Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Πάνου Χουντή: Λαγκαδιανά νέα


Λαγκαδιανά Νέα
του
Πάνου Χουντή




ΑΛΛΟΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ.... ΛΑΓΟ!

Συνελήφθη επ΄αυτοφόρω την νύχτα 6 Αυγούστου 2016 στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Λουτρών Ηραίας, νυχτερινός κυνηγός αγριογούρουνου, από την θρυλική ομοσπονδία θηροφυλάκων Γορτυνίας! Η ομάδα αποτελείτο από τους Χριστοδουλόπουλο Χ., Καγιούλη Δημ. και Παναγιώτου Γεώργ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε ατο αυτόφωρο της Εισαγγελίας Τρίπολης για παράνομο νυχτερινό κυνήγι, για μεταφορά όπλων και για παράνομη παραποίηση όπλων. Μπράβο στους θηροφύλακες. Όσο για τον λαθροκυνηγό , τί να πώ; Με τόσο φορτωμένο κατηγορητήριο, αε του ΄λειπε το και αγριογούρουνο στιφάδο. Έτσι κι αλλοιώς και τα δυό του πέσανε πολύ βαριά. Ας πρόσεχε!

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ



ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΞΩΡΑ’Ϊ’ΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’’

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στα Λαγκάδια, η Γενική Συνέλευση και η εκλογή νέου Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου ‘’ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ’’ Λαγκαδίων. Νέος Πρόεδρος θα είναι ο Παν. Γκιώκας, Αντιπρόεδρος θα είναι ο Αναστ. Β. Ρούτσης, Γεν. Γραμματέας θα είναι ο Παν. Κυριαζόπουλος, Ταμίας ο Ασημάκης Θεοδωρακόπουλος και Μέλος η Μαρία Κολωβού-Καγιούλη. Φυσικά οι ευχές όλων των πατριωτών θα τους συνοδεύουν για μια πετυχημένη θητεία. Κατά την ανταλλαγή των διαφόρων τοποθετήσεων και θέσεων των παρευρισκομένων, αίσθηση έκανε η σαφέστατη διαφωνία που προέκυψε και η οποία κρατάει αρκετά χρόνια, μεταξύ των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου και του Εφημέριου του ναού και Μέλους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο θέμα που υπάρχει για την αναγκαιότητα της συντήρησης της εξωτερικής εμφάνισης του ναού, αλλά και του καμπαναριού του. Η διαμάχη κρατάει 3-4 χρόνια περίπου, με αποτέλεσμα η εικόνα του ναού να χειροτερεύει, το Δ.Σ. του Συλλόγου να μαζεύει παρά τα δύσκολα οικονομικά χρόνια, χρήματα για οικοδομικές επείγουσες παρεμβάσεις, είτε συστηματικές επιστημονικές μελέτες και ο απίστευτος κληρικός να απαιτεί(!) με προκλητικό, απίστευτο, ανάρμοστο, αήθη τρόπο και συμπεριφορά, την τελευταία λέξη και έγκριση για την περαιτέρω διαχείριση των εργολαβιών. Έτσι ωμά! Μερικοί των παρευρισκομένων άκουσαν τον.... ιερέα να χαρακτηρίζει κατακκόκινος, ενώ πετούσε στον αέρα, με εντελώς επαίσχυντο ύφος, κάποια ΦΕΚ, τον τούρκικο χαρακτηρισμό των.... παλιόπαιδων!!! Θλιβερές σκηνές λύπης και οργής, αν και ο ψαλμωδός αναφωνεί: ευλόγησον Θεέ μου τους αγαπόντας την ευπρέπεια του οίκου Σου..., ενώ ο Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος Ιερεμίας, πολλές φορές έχει διαμηνύσει στους ιερείς να ασχολούνται με τα του οίκου τους και όχι με.... υπεργολαβίες!!! Τελικά το νέο Δ.Σ. συμφώνησε στο να συντονίσουν μια ομάδα μελετητών για την συνολική μελέτη ανακαίνισης του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Λαγκαδίων και αφού τύχουν της.... έγκρισης του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού και του ιερέα, να ψάξουν να βρουν και τα χρήματα για την εργολαβία ανακαίνησής του, ενώ ο ιερέας είχε φύγει πολύ μακριά... καλπάζοντας! Όπως λένε στη Γορτυνία: θα το καβαλάω ρε πατέρα; Όχι ρε τσογλάνι, θα το κοψομεσιάσεις.

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ



ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ.... ΣΚΑΜΝΙ

Σε όσους περνάει από το μυαλό τους η σκέψη ότι δεν δουλεύει η Ελληνική δικαιοσύνη, μόλις διαβάσουν το ενυπόγραφο ρεπορτάζ, θα καταλάβουν ότι διατηρούν στο κρανίο τους πλάνην οικτράν. Ας κάνουμε μια ανασρομή των γεγονότων. Καλοκαίρι του 2014 γίνεται ενυπόγραφη καταγγελία στην ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ), ότι οι καταστηματάρχες της πλατείας των Λαγκαδίων, έκλεβαν ρεύμα για τα μαγαζιά τους, από τον δημοτικό φωτισμό. Η ΔΕΔΔΗΕ έπειτα από αυτοψία, διαπίστωσε την σοβαρότητα της καταγγελίας και έκοψε τις διακλαδώσεις. Έπειτα από 2-3 μέρες, διαπιστώθηκε ότι πάλι ο δημοτικός φωτισμός δεν δούλευε, διότι οι καταστηματάρχες με μπαλαντέζα φώτιζαν τα καθίσματα της πλατείας με ρεύμα που εδανείζοντο από το... αγροτικό ιατρείο Λαγκαδίων.... Ενημερώθηκε ξανά το Α.Τ. Λαγκαδίων, η Εισαγγελία και την υπόθεση ανέλαβε η Αστυνομική Δ /νση Αρκαδίας. Κάλεσε λοιπόν η Αστυνομική Δ/νση τον Δήμο Γορτυνίας να λάβει θέση για αυτήν την παράνομη ρευματοκλοπή, όπως την επαλήθευαν και τα σχετικά έγγραφατης αυτοψίας της ΔΕΔΔΗΕ. Έπειτα από λίγο καιρό ο Δήμος Γορτυνίας έστειλε το έγγραφο 14229/29-9-14 στην Αστ. Δ/νση Αρκαδίας, χωρίς καμμία κοινοποίηση. Έκανα αίτηση μέσω του ΚΕΠ Λαγκαδίων και ζητούσα αντίγραφο του αδιαβάθμητου εγγράφου 14229/29-9-14, για να μάθω τις εξηγήσεις του Δ. Γορτυνίας για την ρευματοκλοπή. Πέρασε αρκετός καιρός, πάνω από το επιτρεπτό από τον νόμο όριο των 60 ημερών και υπεβλήθη αίτηση για αντίγραφο του εγγράφου 14229/29-9-14 από τον Δημ. Σύμβουλο του Δήμου Γορτυνίας και πρώην Δήμαρχο Βυτίνας κ. Γιάννη Σακελλαρίου. Και οι δύο αιτήσεις σημειώθησαν στα παλαιότερα των υποδημάτων του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλου. Στην συνέχεια, έπειτα από αίτηση στον Εισαγγελέα Τρίπολης την 8-1-2015, εστάλει έγγραφο προς τον Δήμο Γορτυνίας, για την χορήγηση αντιγράφου του εγγράφου.

Το εισαγγελικό έγγραφο της 8-1-2015 ο Δήμος Γορτυνίας, το τοποθέτησεστο ίδιο σημείο των παλαιοτέρων του υποδημάτων, που είχε βάλει και τις προηγούμενες αιτήσεις. Έτσι απλά. Πέρασαν αρκετοί μήνες, οπότε έστειλα ένα έγγραφο στον Εισαγγελέα Αρκαδίας, διαμαρτυρόμενος με οργή για την αναμφίβολη περιφρόνηση των νόμων του συντάγματος και της δημοκρατίας. Ξανακάνω αίτηση στο ΚΕΠ Λαγκαδίων και σε μία (1) μέρα το έγγραφο 14229/29-9-14, το είχα στο χέρι μου την αριθ πρωτ. 11205/13-10-2015. Έναν ολόκληρο χρόνο!!!

Το περιεχόμενο του εγγράφου, με το οποίο απαντάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ο Δήμος Γορτυνίας για τις αποδεδειγμένες ρευματοκλοπές, το θεωρώαπαράδεκτο, με θρασύτατες αυτοσχέδιες διακιολογίες και πέρα για πέρα είναι δίατρυτο, στην σαφέστατη προσπάθεια συγκάλυψης της ρευματοκλοπής σε βάρος του φορολογούμενου δημότη πολίτη. Από ότι γνωρίζω η έρευνα βρίσκεται σε πολύ καλό, αλλά μακρύ δρόμο και αργότερα θα ΄χουμε φρεσκότερη ενημέρωση. Για σήμερα, σας δημοσιεύω το κλητήριο της Εισαγγελίας Τριπόλεως, που λέιε ότι την 7η Μαϊου 2017, καλούμαι σαν μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του Γιαννόπουλου Ιωάννη του Σπυρ., που παραπέμπεται για άρνηση εγγράφων, όπως με ενημέρωσαν σχετικά.

Λοιπόν; Ποιός είπε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη;

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου