Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Λακωνία: Πρώην αστυνομικοί πυρπόλησαν αυτοκίνητα με εντολή επιχειρηματία


Ένοχοι για εμπρησμό εκ προθέσεως από κοινού, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκαν την Πέμπτη, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, ένας πρώην αστυνομικός, ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλο ένα άτομο, όλοι από το Κερατσίνι Αττικής.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνταν ότι τη νύχτα στις 26 Ιανουαρίου του 2012 πήγαν στον Κότρωνα της Λακωνικής Μάνης και έβαλαν φωτιά στα αυτοκίνητα οικογένειας που διατηρεί επιχείρηση εμπορίας κρεάτων.

Σε κάθε έναν επεβλήθη ποινή καθείρξεως 6 ετών και 6 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε μήνα και απαγόρευσης μετάβασης στον Κότρωνα και προσέγγισης των θυμάτων.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, τον Ιανουάριο του 2012, είχαν ξεκινήσει βράδυ από την Αθήνα, με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε στην πεθερά ενός. Επί της εθνικής οδού Κορίνθου - Τρίπολης σταμάτησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αγόρασαν ένα πλαστικό δοχείο με 6 λίτρα κηροζίνης. Έφτασαν στον Κότρωνα Λακωνίας όπου στις 2.00 τα ξημερώματα έλεγξαν το σημείο και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα, επέστρεψαν κι έριξαν κηροζίνη στα καπό και στις μηχανές των δύο οχημάτων της οικογένειας, έβαλαν φωτιά και απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν τρεις εκρήξεις. Τους τρεις κατηγορουμένους συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης στις 3.50, λίγο έξω από τη Σπάρτη.

Τα δύο αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα μπροστά από το σπίτι της οικογένειας. Το ένα αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, το δε δεύτερο έπαθε ζημιές. Η φωτιά είχε επεκταθεί και προς το σπίτι, καίγοντας την πέργκολα και ξύλα στο εξωτερικό, ενώ άρπαξαν φωτιά και κάποια ρούχα που ήταν απλωμένα.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής είχε τονίσει πως αν δεν είχε φτάσει έγκαιρα η Πυροσβεστική, θα είχε καεί το σπίτι, ενώ είχαν εκφρασθεί φόβοι για τη ζωή της οικογένειας.

Τα δύο αδέλφια που διατηρούν την επιχείρηση είχαν ισχυρισθεί πως οι κατηγορούμενοι πήραν εντολή για την πράξη τους από Αθηναίο επιχειρηματία με τον οποίο είχαν σημαντικές οικονομικές διαφορές και ο οποίος πλέον -κατά τα λεγόμενά τους- έχει εξαφανισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου