Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Αθλητικός Όμιλος Μεγαλόπολης: Απάντηση στις καταγγελίες του Γ.Σ.Μ. Λύκαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγαλόπολης θεωρεί ανάξιο και του παραμικρού σχολιασμού το ανυπόστατο και φαιδρό παραλήρημα, στο οποίο προέβη ο Γ.Σ.Μ. «Λύκαια», το οποίο, εμφανώς, μετά από μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να αρθρώσει, δήθεν μεταφέροντας τις καταγγελίες γονέων μικρών αθλητών της Μεγαλόπολης και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα kafeneio-megalopolis.gr
(Σημ.
 στο blog μας δεν έχει αποσταλεί η συγκεκριμένη επιστολή του Γ.Σ.Μ. Λύκαια
και ως εκ τούτου ΔΕΝ την ΕΧΟΥΜΕ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ)


Παρ’ όλα αυτά, σεβόμενος το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην απρόσκοπτη προσέγγιση της αλήθειας και προς αποκατάσταση και μόνον αυτής, ο Α.Ο. Μεγαλόπολης θα ήθελε να γνωστοποιή­σει στην κοινή γνώμη τα εξής:

-- Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγωνισμάτων της ημερίδας στίβου «Μεγαλόπολη, Νοέμβριος 2016» που διοργάνωσε ο Α.Ο.Μ., το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, εντός του αγω­νιστικού χώρου υπήρχαν μόνο οι εντεταλμένοι από την οργανωτική επιτροπή των αγώνων, αθλητές, συνοδοί, προπονητές και κριτές‑ελλανοδίκες, που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγω­γή των αγώνων.
Φυσικά και δεν απαγορεύτηκε σε κανένα γονέα να συγχαρεί και να επαινέσει τις προσπά­θειες των μικρών αθλητών και να απαθανατίσει αυτές τις πρωτόγνωρες για τα αθλητικά της πόλης στιγμές για κάθε αθλητή. Κανένας από τους γονείς δεν δημιούργησε πρόβλημα, ή παρεμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

--Η κατάταξη κάθε αγωνίσματος ανακοινώθηκε επισήμως μετά το πέρας αυτού κι αφού ελέγ­χθηκαν οι προσπάθειες και επιδόσεις όλων των συμμετεχόντων αθλητών από την ελλανό­δικο επιτροπή.
Πέραν τούτου, η επίδοση και θέση κάθε αθλητή ήταν προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο (αθλητή ή προπονητή) στη Γραμματεία των αγώνων.

Αλλά, εκτός αυτού, ο Α.Ο. Μεγαλόπολης, σεβόμενος την τιμή που προσέφερε η συμμετοχή όλων των συλλόγων και των αθλητών τους, μετά το πέρας της ημερίδας, προέβη και στην αποστολή αντιγράφων των πινακίων κάθε αγωνίσματος σε κάθε συμμετέχον σωματείο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Αν ο Γ.Σ.Μ. «Λύκαια» θεωρεί ότι δεν έλαβε αυτά τα αντίγραφα, ας ανατρέξει στα «Αποκλεισθέντα Μηνύματα» (spam) του ηλεκτρονι­κού λογαριασμού του ταχυδρομείου, ή, καλλίτερα, ας άρει τον αποκλεισμό του Α.Ο.Μ. από την ηλεκτρονική του πληροφόρηση.


--Τα αγωνίσματα της ημερίδας στίβου «Μεγαλόπολη, Νοέμβριος 2016» διεξήχθησαν με πιστή τήρηση της Προκήρυξης των Αγώνων, η οποία ακολούθησε τα διεθνή πρότυπα διεξα­γωγής αγωνισμάτων στίβου.
Ας φροντίσουν οι κύριοι του Γ.Σ.Μ. «Λύκαια» να ενημερωθούν στοιχειωδώς για τους κανο­νισμούς των αγωνισμάτων και πρωτίστως ας ενημερώσουν τους γονείς των αθλητών τους για αυτούς, αναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, τις ευθύνες τους για τις ψευδείς προσδοκίες συμμετοχής και επιτυχίας που με την εκούσια άγνοιά τους καλλιέργησαν στους αθλητές και τους γονείς τους.

Ας γνωρίζουν, δε, ειδικότερα, ότι σε καμία γωνιά του πολιτισμένου κόσμου, όπου διεξάγο­νται αγώνες στίβου με σεβασμό στους διεθνείς κανονισμούς, δεν συμμετέχουν δύο ή περισσότερες ομάδες σκυταλοδρομίας στο ίδιο αγώνισμα από την ίδια αποστολή. Άλλως, θα υπήρχε καταστρατήγηση του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας, προς όφελος μιας και μόνης αποστολής. Τι θα γινόταν, για παράδειγμα, αν στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4´100m τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχαν τρεις ομάδες από τις ΗΠΑ ή τη Τζαμάικα; Το έχουν αναλογιστεί αυτό οι καταγγέλλοντες;


--Ο Α.Ο.Μ. διέθεσε σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές τα προϊόντα που μεγαλοθύμως και ευγενώς προσέφεραν οι αρωγοί καταστηματάρχες συμπολίτες μας, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς. Πώς θα ήταν δυνατόν, εξάλλου, να εξαιρεθούν οι μικροί αθλητές του Γ.Σ.Μ. «Λύκαια», όταν η πρόσβαση στα προσφερθέντα προϊόντα (νερό, κρουασάν, χυμοί) ήταν ελεύθερη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας; Αλλού θα πρέπει οι γονείς των αθλητών του Γ.Σ.Μ. «Λύκαια» να αναζητήσουν τον αποκλεισμό των παιδιών τους: στην απαγόρευση των στελεχών του Γ.Σ.Μ. «Λύκαια» να παραλάβουν οι μικροί αθλητές του κάποια από αυτά τα αγαθά, ώστε, εφαρμόζοντας τις γνωστές Γκεμπελικές μεθόδους τους, ως θιασώτες μιας άλλης αποτυχημένης εποχής, να έχουν την ευκαιρία και την αφορμή να αναπτύξουν τη γνωστή σε όλους μας προπαγάνδα τους.

--Αναφορικά με την κυρία Παναγιώτα Τσιάλα (υποθέτουμε ότι οι συντάκτες της επιστολής-καταγγελίας, με τη λάθος αναγραφή του επωνύμου της, αναφέρονται στο ίδιο πρόσωπο), ο Αθλητικός Όμιλος Μεγαλόπολης θα ήθελε να υπενθυμίσει στο κοινό ότι η ως άνω αναφε­ρομένη είναι προπονήτρια του Α.Ο.Μ. για δεύτερη συνεχή χρονιά και είχε οριστεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου ως Τεχνική Υπεύθυνος της ημερίδας.


Ουδέποτε η κυρία Τσιάλα απευθύνθηκε προσβλητικά ή με απαξιωτικό τρόπο σε κάποιον αθλητή, προπονητή, ή άλλο συμμετέχοντα στους αγώνες.

Σε αντίθεση, βέβαια, με τον καμικάζι εγκάθετο που απεστάλη (είναι προφανές από ποιους), δήθεν για να ζητήσει εξηγήσεις από τη Γραμματεία των Αγώνων για τη μη συμμετοχή αθλητή-τέκνου του (αγνοώντας, βεβαίως, και αυτός τους κανονισμούς) και επιδόθηκε σε υβρεο­λόγιο, χυδαίους χαρακτηρισμούς επιπέδου οχετού και απειλές, παρουσία μικρών παι­διών, για τη διαπαιδαγώγηση των οποίων υποτίθεται ότι κόπτεται. Με τέτοιο λεξιλόγιο και συμπεριφορά, είμαστε σίγουροι, παρέχει την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση στα παιδιά του. Ας ευγνωμονεί, όμως, και αυτός τη μεγαλοθυμία και την ανωτερότητα του ήθους των προσβεβλημένων και απειλουμένων αλλά και την επιθυμία τους να μη διαρραγεί το εορτα­στικό κλίμα της ημέρας, άλλως θα βρισκόταν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεγαλόπολης δεν απέχει πολύ από το να χρωστά χάρη στα στελέχη του Γ.Σ.Μ. «Λύκαια» και στα άβουλα φερέφωνά τους, για την ευκαιρία που του δίνει, ώστε να υπενθυ­μίσει, για μία ακόμη φορά, στο ευγενές φίλαθλο κοινό της πόλης μας και σε κάθε άλλο ενδιαφερό­μενο, τις ιστορικές στιγμές για τον αθλητισμό της πόλης που γνώρισε η Μεγαλόπολη στις 5 Νοεμ­βρίου 2016. Τέτοιες στιγμές, με κατάμεστες τις κερκίδες στο ΔΑΚ Μεγαλόπολης, με συμμετοχή 11 αθλητικών σωματείων από όλη την Πελοπόννησο, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή 435 μικρών αθλητών δεν έχει ξαναζήσει η πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Στιγμές για τις οποίες ο Α.Ο.Μ., αλλά, κυρίως, όλος ο φίλαθλος κόσμος της Μεγαλόπολης έλαβε ένθερμα συγχαρητήρια και επαίνους από διακεκριμένους ανθρώπους του αθλητισμού αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας· μεταξύ, δε, αυτών και από το Δήμαρχο της πόλης μας, κύριο Διονύσιο Παπαδόπουλο, ο οποίος επικοινώνησε προσω­πικά με τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας και εξέφρασε τα θερμά τους συγχαρητήρια, όπως δε και την αμέριστη στήριξή του.

Τα μέλη και το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Μεγαλόπολης αισθάνονται την υποχρέωση να διαβε­βαιώσουν το φίλαθλο κοινό της πόλης μας ότι θα συνεχίσουν να πορεύονται την ταπεινή οδό της γνήσιας αθλητικής Ιδέας. Μιας ιδέας που εδράζεται σε ανώτερες βάσεις, πάνω από πρόσωπα και επιδιώξεις, πάνω από ατομικά οφέλη και ανάδειξη.

Εμείς, οι θιασώτες του «ευ αγωνίζεσθαι», αφήνουμε όλα τα υπόλοιπα στην μιζέρια και την κακομοιριά τους. Ούτως ή άλλως είναι ήδη καταδικασμένα στη λήθη από την ίδια την Ιστορία.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου