μπορεί και αιτούμαστε να αποδείξει τον χαρακτήρα του, να συμβάλλει θετικά στην ανταπόκριση του αιτήματος μας από τον κληθέντα και κατόπιν να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του. Για την ανακούφιση των κατοίκων, για την ομαλοποίηση της έκρυθμης κατάστασης, για το καλό των δημοτών και της Τ.Κ. Λυκαίου και γενικά του Δήμου Μεγαλόπολης.

Συνημμένα:
α) η αρ. 19423/2015 αίτηση β) φωτογραφία νέας δεξαμενής

Οι Υπογράφοντες Δημότες, Κάτοικοι
Ακολουθούν 40 υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου