Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Τσεμπερού: ο Δήμος Τρίπολης την διεκδικεί !! ο Δήμος Μεγαλόπολης γνωρίζει κάτι;


Πριν 1 χρόνο στο ΔΣ  Μεγαλόπολης, που αποφασίστηκε
η διακοπή της ρευματοδότησης των 2 ραδιοφώνων 
της Μεγαλόπολης που είχαν απομείνει πλέον
στην Τσεμπερού, μετά την υποχρεωτική  ένταξη 
όλων των τηλεοπτικών στην Degea,
κάτοικοι του Αναβρυτού είχαν θέσει το θέμα
ανταποδοτικού τέλους που δικαιούντο
από την λειτουργία ανεμογεννητριών στην περιοχή τους

Για  το  θέμα  αυτό  παραλάβαμε  την  ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα ενημέρωση  από  αναγνώστη  μας

---------------------------------------------------
Κυρία Δημητρακοπούλου,

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016 ο Υπουργός Ενέργειας υπέγραψε Απόφαση με τίτλο "Επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ".

Με βάση αυτή την Απόφαση, οι κάτοικοι της Τ.Κ. Αναβρυτού δικαιούνται περίπου 12.000€, για την περίοδο 2010-2014, που θα εκπίπτει από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών που βρίσκονται στην Τσεμπερού.
Το ποσό βεβαίως είναι ελάχιστο, προφανώς επειδή δεν αναγνωρίζεται από το Υπουργείο ότι οι περισσότερες ανεμογεννήτριες είναι εντός των ορίων του Αναβρυτού.

Για το λόγο αυτό, αποδίδεται για την ίδια περίοδο στους κατοίκους της Αγριακόνας, που ανήκει στο Δήμο Τρίπολης, ποσό περίπου 50.000€, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι οι περισσότερες ανεμογεννήτριες είναι εντός αυτής της κοινότητας.

Παρά αυτή την αδικία, ο Δήμος Τρίπολης αντιδρά στην Απόφαση του Υπουργού και με απόφαση του Δ.Σ. (το Μάρτιο) προσφεύγει κατά αυτής, διεκδικώντας το 100% των αποδιδόμενων ποσών που αντιστοιχούν για την Τσεμπερού.

Ο Δήμος Τρίπολης διεκδικεί και καλά κάνει!
Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει πάρει είδηση για το θέμα ή πέρα βρέχει;

Έστω κι είναι λίγο το ποσό που δικαιούνται οι κάτοικοι του Αναβρυτού, 

δεν είναι κρίμα να το χάσουν;



ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ

-------------------------------------------------

ΚΑΙ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ....

Καλησπέρα σας,

Κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις: 
Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει αναθέσει με Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, το Δεκέμβριο 2015, σε Δικηγόρο την εξέταση της υπόθεσης, σχετικά με τα όρια της ΤΚ Αναβρυτού. 
Το θέμα είναι τι έχει γίνει από εκεί και πέρα, έως σήμερα, δεδομένου ότι ο Δήμος Τρίπολης διεκδικεί το σύνολο σχεδόν της κορυφογραμμής στην Τσεμπερού...

Βεβαίως, σε νεότερη Απόφαση του ΔΣ της Τρίπολης (Απρίλιος 2016), μετά την προσφυγή, γίνεται αποδοχή χρηματοδότησης από το ΛΑΓΗΕ ΑΕ, σχετικά με τα ποσά που δικαιούται (ως Δήμος, όχι ως κάτοικοι) ο Δήμος Τρίπολης και οι Τοπικές Κοινότητές του, όπου ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ χαρακτηριστικά να αναφέρει την ΤΚ Αγριακόνας ως δικαιούχο, όπως κάνει με άλλες τοπικές κοινότητες, περιοριζόμενο στην αναφορά της επίμαχης περιοχής ως "Περιοχή Τσεμπερού", γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν δικαιούται χρήματα η Αγριακόνα ή και ο Πάπαρης, δηλαδή δύο όμορα του Αναβρυτού χωριά...(έχει πολύ ενδιαφέρον το περιεχόμενο της Απόφασης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου