Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ένταση, ύβρεις και αποχωρήσεις δημάρχων από το Π.Σ. Πελοποννήσου!!!

Από όλα είχε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αργά το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, στη διάρκεια της συζήτησης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επί του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ.


Είχε συνθήματα από μέλη της Ανταρσίας που Μοριά που βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδρίασης με πανό και φώναζαν “δε σας θέλει ο λαός, τα σκουπίδια σας και μπρος”, αλλά και μεγάλη ένταση, φωνές από πλευράς Δημάρχων της Πελοποννήσου που ήταν στην αίθουσα και περίμεναν να τους δοθεί ο λόγος για να εκφράσουν τις απόψεις τους επί της ΣΜΠΕ και να πουν τις διαφωνίες που έχουν.

Όταν αυτό δεν συνέβη σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και με φωνές, καταγγέλλοντας το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, αποχώρησαν από την αίθουσα και στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου έκαναν λόγο για “πραξικόπημα” με σκοπό να μην ακουστεί η άποψή της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αποχωρώντας οι δήμαρχοι από την αίθουσα φώναζαν “ντροπή”, “αίσχος”, ενώ τα πυρά των δημάρχων δέχθηκαν και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις συμβούλων αλλά και πάλι υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα και αναφορές για τη στάση των δημάρχων, που όπως ειπώθηκε δεν έπρεπε να φύγουν από την αίθουσα.

Δείτε τις στιγμές έντασης με τους δημάρχους, αλλά και τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συνεδρίαση.


Πηγή:drt915.gr
-------------------------------------------------------------------------------------

«Μαύρη στιγμή για την αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο η αντιδημοκρατική συμπεριφορά Δημάρχου στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

«Αποτελεί μαύρη στιγμή για τον εκπρόσωπο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης που με τη συμπεριφορά του αμαύρωσε με το χειρότερο τρόπο το θεσμό που υπηρετεί» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και τόνισε ότι «πρόκειται για ενέργεια στρεφόμενη εξαιρετικά ενάντια στο θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη δημοκρατία και το σεβασμό στη λειτουργία συλλογικού οργάνου, καθώς παραβιάζει την αυτοτέλεια και το διακριτό θεσμικό ρόλο».

«Αντίθετα περιποιεί τιμή την παράταξη της πλειοψηφίας ότι κανένα μέλος της ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στη λειτουργία κανενός συλλογικού οργάνου και ήταν εξαιρετικά προσεκτικά στη διακριτή θεσμική λειτουργία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «ο κύριος Δήμαρχος ούτε δήλωσε την παρουσία του, ούτε ζήτησε το λόγο, ούτε δήλωσε ότι εκπροσωπεί το ΦΟΔΣΑ. Ήταν προσχηματική η συμπεριφορά του για να καλύψει τα προβλήματά του, την ανυπαρξία του στα συλλογικά του όργανα και για να βρεί βήμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

«Θα πρέπει άμεσα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μπορέσει να σωθεί στα μάτια των Πελοποννησίων πολιτών» τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι «εδώ δεν είναι γήπεδο, ούτε επιτρέπονται χουλιγκανισμοί».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε τέλος την ευαισθησία, τη δημοκρατική αντίληψη και στάση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που «επέτρεψε» την εκδήλωση της αντίδρασης μελών της «Ανταρσύα», «η οποία ωστόσο είναι καταδικαστέα, καθώς στερείται πολιτικού υποβάθρου και υπακούει στη λογική της βίαιης αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συμπεριφορά του Δημάρχου την καταδίκασε ως απαράδεκτη και ο επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Δημοκρατικής Συνεργασίας» κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου