Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Ν.Κυνουρίας: Οι δράσεις τουριστικής προβολής για το 2016

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας ενέκρινε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.
Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων έχει ως εξής:


-Φεστιβάλ Τσακωνιάς – μελιτζάνα Λεωνιδίου 2016.
Πρόκειται για Φεστιβάλ εκδηλώσεων στα ιστορικά, γραφικά σοκάκια και αρχοντικά της Δ.Κ Λεωνιδίου. Στόχος του φεστιβάλ είναι η αναβάθμιση και η προσθήκη δράσεων που αναδεικνύουν την τσακώνικη παράδοση την τσακώνικη αρχιτεκτονική την γλώσσα και τον πολιτισμό καθώς και την προβολή προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής το οποίο αποτελεί και την βασική οικονομική δραστηριότητα του Δήμου.

Ο Δήμος θα προγραμματίσει την υλοποίηση του Φεστιβάλ σε σχέση με τον σχεδιασμό υλικού προβολής (αφίσσες φυλλάδια), την προβολή του φεστιβάλ σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και social media, την διοργάνωση επιμέρους εκδηλώσεων (διαγωνισμοί, εκθέσεις, προβολή ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις, ανάδειξη της τσακώνικης γλώσσας και παράδοσης κ.α), την αμοιβή μουσικών καλλιτεχνικών συγκροτημάτων, την φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση του Φεστιβάλ την ενοικίαση εξοπλισμού για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη, την διαμόρφωση χώρων συναυλιών και την κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων.

Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου 2016.
-Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στον οικισμό «Πλάκα» της Δ.Κ Λεωνιδίου.

Ο Δήμος θα προβάλλει το μοναδικό τοπικό αγροτικό προϊόν που συγκαταλέγεται μεταξύ των 317 ευρωπαϊκών προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προελεύσεως, την «Τσακώνικη Μελιτζάνα».

Η διοργάνωση της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει διαγωνισμό παραδοσιακής μαγειρικής από ερασιτέχνες και επαγγελματίες που θα παρουσιάσουν εδέσματα με βάση την «τσακώνικη μελιτζάνα».

-«Προμήθεια εξοπλισμού αναρριχητικών πάρκων Δήμου Νότιας Κυνουρίας» & «Υπηρεσίες συντήρησης διαδρομών αναρριχητικού Πάρκου Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Στόχος αποτελεί η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου η τουριστική προβολή του Δήμου σε διάφορες χώρες και η στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα από την δυναμική τάση ανάπτυξης του αναρριχητικού πάρκου Λεωνιδίου .

Θα γίνει προμήθεια υλικών για την ανάδειξη διαδρομών αλλά και την υπηρεσία συντήρησης των υπάρχων διαδρομών του αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου».

-Κατασκευή διαδικτυακής πύλης (Β φάση).
Στόχος αποτελεί η Δημιουργία μιας ιστοσελίδας τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου που θα αποτελεί βασικό εργαλείο διάθεσης πληροφοριών, άρτια, σύγχρονη, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα προκειμένου να παρέχει την δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη Έλληνα ή αλλοδαπό να αντλήσει κάθε δυνατή ενημέρωση. Έχει είδη παραδοθεί η Α΄ φάση όπου περιελάβανε την κατασκευή της υποδομής.

-Υποστήριξη διαδικασιών (χωροθέτηση κλπ.) για τη δημιουργία καταδυτικού Πάρκου στη Δ.Ε. Τυρού.
Στόχος αποτελεί η ανάπτυξη τουρισμού καταδύσεων, αυτόνομων ή οργανωμένων, με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου