Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αχαία:Δικαστικά κατά του υπουργείου κινούνται οι φαρμακοποιοί

Μπορεί τα φαρμακεία να άνοιξαν αυτό όμως όπως είχε ενημερώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαίας, δεν σημαίνει ότι παραδίδουν τα όπλα και ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που απορρίπτει ως απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση και καταγγέλλει ότι υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προετοιμάζεται να προσφύγει στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, για να ακυρώσει το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) που καθορίζει τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Η επιστολή του προς τον υπουργό υγείας έχει ως εξής:


«Προς τον κ. Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγείας

Θέμα : «Επιστροφή της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό ως απαράδεκτη»
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το περιεχόμενο του σχεδίου της ΚΥΑ που λάβαμε σήμερα, μας προκάλεσε οργή και απογοήτευση για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι οι πιέσεις των δανειστών και άλλων ημεδαπών και αλλοδαπών συμφερόντων, επικράτησαν των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του ενωσιακού κεκτημένου και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Η άνευ όρων παράδοση της Υγείας του Έλληνα πολίτη στα καρτέλ και τα ολιγοπώλια είναι πλέον γεγονός.

Οι φαρμακοποιοί της χώρας απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας την εν λόγω ΚΥΑ και την επιστρέφουμε ως απολύτως απαράδεκτη.

Ο Π.Φ.Σ. δηλώνει ότι άμεσα θα προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριοι Υπουργοί της Κυβερνήσεως, να είστε απολύτως βέβαιοι ότι το νομοθετικό αυτό έκτρωμα πολύ σύντομα θα εκπέσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά και κατά την εφαρμογή του στην κοινωνία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου