Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Μεγαλόπολη: πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



1. ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2016.

β. Διακόσμηση προθηκών καταστημάτων με εθνικά χρώματα, φωτογραφίες Ηρώων κ.λ.π.

(Εκφράζεται η παράκληση προς τους Συλλόγους Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματιών-Βιοτεχνών, όπως συστήσουν στα μέλη τους την διακόσμηση των προθηκών των καταστημάτων τους).


2. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
α. Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στα ΝΠΔΔ, με φροντίδα των Προϊσταμένων τους, για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

β. Ώρα 12.00΄μ.μ. θα ψαλλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών του 1940 και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία, στέψη των Ηρώων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

γ. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2016 όλων καταστημάτων, των υπηρεσιών των ΟΤΑ καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών και των οδών, πλατειών, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.



3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

α. Ώρα 7.30΄π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως.

β. Ώρα 9.30΄π.μ. προσέλευση στο Δημαρχείο.

γ. Ώρα 10.00΄π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

δ. Ώρα 10.30΄π.μ. συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία, όπου προ του Ηρώου, θα ψαλεί τρισάγιο.

(Στην Εκκλησία και στη συγκέντρωση στην πλατεία θα παρίσταται διμοιρία μαθητών από κάθε σχολείο της πόλης. Οι υπόλοιπες διμοιρίες των μαθητών θα είναι παρατεταγμένες επί της οδού Παπαναστασίου στο ύψος της οδού Πολυβίου και πάνω, 15΄ενωρίτερα πριν ξεκινήσει η παρέλαση).

Μετά το τέλος του Τρισαγίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων κατά την σειρά πρωτοκόλλου.

Οι Πρόεδροι όλων των Συλλόγων και Σωματείων της πόλης θα συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνων, αφού δηλώσουν συμμετοχή στον Δήμο Μεγαλόπολης μέχρι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, ότι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης κα Αικατερίνη Μπελόκα.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθανάτων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

ε. Ώρα 11.15΄π.μ. Θα αρχίσει η παρέλαση των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Ενιαίου Λυκείου, ΕΠΑΛ, μπροστά από τις Αρχές της πόλης, που στέκονται στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας, απέναντι από την τράπεζα ALPHA BANK, κατά σειρά και θέση όπως αυτές καθορίζονται από τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών «Περί των επισήμων τελετών και εορτών και του προβαδίσματος των Αρχών».

στ. Ώρα 11.45΄π.μ. Χοροί από μαθητές και μαθήτριες στην Κεντρική Πλατεία.

Τελετάρχες ορίζουμε τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο στον Τομέα Πολιτισμού κ. Γεώργιο Μαρκολιά, τους Υπαλλήλους του Δήμου Γεωργία Πίσπα και Νικήτα Τζιούβελη.

Συντονιστής της παρέλασης ορίζεται ο καθηγητής φυσικής αγωγής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Μετά το πέρας των χορών ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ζ. Ώρα 6.30΄μ.μ. επίσημη υποστολή της σημαίας.

Παρακαλείται η Αστυνομική Αρχή να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό και την τήρηση της τάξης καθ’ όλους τους χρόνους και τόπους της τελετής.

Μεγαλόπολη 13-10-2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Διονύσιος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου