Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Λύθηκε το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών ΕΠΑΛ, μετά από ερώτηση του βουλευτή Γ. Παπηλιού


Τροπολογία για τη διεξαγωγή της μεταφοράς μαθητών των ΕΠΑΛ στο σχέδιο νομού του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊστάμενων (Διαφάνεια-Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)».




Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας είχε δεσμευθεί στην απάντησή του, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλιού, στις 20/11/2015, για τη μεταφορά μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), ότι θα μεριμνήσει για την αποκατάσταση της αδικίας, σχετικά με την εξαίρεση μαθητών των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ που κατοικούν σε απόσταση άνω των 20 χιλιομέτρων από το σχολείο, υπό την αίρεση της αρχής της οικονομικότητας.

Με την ψήφιση της τροπολογίας αρ. 261-31 που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια- Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)», παρ. 4 και 5, λύνεται ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα, καθώς επέρχεται η άρση του ορίου απόστασης των 20 χλμ με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της διαδικασίας μεταφοράς των μαθητών που συνδέεται άμεσα με την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και την αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων μαθητών. -


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου