Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας "οδηγός" βέλτιστων πρακτικών στην υγεία


Οι βέλτιστες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην υγεία, αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους του ΠΕΠ Πελοποννήσου κατά την περίοδο ΕΣΠΑ 2007 - 2013, παρουσιάστηκαν από τα στελέχη του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε ημερίδα που διοργάνωσε χθες στην Τρίπολη η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος και ομάδα συνεργατών του παρουσίασαν ανά θεματική ενότητα και ειδικό στόχο, όλα τα έργα που έγιναν μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου στη Μεσσηνία, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ. Πρόκειται για έργα υγείας, σε ιατροτεχνολογικό, ηλεκτρομηχανολογικό και εξοπλισμό μηχανογράφησης και σε υποδομές.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελεί πανελλαδικά το πιο φωτεινό παράδειγμα υποδειγματικής αξιοποίησης και απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, εφαρμόζοντας και ακολουθώντας βέλτιστες πρακτικές.

Ιδιαίτερη αξία απέκτησε για το ακροατήριο, η αναφορά του διοικητή Γεωργίου Μπέζου, ότι το Γ.Ν. Μεσσηνίας έχει ήδη στη διάθεσή του ώριμες προτάσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στην Μεσσηνία και για την νέα προγραμματική περίοδο.

Από την πλευρά των στελεχών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, ηλεκτρολόγος μηχανικός Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος παρουσίασε το έργο του συγκροτήματος αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης και την προμήθεια νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο υπεύθυνος της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος το νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο προϊστάμενος της Πληροφορικής, ηλεκτρολόγος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών Κωνσταντίνος Ζευγίτης το νέο εξοπλισμό μηχανογράφησης και τέλος η Σοφία Κορακοβούνη πολιτικός μηχανικός, τις κτηριολογικές υποδομές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου