Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Δήλωση Γιώργου Παπαηλιού για τηλεοπτικές άδειες και τις πρωτοφανείς επιθέσεις από τα ΜΜΕ

Δ ή λ ω σ η
Γιώργου Η. Παπαηλιού,
Δικηγόρου-Διδάκτορα Νομικής
Βουλευτή Αρκαδίας

1) Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιάς πρωτοφανούς ενορχηστρωμένης επίθεσης του παλαιού πολιτικού συστήματος, των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων παραγόντων κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιβάλλει το κράτος δικαίου και σ΄ αυτό το πλαίσιο την ισονομία και τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο.
Η αντισυνταγματική άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπράξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ εντάσσεται σ΄ αυτή την επίθεση, τεκμηριώνοντάς την πλήρως.

2) Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων εν γένει και του ΣτΕ ειδικότερα είναι δεσμευτικές για όλους. Όμως και οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται από όλους και ιδίως τους πολίτες.
Ο ελληνικός λαός περιμένει εδώ και δεκαετίες την κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου, στο οποίο επικρατεί καθεστώς ασυδοσίας, όπως έχουν αποφανθεί προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ.

3) Η προχθεσινή απόφαση του ΣτΕ παρεμποδίζει προσωρινά τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Όμως η επιστροφή στο status quo ante δεν είναι συνταγματικά και πολιτικά αποδεκτή και δυνατή.
Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην εκλεγμένη κυβέρνηση της αριστεράς που έχει σαφή εντολή να αποκαταστήσει την τηλεοπτική νομιμότητα.


Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της και θα προασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα, τη δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου