Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ρυθμίσεις Και Νέες Αφετηρίες Στις Πιάτσες Ταξί Στην Τρίπολη - (Βίντεο Βόσνος)



Στην καθιέρωση νέων χώρων αφετηρίας οχημάτων Δημόσιας χρήσης (ταξί) αλλά και στην υλοποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προχώρησε  ο Δήμος Τρίπολης, μετά από απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Η συγκεκριμένη παρέμβαση που υλοποιήθηκε στις 15/7/2016, αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και την εξομάλυνση των όποιων δυσχερειών δημιουργούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα οι νέες αφετηρίες στις «πιάτσες» ταξί ορίζονται ως εξής:

Πλατεία Γεωργίου Α (Αγίου Βασιλείου)

ΣΗΜΕΙΟ Α’ : ορίζεται σημείο της πλατείας του άξονα της οδού Ουάσιγκτον (απέναντι από το φαρμακείο Γιαννούλη)

ΣΗΜΕΙΟ Β’ : ορίζεται σημείο της πλατείας του άξονα της οδού Εθνικής Αντίστασης (στο τελείωμα πλακόστρωτου τμήματος) της πλατείας.(έξω από το φαρμακείο Φράγκου).

Πλατεία Κολοκοτρώνη

ΣΗΜΕΙΟ Α’ : ορίζεται σημείο μετά τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Γεωργίου Α’ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη

(Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο)
ΣΗΜΕΙΟ Β’ ορίζεται σημείο, στη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου(SuperMarket Μαρινόπουλος), εσωτερικά του περιπτέρου, μιας θέσης ταξί.

Στα ίδια σημεία που περιγράφονται στην πλατεία Κολοκοτρώνη με κατάλληλη πλέον διαγράμμιση στο οδόστρωμα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάση και στάθμευση.

Οδός 11ου Συντάγματος:
Ορίζεται σημείο, σε τμήμα της οδού 11ου Συντάγματος, η οποία καταλήγει στην πύλη του στρατοπέδου του 11ου ΣΠ στη δεξιά της πλευρά (με κατεύθυνση από την οδό Μαινάλου προς την οδό Δαβάκη)

124ΠΒΕ Άγιος Κωνσταντίνος
Ορίζεται σημείο, σε τμήμα της δημοτικής οδού που από το κέντρο του οικισμού(κοινοτικό γραφείο) που καταλήγει στην πύλη του στρατοπέδου-αεροδρομίου της 124 ΠΒΕ στη δεξιά πλευρά(με κατεύθυνση από το κέντρο του οικισμού προς την πύλη του στρατοπέδου).

Τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση, η αφετηρία και το τέλος δεν θα καταλαμβάνουν κανένα σημείο των διαβάσεων.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία αφετηρίας ταξί, τοποθετήθηκαν ρυθμιστικές πινακίδες και πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαγράμμισης υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου και προέδρου της επιτροπής ποιότητας ζωής κ. Βόσνου αλλά και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης κ. Θεοδωρακόπουλου, οι οποίοι και ενημέρωσαν τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί μέσω του Προέδρου τους, για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της κάθε νέας αφετηρίας με στόχο την εύρυθμη λειτουργία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι η διαδικασία πλέον επιβίβασης στα ταξί αλλάζει και επιτρέπεται μόνο από τις αφετηρίες. Επίσης, τα ταξί θα παραμένουν στην πιάτσα και θα την εγκαταλείπουν μόνο από το σημείο της αφετηρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου