Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ν. Σκαντζός: Αυτοί που φεύγουν με την πίκρα στα χείλη !!!

Αυτοί που φεύγουν με την πίκρα στα χείλη !!!

Για τους άπορους και ανήμπορους και για τους απαξιωμένους ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες, ο σημερινός λόγος.

Για τους απόμαχους της ζωής , για τους τυραγνισμένους γέροντες και γερόντισσες της Πατρίδας μας, που κάποτε κι'αυτοί ήταν νέοι και είχαν ξεκινήσει την ζωή, με όνειρα και ελπίδες για το μέλλον. Μιλάμε για εκείνη την γενιά που εργάστηκε σκληρά, που μόχθησε, πόνεσε και μάτωσε, που μεγάλωσε παιδιά με χίλιες δυό στερήσεις

και που ακόμη οι παλαιότεροί της , όταν χρειάστηκε, πολέμησαν , επάνω στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας. Μιλάμε για την γενιά που ανόρθωσε, που ουσιαστικά έχτισε την κατεστραμμένη μετά τον πόλεμο, αλλά και τον εμφύλιο σπαραγμό, Ελληνική Πατρίδα.

Αυτή η γενιά ήταν δραστήρια, ήταν εργατική, ήταν σκληραγωγημένη και ήταν παντού παρούσα ! Παρούσα στο βουνό και στον κάμπο, στη στάνη και στο χωράφι, στο χωριό και στην πόλη στο γραφείο και στο εργοστάσιο. Ήταν παρούσα σε αυτό που ονομάζουμε, σκληρό πεζοδρόμιο της ζωής. Αυτή η γενιά ήταν εξ'ισου ικανή και στο σαλόνι αλλά και στο αλώνι.

Αυτή η γενιά, που κολύμπησε στα βαθιά νερά της ζωής, που έφαγε ψωμί, ελιές και κρεμμύδι για να χορτάσει την πείνα της, που διάβαζε στο φως του λυχναριού για να σπουδάσει, που στερήθηκε για να σπουδάσει τα παιδιά της, αυτή σήμερα δυστυχώς, είναι η πλέον προδομένη και απαξιωμένη γενιά.

Μετά από δεκαετίες σκληρής εργασίας, υποτίθεται ότι είχε "αμοιφθεί" με μία, ας πούμε, αξιοπρεπή σύνταξη για να ζήσει τα χρόνια που της απέμεναν.

Αμ δε ! Εκεί που δεν το περίμενε, ήρθαν τα μνημόνια ! Ήταν γραφτό της, να τα ζήσει κι'αυτά !

Κι'εκεί που σιγά σιγά πορευότανε, με τις αρρώστιες και τα βάσανα της ηλικίας, ήρθε η πρώτη μνημονιακή Κυβέρνηση και της είπε μία πρωΐα, ότι: "από σήμερα σου κόβω τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα" ! Όταν τόλμησε να πεί μα... γιατί, της είπαν: "Σου τα κόβουμε γιατί εσείς οι συνταξιούχοι είστε πολλοί και οι εργαζόμενοι ......λίγοι. Μπαίνουν λίγες εισφορές ( είπαν) στα ταμεία και αυτά δεν φτάνουν για να παίρνετε σύνταξη, όλοι εσείς οι συνταξιούχοι."

Όταν οι συνταξιούχοι αντέτειναν ότι πλήρωναν επί 35 και 40 χρόνια εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία και ρώτησαν που πήγαν αυτές, το προδοτικό κράτος, αντί για απάντηση, έκοψε (με το έτσι θέλω) κομμάτι από την αναπομείνασα μηνιαία σύνταξη !

Όταν οι απόμαχοι της ζωής είπαν, ότι εμείς πληρώναμε εισφορές και έπρεπε να παίρνουμε σύνταξη μόνο και μόνο από τα χρήματα τα δικά μας, (έστω και αν ακόμη δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος γύρω μας), πάλι το δολοφονικό αυτό κράτος αντί για απάντηση, περιέκοψε νέο κομμάτι από την σύνταξη χωρίς πάλι να δώσει λόγο.

Ύστερα από λίγο, έκοψαν νέο κομμάτι από την κύρια σύνταξη και κομμάτι από την επικουρική. Έκοψαν από ορισμένους το ΕΚΑΣ και νομοθέτησαν κρατήσεις υπέρ υγείας, οι οποίες κουτσούρευαν ακόμη περισσότερο, την ήδη κουτσουρεμένη σύνταξη.

Σε όσους είχαν ένα σπιτάκι για να μένουν, έβαλαν και το εξοντωτικό χαράτσι. Όσο μίκραινε η σύνταξη, τόσο αυξάνονταν οι φόροι, τα Δημοτικά τέλη, η ΔΕΗ, τα τρόφιμα και η συμμετοχή στα φάρμακα.

Η σύνταξη για την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, είναι πλέον επίδομα απορίας και οι συνταξιούχοι ουσιαστικά ζητιάνοι.

Όμως εκείνο που τους γονατίζει το ηθικό δεν είναι τόσο η ανέχεια και η πείνα. Αυτά άλλωστε τα έχουν βιώσει στο παρελθόν.

Εκείνο που τελικά τους σκοτώνει είναι η απαξίωση των αγώνων της ζωής τους και ο απόλυτος εξευτελισμός.

Είναι, που ήρθαν κάποιοι κυβερνώντες και τους συμπεριφέρονται σαν μην γεννήθηκαν, σαν να μην εργάστηκαν, σαν να μην προσέφεραν τίποτα στην Πατρίδα, κι'ας την αγαπούσαν με πάθος. Ήρθαν κάποιοι που ουσιαστικά με τον τρόπο που τους συμπεριφέρονται, είναι σαν να τους λένε: "είστε άγραφο χαρτί" ή "δεν υπήρξατε ποτέ" ! Πρόκειται για την απόλυτη διαγραφή μιας ολόκληρης ζωής, ανθρώπινων υπάρξεων.

Υπάρχουν χιλιάδες ηλικιωμένοι συνανθρώποί μας, που τα έφερε έτσι η ζωή και δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Μοναδικό τους έσοδο η σύνταξη. Με αυτήν προγραμμάτισαν την ζωή τους και με αυτήν προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Προσπαθούν να πληρώσουν το ενοίκιο, το ρεύμα, το νερό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τους φόρους, τα χαράτσια. Η κουτσουρεμένη σύνταξη όμως, εξαντλείται στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα !

Η ζωή τους πλέον καταντάει ένα ατελείωτο ηθικό, ψυχικό και σωματικό βάσανο.

Έτσι, αυτοί που δεν τα καταφέρνουν, που δεν αντέχουν την απαξίωση, τη διαγραφή μιας ολόκληρης ζωής και τον εξευτελισμό, βάζουν θηλειά, ή πηδάνε από τα παράθυρα και φεύγουν !

Οι συνολικές αυτοκτονίες στην χώρα, έχουν ξεπεράσει τις δέκα χιλιάδες !

Οι περισότεροι ιατροδικαστές, με άνωθεν εντολές, τις καταγράφουν σαν........ατυχήματα !!

Το θλιβερότερο είναι, ότι δεν τους μελετάει πιά κανείς !

Δεν υπάρχουν, ούτε στα ψιλά των εφημερίδων.

Φεύγουν με την ΠΙΚΡΑ κι' ένα ΓΙΑΤΙ στα χείλη !

Καημένη Ελλάδα !!

Νικόλαος Η,Σκαντζός
Πολιτευτής Αρκαδίας
Του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου