Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Παν. Μπούρας: "σχετικά με εξελίξεις στην συνδετήρια οδό Μεγαλόπολης"

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Μεγαλόπολη 24/03/2016


Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Δήμο Μεγαλόπολης, σχετικά με τις ενέργειές και τις προθέσεις της Παράταξής μας που αφορούν στην υπόθεση της κατασκευής της Συνδετήριας Οδού Μεγαλόπολης με τη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) Τρίπολης-Καλαμάτας, και προκειμένου οι πολίτες να μην πέσουν για άλλη μια φορά θύματα της μακρόχρονης "βιομηχανίας" παραπληροφόρησης, σχετικά με την υπόθεση, έχουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Στις 16/03/2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, όπου μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, συζητήθηκε και το θέμα με τίτλο "΄Εγκριση αδείας πραγματοποίησης εργασιών κατασκευής του ισόπεδου Κόμβου (της συμβολής) της συνδετήριας οδού του ΑΚ Μεγαλόπολης με την περιμετρική οδό της πόλης της Μεγαλόπολης".

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση που είχε λάβει η Παράταξή μας, η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου, με έγγραφό της ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να της δοθεί, με Απόφασή του, άδεια προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του ισόπεδου κόμβου, στην απόληξη της Συνδετήριας Οδού με την Περιμετρική Οδό της Μεγαλόπολης, σημειώνοντας ότι, όπως έχει προφορικώς επιβεβαιώσει η Δημοτική Αρχή, οι ιδιοκτήτες έχουν συναινέσει στις εργασίες...".

Ουσιαστικά, με το έγγραφό της η ΕΥΔΕ ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει άδεια για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του κόμβου, ο οποίος πέρα από την έκταση που ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου (τμήμα της περιμετρικής οδού) καταλαμβάνει και ιδιωτικές εκτάσεις, επί των Ο.Τ. 380,379,355 και 346 του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου (Ε.Ρ.Σ.) Μεγαλόπολης, συνολικής επιφάνειας 380 τ.μ. περίπου.

Οι εν λόγω ιδιωτικές εκτάσεις έχουν μεν χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστοι χώροι, σύμφωνα με την αριθ. 43266/17.06.2014 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί Έγκρισης Τροποποίησης του Ε.Ρ.Σ. Μεγαλόπολης (ΦΕΚ 213/ΤΑΑΠ/01.07.2014), για τις ανάγκες της κατασκευής του κόμβου, ωστόσο εξακολουθούν να ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τη συζήτηση λοιπόν του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημάναμε ότι για να δώσει άδεια εργασιών το Δημοτικό Συμβούλιο στην ΕΥΔΕ, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει εξασφαλισθεί η γραπτή συναίνεση όλων των ιδιοκτητών, με την οποία θα παραχωρούσαν τα επίμαχα τμήματα των ιδιοκτησιών τους στο Δήμο, σημειώνοντας ότι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τη διευθέτηση του θέματος ήταν η σύνταξη Πράξης Αναλογισμού αποζημιώσεων των ιδιοκτητών, με βάση σχετική μελέτη αναλογισμού που έπρεπε ο Δήμος να έχει εξασφαλίσει, προκειμένου να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου, με απαλλοτρίωση, οι επίμαχες ιδιοκτησίες.

Εξάλλου, είχαμε ενημερώσει την νέα Δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ότι μοναδική εκκρεμότητα από την πλευρά του Δήμου, μετά την Τροποποίηση του Ε.Ρ.Σ. Μεγαλόπολης στο συγκεκριμένο σημείο, ήταν η σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει τίποτα, από το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα.

Ο κ. Δήμαρχος, κατά τη συζήτηση του θέματος, όχι μόνον δεν αποδέχθηκε την πρότασή μας, αλλά, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε καν εξασφαλίσει τις έγγραφες συναινέσεις από το σύνολο των ιδιοκτητών, όπως είχε ψευδώς διαβεβαιώσει την ΕΥΔΕ.
Αντί αυτού, προέβη σε πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος μας, χρησιμοποιώντας εκφράσεις καταγωγίων, που δεν τιμούν ούτε το Θεσμό που υπηρετεί ούτε το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση.
Αντί ο κ. Δήμαρχος να σιωπήσει τουλάχιστον, μετά από αυτή τη συμπεριφορά του, εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο αναμάσησε την πολύχρονη "καραμέλα" περί της απραξίας μας, όσον αφορά σε αυτή την υπόθεση.

Επειδή, αυτή η "καραμέλα" έχει "λιώσει" πια, θα λάβει την απάντηση που επιθυμεί, εντός των επόμενων ημερών για την υπόθεση της Συνδετήριας Οδού.
Έχει βεβαίως την ευκαιρία, αλλά και την υποχρέωση, να απαντήσει, με έγγραφα στοιχεία και όχι αόριστα, τι έχει κάνει από τότε που ανέλαβε, για αυτή την υπόθεση και ποιές ήταν οι εκκρεμότητες που εμείς είχαμε αφήσει, τις οποίες ο ίδιος και οι συνεργάτες του διευθέτησαν.

Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

1 σχόλιο:

  1. o δήμαρχος να απαντήσει ο κόσμος δεν ξερει τι γίνετε στα συβμουλιά τους για ο δρόμος κοστίζει σε όσους τρέχουμε σαν τρελοί για το μεροκάματο

    ΑπάντησηΔιαγραφή