Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ηλεία: Ανοιχτός και τα Σαββατοκύριακα ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα!


Ανοιχτός θα είναι τα Σαββατοκύριακα πλέον ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών του ηλειακού λαού και ιδιαίτερα των κατοίκων και των επαγγελματιών της Ανδρίτσαινας, της Φιγαλείας και των γύρω περιοχών.

Την περασμένη εβδομάδα υλοποιήθηκε η κάλυψη κενής οργανικής θέσης του κλάδου ΔΕ Φύλαξης−Πληροφόρησης ειδικότητας ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων, με την πρόσληψη υπαλλήλου από τη λίστα των επιλαχόντων διοριστέων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2011, ύστερα από τη συνταξιοδότηση τού προκατόχου του τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο νεοδιορισθείς υπάλληλος ξεκίνησε και επίσημα την εργασία του, κάτι που επέτρεψε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του ναού και τα Σαββατοκύριακα!

Έτσι,  ο ναός λειτούργησε κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σημειώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιοσημείωτη επισκεψιμότητα παρότι ακόμα δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος, εξέφρασε μιλώντας στην εφ.«Πατρίς» την ικανοποίησή του από τη συγκεκριμένη εξέλιξη:

«Είναι πολύ θετική η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, διότι πλέον δίνεται η δυνατότητα σε πολύ κόσμο να επισκεφθεί το ναό στον ελεύθερο χρόνο του, αφού ως τώρα ήταν δύσκολο να έρθει κάποιος το πρωί μιας καθημερινής ημέρας.

Παράλληλα, θεωρούμε ότι και οι τουριστικοί φορείς θα μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερα το πρόγραμμά τους και να συμβάλουν στην αύξηση των επισκεπτών στον ναό. Δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πρόσληψη κι άλλου προσωπικού για την όσο το δυνατόν επαρκέστερη φύλαξή του, ενώ θα επιδιώξουμε να επιλυθεί το θέμα του στεγάστρου με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020».

Η βουλεύτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη δήλωσε στην εφ.«Πατρίς»: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, διότι έχουμε μήνες που ασχολούμαστε με το θέμα. Διότι δεν τοποθετείται ξαφνικά ένας επιτυχών από το 2011, για τον οποίο κανένας τόσον καιρό δεν είχε ενδιαφερθεί, όπως και για μεγάλη κατηγορία ανθρώπων-επιτυχόντων του ΑΣΕΠ που δεν είχαν απορροφηθεί.

Ύστερα από αυτές τις προσπάθειες και τις δυσκολίες, διότι εμπλέκονταν και άλλα υπουργεία για την επίλυση του ζητήματος. Όλος ο ηλειακός λαός παρακολούθησε μέχρι την τελευταία στιγμή την άδικη επίθεση που δεχθήκαμε. Εμείς κάνουμε προσεκτικά βήματα και ενημερώνουμε τον λαό της Ηλείας όταν υπάρχει χαραμάδα φωτός.

Μελλοντικά, θα γίνουν κι άλλες τοποθετήσεις φυλάκων. Επίσης, για το θέμα του στεγάστρου αυτό που έχουμε λάβει ως ενημέρωση είναι πως το έργο είναι υπερ-ώριμο και το παρακολουθούμε. Ωστόσο, πρέπει να το δούμε και σε συνάρτηση με τις ανάλογες ενέργειες της Περιφέρειας. Εμείς πάντως και το προσεχές διάστημα θα έχουμε επαφές με το υπουργείο Πολιτισμού για να προωθηθεί η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου