Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Δημότες Τ.Κ. Λυκαίου: Ένα πρόβλημα λύνεται, τα υπόλοιπα συνεχίζονται


ΔΗΜΟΤΕΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΥΚΑΙΟΥ 

                                                  27-11-2015

ΛΥΚΑΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

3. Ένα πρόβλημα λύνεται τα υπόλοιπα  συνεχίζονται.

·        Μετά από τα διαδραματισθέντα εδώ και ένα χρόνο μεταξύ Τ.Κ. Λυκαίου και Δήμου Μεγαλόπολης, συνεχή αιτήματα, διαμαρτυρίες, έγγραφα, εφημερίδες, τοπική τηλεόραση, ίντερνετ, Βουλή των Ελλήνων, για το θέμα των πηγών υδροδότησης και των φρεατίων στην Τοπική Κοινότητα Λυκαίου, ο Δήμος Μεγαλόπολης έστειλε εργολάβο (9 έως 11 Νοεμβρίου 2015), και αποκατέστησε μία διαρροή και έκανε καθαρισμό στις πηγές  υδροδότησης στο βουνό και στη συνέχεια ο εργολάβος  θα πρέπει να επισκευάσει   τα φρεάτια  και τα πορτάκια στις πηγές (τοποθέτηση, βάψιμο, λουκέτα κ.λπ.)  τα οποία είναι όλα ανοικτά, o oποίος θα κάνει ότι είναι δυνατόν να τελειώσει έως τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου 2015 από μόνος του με δική του πρωτοβουλία χωρίς να είναι υποχρεωμένος για την προθεσμία αυτή προς τιμήν του, διότι σύμφωνα με το αριθ. 18705/27-10-2015 συμφωνητικό ανάθεσης του έργου από το Δήμο έχει προθεσμία τρεις (3) μήνες δηλαδή έως 27 Ιανουαρίου 2016, για την εκτέλεση του έργου  .

·        Ενώ τόσο καιρό μπορούσε να το έχει κάνει ο Δήμος (όπως έπρεπε να έχει κάνει και για την υπογειοποίηση του περιβόητου λάστιχου-αγωγού υδροδότησης τον μήνα Αύγουστο 2015) με τα ίδια μέσα που διαθέτει, όλων των ειδών τα μηχανήματα και με το τεχνικό προσωπικό του, χωρίς να πληρώσει. Αυτό ψήφισε και Δημοτικός Σύμβουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/9/2015 (αρ. αποφ. 362/2015)

·        Όμως εκκρεμούν τα υπόλοιπα, ο δρόμος διέλευσης του δικτύου, οι αγροτικοί δρόμοι (εκτός Αγ. Δημήτρη – Χάνι κ.λπ. που τον καθάρισε η Περιφέρεια), ο δρόμος στα όρια του οικισμού από Άγιο Ταξιάρχη έως Δεξαμενή προς ΝΕΔΑ για τα μεγάλα οχήματα που δεν χωράνε μέσα στο χωριό Λύκαιο (πρόσφατα ένα φορτηγό φορτωμένο με πέτρα έπεσε μέσα σε φρεάτιο ύδρευσης στη διασταύρωση Σωτηράκου), τα σπασμένα φωτιστικά στην κεντρική πλατεία Λυκαίου.

·        Τα μηχανήματα του Δήμου Μεγαλόπολης, γκρέιτερ και φορτωτής εδώ και ενάμιση χρόνο με τη σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχουν έρθει ούτε μία ημέρα στο Λύκαιο.

·        Σε τελευταία συνάντηση κατοίκων και δημοτών της Τ.Κ.  Λυκαίου στο Δημαρχείο με τον κ. Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 όπου ζητήθηκε να έρθει το γκρέιτερ για τους αγροτικούς δρόμους (και για τον Αγ. Δημήτριο)  και η τσάπα για μία ημέρα για βελτίωση υπάρχουσας υδροσυλλογής στη θέση «Μαγγάνι» ΧΑΝΙ Λυκαίου με την οποία υδροδοτείται η περιοχή «Αγραπηδόκαμπος», μας υποσχέθηκαν και μας διαβεβαίωσαν ότι θα έστελναν την «τσάπα» την ερχόμενη Δευτέρα και το γκρέιτερ σε μία εβδομάδα όταν θα τελείωνε εργασίες στην Τ.Κ. Τριλόφου. Δεν έστειλαν τίποτα, για άλλη μία φορά μας κορόιδεψαν, μας είπαν ψέματα, γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έστειλε το γκρέιτερ στο Λύκαιο για Αγ. Δημήτριο – ΧΑΝΙ κ.λπ.

Οι Δημότες και οι κάτοικοι Τ.Κ. Λυκαίου παρακολουθούν την πορεία του Δήμου Μεγαλόπολης, δεν ξεχνούν τις υποσχέσεις, καταγράφουν όλες τις κοροϊδίες, αξιολογούν και κρίνουν  τη Δημοτική Αρχή.
Δημότες, Κάτοικοι Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου


Φωτογραφίες πηγών υδροδότηση, φρεατίων, δρόμου διέλευσης του δικτύου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου