Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Εγκρίθηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών για επιχειρήσεις

· ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ 
Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής το σ/ν για τη σύσταση εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών επιχειρήσεων και επιτηδευματιών.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση των χρεών υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων. 
Θα μπορούν να επιλέγονται πολυετείς επιμηκύνσεις της περιόδου αποπληρωμής, διαγραφές μέρους των οφειλών ή και άλλοι τρόποι ρύθμισης ή αναδιάρθρωσης του χρέους. 
Οι επιχειρήσεις θα υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και στη συνέχεια θα αναλαμβάνει συντονιστής από το Μητρώο Διαμεσολαβητών του Υπ. Δικαιοσύνης.


ΙΟΒΕ: ΗΠΙΟΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ 2017
Ανάκαμψη μικρότερη από τις προβλέψεις της κυβέρνησης το 2017 αλλά και ηπιότερη ύφεση σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις προβλέπει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στη τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, το ΙΟΒΕ προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,5% φέτος έναντι της πρόβλεψης του Ιουλίου για ύφεση 1%, λόγω κυρίως της ανάκαμψης της ιδιωτικής κατανάλωσης στο δεύτερο εξάμηνο και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Το 2017 το ΙΟΒΕ προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 1,5 έως 2,0%. Όσον αφορά στην ανεργία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΟΒΕ εκτιμάται ότι το 2017 θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 22,5%.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΓΔΕ ΓΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΦΠΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ.Πιτσιλής, εξέδωσε απόφαση με την οποία συμπληρώνεται η ΠΟΛ. 1113/2013 και οι υποκείμενοι στο ΦΠΑ που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος εκτός Ελλάδος, μπορούν πλέον, πέραν της λήψης ΑΦΜ και της υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, να προβαίνουν και στις υπόλοιπες δηλώσεις Μητρώου, όπως μεταβολών και διακοπής, χωρίς να ορίσουν υποχρεωτικά φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. «Διαδικασία χορήγησης Α.Φ.Μ. και υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. για την καταβολή του φόρου από υποκείμενους στο φόρο εγκατεστημένους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση
Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά, από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.

Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr




ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Για πρώτη φορά γίνεται η Σύνοδος Κορυφής για την ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στην ΥΓΕΙΑ (W.H.I.S.) στις ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 21- 23 Οκτωβρίου 2016. Η W.H.I.S είναι μια ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ για όλους να εμπνευστούν, να καινοτομήσουν και να μοιραστούν γνώση μεταξύ τους. Ο στόχος της είναι να βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες να δουλέψουν μαζί για ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ , ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ και την ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ παράλληλα να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής που γίνεται η ΣΥΝΟΔΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου