Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Nτίνα Νικολάκου «Έπεσαν οι μάσκες για τη «μαγική λύση Παυλή»


Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους σχετικά με τη  παρουσίαση από τη Δημοτική αρχή της Τρίπολης της πρότασής της για τη διαχείριση των απορριμμάτων η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων όπως είναι η γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό με απόλυτη διαφάνεια, απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθεί το Ελληνικό δημόσιο και οι Πελοποννήσιοι πολίτες ούτε ένα ευρώ για μελέτες.

Οι βασικές παράμετροι που έθεσε η Περιφερειακή αρχή και προέκυψαν από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ήταν η συμφερότερη τιμή, η μεγαλύτερη περιβαλλοντική προστασία και το μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος στους πολίτες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέλεξε ένα διεθνή διαγωνισμό, όπου δεν φωτογραφιζόταν καμία τεχνολογία και όπου είχαν όλοι τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης. Η ορθότητα και η νομιμότητα του διαγωνισμού μας έχει πανηγυρικά επιβεβαιωθεί από τις 3 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και από τις 2 αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο χαρακτήρισε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος τη σύμβαση και έδωσε ρητή εντολή υπογραφής της.

H Δημοτική αρχή της Τρίπολης παρουσίασε σε επιλεγμένο κοινό, αφού μόνο με προσκλήσεις ήταν εφικτή η παρακολούθηση, μια πρόταση για δήθεν ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων.

Η  παρουσίαση αποτελεί μεγάλη δικαίωση για την περιφερειακή αρχή και την ορθότητα των επιλογών της και ταυτόχρονα μια μεγάλη αποκάλυψη στους πολίτες για το πόσο θωρακίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, το δημόσιο συμφέρον.

Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Ο Δήμαρχος Τρίπολης παρουσίασε μια συγκεκριμένη τεχνολογική πρόταση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχήματος και το σχεδιασμό του στη λογική των 2 κάδων, όπου υποτίθεται ότι το κόστος και το υπόλειμμα είναι μηδενικά.
 Πιστεύει ο κ. Παυλής ότι βρήκε το «μαγικό ραβδάκι»;

Διαφωνούμε απόλυτα με όσους πιστεύουν ότι η θεσμική τους ιδιότητα τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως «πλασιέ» συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχημάτων.

Διαφωνούμε απόλυτα με όλους όσους θεωρούν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και ότι μπορούν να ενστερνίζονται έωλες υποσχέσεις Υπουργών, αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν τη σημερινή εκδήλωση κατάλαβαν ότι απέναντι από τη λύση της Περιφέρειας Πελοποννήσου καμία άλλη πρόταση δε στέκεται.

Μπορεί ο κ. Δήμαρχος να μας απαντήσει πόσο στοιχίζουν οι σχεδιαζόμενες υποδομές και λύσεις; Από πού θα χρηματοδοτηθούν κ. Παυλή; Που θα εγκατασταθούν; Ποιο είναι το τοπικό σχέδιο διαχείρισης του Δήμου Τρίπολης και πόσο θα κοστίσει αυτό στους πολίτες; Συμφωνεί με το νέο ΕΣΔΑ του οποίου εμφανίζεστε ένθερμος θιασώτης και με ποιο τρόπο νομιμοποιείται; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του και μπορεί η Τρίπολη, που βρίσκεται 3 χρόνια σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, να περιμένει κι άλλο;

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσκεκλημένος στην παρουσίαση της «λύσης» αυτής ήταν και ο σύμβουλος του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος. Αναρωτιόμαστε αν η σημερινή εκδήλωση ήταν «κατ’ εντολήν» του κ. Τσιρώνη.
Επαναλαμβάνουμε την προτροπή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη προς τον Πρωθυπουργό για την άμεση απομάκρυνση του «Οικολόγου» κ. Τσιρώνη, ο οποίος κάθε μέρα που παραμένει στη θέση του, με τις εμμονικές οικολογικές του απόψεις, μόνο προβλήματα δημιουργεί. Δεν είναι μόνο το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και άλλα κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα της Πελοποννήσου, όπως το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό, στο οποίο έχει απέναντί του εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις Δημοτικές αρχές, σύσσωμη την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου