Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα ΚΑΣΤΑΤ( πρόεδρος ο αδερφός του Π. Τατούλη)

Ένταση προκλήθηκε κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα με το φορολογικό έλεγχο που διεξάγεται στην τεχνική ανώνυμη εταιρεία που έχει αναλάβει και εκτελεί έργα της Περιφέρειας ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε αυτήν είναι ο αδελφός του περιφερειάρχη.

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες διέρρευσε σε ανώνυμο blog στο διαδίκτυο έγγραφο της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης που διεξάγει τον έλεγχο στην εταιρεία, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν έχει φορολογικές εκκρεμότητες και κάνει λόγο για «προσπάθεια κατασυκοφάντησης, από κύκλους που κινούνται στα όρια της αδιαφάνειας και της παρανομίας» και τους οποίους οδηγεί στην δικαιοσύνη.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Πατσαρίνος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των έργων της εταιρείας και υπογράμμισε ότι «το θέμα με την συγκεκριμένη εταιρία προσβάλλει το περιφερειακό συμβούλιο», ενώ η κόντρα που δημιουργήθηκε με τους συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν μεγάλη.

Όταν κόπασε ο θόρυβος, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι «χτυπάνε λάθος πόρτα όσοι έχουν κύριο στόχο να πλήξουν την Περιφερειακή αρχή και εμένα προσωπικά». Χαρακτήρισε «ταραχοποιό» τον κ. Πατσαρίνο και σημείωσε ότι «απορρίπτουμε με βδελυγμία τη συμπεριφορά του 'κουκουλοφόρου πολιτικού' που δεν διαθέτει το ανάστημα να σταθεί απέναντι στους πολίτες».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για το φορολογικό έλεγχο της ανωνύμου εταιρείας και συγκεκριμένα για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι συνιστούν «κακουργηματική πράξη του υπευθύνου για τον έλεγχο, αλλά και των λοιπών μελών που πραγματοποίησαν το έλεγχο» και πρόσθεσε ότι οι αναφορές στην πολιτική του στάση το διάστημα 2007- 009 αποτελούν απόδειξη ότι είχαν στόχο να τον πλήξουν πολιτικά.

«Η παρέμβαση του γνωστού 'ταραχοποιού κουκουλοφόρου' επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει το χαρακτήρα πολιτικής μομφής τη στιγμή που ο ίδιος επιδίδεται σε έναν ηθικισμό, παραβιάζοντας τους νόμους της χώρας, ψάχνοντας παράλληλα συμμάχους σε όσους δραστηριοποιούνται στο περιθώριο της κοινωνίας», ανέφερε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης, αφού ξεκαθάρισε ότι το έργο της περιφερειακής αρχής είναι απόλυτα διαυγές, δήλωσε ότι αυτοί οι έλεγχοι γίνονται σε όλες τις ανώνυμες εταιρείες, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι το διακύβευμα. «Έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα και έχει αποδειχθεί περίτρανα πως προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πάνω από 14.000 αποφάσεις μας οι οποίες δεν είχαν ποτέ πρόβλημα νομιμότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου