Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ηλεία: Δέσμευση για πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες



Δημόσια δέσμευση της Περιφερειακή Αρχής ότι θα προχωρήσει στην τοποθέτηση του συστήματος Sea-track, που επιτρέπει την πρόσβαση ανθρώπων με αναπηρία για κολύμβηση στη θάλασσα, διατυπώθηκε, μέσω του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κατά τη συζήτηση της σχετικής με το θέμα επερώτησης που είχε υποβάλει ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κανέλλης από τα μέσα του Ιανουαρίου. Με την επερώτηση ζητούνταν όχι μόνο εξηγήσεις για την μη ολοκλήρωση του έργου αλλά και ο σχεδιασμός σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα για το μέλλον.


Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Κανέλλη, η παρέμβαση της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας είχε θετικά αποτελέσματα και σημειώνει:
Παρουσία και του Συντονιστικού Γραμματέα ΑΜΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Γιώργου Παπανικολόπουλου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι το έργο θα γίνει, σε γνωστή παραλία της Ηλείας, πριν την αρχή της νέας κολυμβητικής περιόδου και θα χρηματοδοτηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας.

Η επερώτηση βασιζόταν στο δημόσιο παράπονο που είχε εκφράσει ο κ. Παπανικολόπουλος για την απώλεια των προθεσμιών χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ 2007 -13, καταλογίζοντας ευθύνες στον Αντιπεριφερειάρχη και τις υπ’ αυτόν Υπηρεσίες.

Από την τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλου προέκυψε ότι η άκαρπη εξάντληση της προθεσμίας υλοποίησης του έργου που ήταν ενταγμένο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ (31 – 12- 15), οφειλόταν σε κατ’ επανάληψη άγονη κατάληξη του σχετικού διαγωνισμού λόγω και ένστασης που υπέβαλε ο ένας από τους δύο ενδιαφερομένους για το έργο.

Θεωρούμε θετική την δέσμευση για την χρηματοδότηση του έργου από ιδίους πόρους και θα παρακολουθήσουμε την υλοποίησή της. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία από την Ηλεία δικαιούνται και πρέπει να αποκτήσουν την υποδομή αυτή, που μάλιστα στηρίζεται σε ελληνική τεχνογνωσία.

Πηγή: Patrasevents

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου