Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

47.000 αιτήσεις για το νέο ΕΣΠΑ , στα 322 εκ ευρώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός

Στο 50% του ΑΕΠ τα χρέη προς την εφορία

Η υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών έχει απομυζήσει τους φορολογουμένους, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς την εφορία. Μόνο τον Μάιο, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 1,25 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών να έχει εκτιναχθεί στο αστρονομικό ποσό των 88,88 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσό που πλησιάζει το μισό ΑΕΠ της χώρας.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.


Σχεδόν 47.000 αιτήσεις για το ΕΣΠΑ

Με την υποβολή 46.987 αιτήσεων χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα τέσσερα πρώτα προγράμματα επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ). Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, «όλες οι δράσεις συνάντησαν μεγάλο ενδιαφέρον, που αποτυπώθηκε σε πολύ υψηλό αριθμό αιτήσεων, με συνέπεια μάλιστα να αυξήσουμε τον συνολικό προϋπολογισμό για τον α' κύκλο στα 322 εκατ. ευρώ από τα 270 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν αρχικά».


Έκπτωση στα πρόστιμα για πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Μικρότερα έως και κατά 2/3 θα είναι τα πρόστιμα για πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε περίπτωση που οι φοροφυγάδες σπεύσουν να καταθέσουν αίτηση πριν συνταχθεί οριστική έκθεση ελέγχου. Mε διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα, προβλέπεται ότι όσοι προλάβουν έως τις 30 Οκτωβρίου να υποβάλουν ανέκκλητη δήλωση αποδοχής της παράβασης, πριν την έκδοση οριστικής πράξης επιβολής δήλωσης, θα εντάσσονται σε ευνοϊκό καθεστώς.

Επιτροπή Διευκόλυνσης Εμπορίου – Αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό περιβάλλον σε όλα τα στάδια για τις εξαγωγές

Με στόχο την καθιέρωση κουλτούρας διευκόλυνσης εμπορίου και την προώθηση και στην Ελλάδα της νέας μορφής διακυβέρνησης που βασίζεται στην ενιαία θυρίδα, ώστε να βελτιωθεί η θέση της χώρας μας στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ, να τονωθούν η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα και να αυξηθούν οι ελληνικές εξαγωγές, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Διευκόλυνσης Εμπορίου.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου