Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Σωματεία Εργαζομένων ΔΕΗ : αποτρέψαμε την "κατεπείγουσα" εργολαβία ιδιώτη στο ΛΚΜεγαλόπολης



· Η παρέμβαση των Συνδικάτων απέτρεψε την εκτέλεση εργολαβίας και ήδη η εργασία αυτή πραγματοποιείται με μέσα και προσωπικό του ΛΚΜ

· Απαιτούμε να γνωστοποιήσει η ΔΛΚΜ στην Ιεραρχία και τους εργαζόμενους ποιο θα ήταν το κόστος της συγκεκριμένης εργολαβίας


Με ανακοίνωση μας στις 8-11-2016 είχαμε καταγγείλει την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης γέφυρας από εργολάβο με μηχάνημα έργου (σφυρί) στην κεφαλή του Ε12 πλησίον του νέου κόμβου στο ορυχείο Χωρεμίου.

Αντίστοιχο μηχάνημα (Χ 9) διέθετε το ΛΚΜ για την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας το οποίο ήταν διαθέσιμο χωρίς να έχει καταγραφεί βλάβη του ούτε στο βιβλίο συμβάντων του Εργοδηγού Εκμετάλλευσης ούτε στο ΣΒΟ.

Από τον «Άννα στον Καϊάφα» η τακτική των «υπευθύνων» του ΛΚΜ …

Οι Μηχανικοί του ορυχείου δεν γνώριζαν για τις διαδικασίες της συγκεκριμένης εργασίας από τον εργολάβο, ο Τομεάρχης Εκμετάλλευσης μας παρέπεμπε στον Κλαδάρχη και αυτός με τη σειρά του στον Διευθυντή.

Μετά από επίσκεψη μας στο συγκεκριμένο χώρο, συνεχείς επικοινωνίες μας με στελέχη του ΛΚΜ για τη διαθεσιμότητα του μηχανήματος η Τοπική Ιεραρχία «ευαισθητοποιήθηκε» στις 19-11-2016 να στείλει το μηχάνημα για έλεγχο στο ΣΒΟ…

Από τις 25-11-2016 πραγματοποιείται η εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας με μηχάνημα και εργαζόμενους του ΛΚΜ.

Από τα παραπάνω προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά για την «σπουδή» εκτέλεσης της συγκεκριμένης εργασίας από εργολάβο.

Υπήρχε εισήγηση αρμοδίου Υποτομέα, Τομέα ή συγκεκριμένων στελεχών ότι το μηχάνημα του ΛΚΜ ήταν σε βλάβη ;

Ακόμη και αν υπήρχε κάτι τέτοιο ποιος ήταν ο έλεγχος των αρμοδίων Ιεραρχικά στελεχών για την εγκυρότητα του ;

Τι σήμαινε η απάντηση των Μηχανικών «δεν γνωρίζουμε…» και «να ενημερωθείτε από τον Διευθυντή…» των στελεχών ;

Επιβάλλεται η ΔΛΚΜ να δώσει απαντήσεις στους εργαζόμενους για πιθανή σκοπιμότητα της εκτέλεσης της συγκεκριμένης εργασίας σε εργολαβία, τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών και ποιο θα ήταν το κόστος της συγκεκριμένης εργολαβίας.

Η αποτροπή της εκτέλεσης της συγκεκριμένης εργασίας από εργολάβο είναι αποτέλεσμα συντονισμένης δράσης ταξικών Συνδικάτων και συνδικαλιστών.

Το συνδ. κίνημα παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους και την Επιχείρηση θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και του ΛΚΜ με κάθε νόμιμη ενέργεια και συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Τα Δ.Σ. των Σωματείων

--------------------------------
ΥΓ.: Τα «παπαγαλάκια» του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο ΛΚΜ που αρέσκονται να διαδίδουν ότι η Διεύθυνση του ΛΚΜ απέτρεψε την εργολαβία εκτίθενται όλο και περισσότερο στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου