Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Πελοπόννησος: 23 Πολωνή εκβίαζε 21χρονο μέσω facebook


Υπόθεση εκβίασης 21χρονου μέσω Facebook εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 23χρονης υπηκόου Πολωνίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 21χρονου, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο, αφού τον προσέγγισε και συνομιλούσε μαζί του μέσω Facebook, του γνωστοποίησε πως έχει στην κατοχή του προσωπικό του φωτογραφικό υλικό, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μη το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το άτομο αυτό έστειλε τελικά το επίμαχο φωτογραφικό υλικό σε οικείους του 21χρονου μέσω εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή, η οποία παρήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και έπειτα από σχετική αλληλογραφία με τις διαχειρίστριες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 23χρονης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της σε περιοχή της Πελοποννήσου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου