Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Παραδόθηκε η Συνδετήρια οδός Μεγαλόπολης, παρουσία του Υπ. Σπίρτζη (video)

Ένα ακόμη οδικό έργο παραδόθηκε στους πολίτες της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας βελτιώνοντας έτσι τις υποδομές και την καθημερινότητα των κατοίκων της Πελοποννήσου.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου λίγο πριν τη 13:00 στα Φανάρια Περιμετρικής Οδού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την τελετή παράδοσης – παραλαβής του ανισόπεδου κόμβου της Μεγαλόπολης ολοκληρώνοντας έτσι στο συνόλό τους τα έργα του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας».

Μετά την τέλεση του αγιασμού στον οποίο χοροστάτησε ο Σερβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης παρέδωσε σε κυκλοφορία τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεγαλόπολης και τη Συνδετήρια Αρτηρία μέχρι την πόλη της Μεγαλόπολης, του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας».

Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε αλλά μένουν κάποιες αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν και έχουν να κάνουν με κάποιες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν καθώς έχουν αποκοπεί περίπου 5 αγροτικοί δρόμοι.

Οι κάτοικοι κυρίως από τα Περιβόλια και πολίτες που έχουν κτήματα και αγροτικές δραστηριότητες, ζήτησαν από τον υπουργό να υπάρχουν σημεία που να μπορούν να περνάνε από την συνδετήρια με ασφάλεια αυτοί και τα ζώα τους.

Το παρών μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, η εντεταλμένη αντιπεριφερειάχρης κ. Νικολάκου, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ Ρουμελιώτης, Κατσίρης, Μπακούρης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι του αυτοκινητοδρόμου.


Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος μίλησε για την ημέρα, την οποία περίμενε πολλά χρόνια η κοινωνία της Μεγαλόπολης, και είναι το ξεκίνημα του έργου το οποίο έλειπε 8 χρόνια από την κοινωνία και τις ανάγκες των επαγγελματιών και όχι μόνο.

Αυτός ο μικρός δρόμος θα μας συνδέσει άνετα με την εθνική οδό και με τις γειτονικές κοντινές πόλεις
Ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαηλιού καλωσόρισε τη συνδετήρια οδό η οποία άργησε, όπως είπε, αλλά η κατασκευή της θα ήταν αυτονόητη κατά την εκτέλεση του κυρίου έργου.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημοτικών αρχών υπήρξε καθυστέρηση



Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον τέως υπουργό υποδομών κ. Γιώργο Σουφλιά και όλους όσους συνετέλεσαν για να γίνει το έργο.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στο έργο, αλλά το έργο αυτό ευχήθηκε να βοηθήσει την κοινωνία να ξεπεράσει την καθυστέρηση και όλα όσα το πήγαν πίσω.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι η περιφερειακή αρχή αντιστάθηκε σε όλες εκείνες τις λαϊκίστικες αντιλήψεις οι οποίες διαμορφώθηκαν σε ένα κίνημα που εξέλειπε αυτό το ‘’δεν πληρώνω’’

Δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του υπουργού και του περιφερειάρχη με αφορμή τις τοποθετήσεις περί του κινήματος «δεν πληρώνω».


Ο υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης στην τοποθέτησή του απάντησε εν μέρει στις αιχμές του κ. Τατούλη αναφέροντας ότι δεν πρέπει να γίνονται υπερβάσεις σε χρόνια διαστήματα, σκέψεις η προτάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε το κίνημα ‘’πληρώνω πολύ περισσότερα’’, που αναπτύξε το κίνημα ‘’δεν πληρώνω’’
είπε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας για τις απαλλοτριώσεις και για τα προβλήματα που παρουσιάζονται και γιατί η πολιτική εξουσία διαπλέκεται με την οικονομική εξουσία.


Έφη Καστραντά


Ευχαριστούμε το Arcadia Portal για την αποστολή του υλικού

1 σχόλιο: