Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πρόσφυγες καταλαμβάνουν μία-μία τις πλατείες της Αθήνας (photos) - Οι δηλώσεις Χρυσής Αυγής


«Πλημμύρισε» η πλατεία Ομονοίας - Υπαίθριος καταυλισμός η πλατεία Βικτωρίας - Κατάληψη στην πλατεία Βάθης - Χωρίς υποδομές, χωρίς συνθήκες υγιεινής - Και την ίδια ώρα η απίστευτη Τασία του Επικρατείας επιμένει ότι «οι μετανάστες πηγαίνουν στις πλατείες για μερικές ώρες»

Τα εγκαίνια του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα της Αθήνας, αποδεικνύονται τελικά ένα προεκλογικό σόου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της τέως αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Η πλέον κυρία του Επικρατείας, που από ότι φαίνεται αξιολογήθηκε με βάση τις θετικές τις επιδόσεις για τους χειρισμούς της στο θέμα των προσφύγων από τον Αλέξη Τσίπρα και για το λόγω αυτό της δόθηκε μια εκλόγιμη θέση στο... τιμητικό ψηφοδέλτιο, μετά τη συμφόρηση που προκάλεσε με την αδρανή πολιτική της στα νησιά του Αιγαίου, φέρνει σε δυσχερή θέση και την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τα απόνερα των χειρισμών της στο θέμα των προσφύγων... χτυπούν πλέον και την πρωτεύουσα. Καθώς οι κεντρικές της πλατείες μετατρέπονται σε καταυλισμούς ντροπής.



Από το περασμένο Σάββατο που η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μέσα σε τρεις ώρες πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Οτι δεν κατάφερε σε τρείς μήνες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο νύν υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και οι υπόλοιποι συναρμόδιοι υπουργοί κατάφεραν να το φέρουν εις πέρας μέσα σε λίγα 24ωρα.




Ο υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ταξίδεψε την επόμενη ημέρα της σύσκεψης στο νησί της Μυτιλήνης και μαζί με τους αρμόδιους φορείς του νησιού έβαλαν αμέσως σε εφαρμογή τα όσα είχαν συμφωνηθεί στη συνάντηση του Μαξίμου. Από εκείνη την ημέρα και μετά σε καθημερινή βάση μεταφέρονται στην Αθήνα περίπου 5000 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς η ταυτοποίηση γίνεται πλέον με πολύ γρήγορο ρυθμό, ενώ έχουν αυξηθεί και τα έκτακτα δρομολόγια των πλοίων. Κι αν οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, αμέσως κατευθύνονται πρός το σταθμός Λαρίσης προκειμένου να ταξιδέψουν με τρένο στη Βόρεια Ελλάδα κι από εκεί στο σύνορα με τα Σκόπια, ωστόσο χιλιάδες είναι κι αυτοί οι οποίοι παραμένουν στην Αθήνα. Τελικά το Κέντρο Φιλοξενείας Μεταναστών που εγκαινίασε η Τασία Χρισοδουλοπούλου αποδεικνύεται πολύ μικρό, αφού η χωρητικότητα του φτάνει μόνο τα 700 άτομα την ίδια ώρα που στην Αθήνα σε καθημερινή βάση παραμένουν σχεδόν δύο χιλιάδες μετανάστες από αυτούς που μεταφέρονται από τα νησιά. Οι αρμόδιοι φορείς κρούουν πλέον τον κώδωνα του κινδύνου και θυμίζουν στην πολιτεία τη μορφή του κέντρο της Αθήνας πριν από λίγα χρόνια.




Το οδοιπορικό των προσφύγων και ο καταυλισμός στη πλατεία Βικτωρίας

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν εννέα και σαράντα το βράδυ της Τετάρτης όταν το οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Πάτμος εμφανίζεται στο λιμάνι του Πειραιά. Αφού δένει στην προβλήτα δύο, ανοίγουν οι μπουκαπόρτες του και από το εσωτερικό του πλοίου ξεχύνονται δύο χιλιάδες άτομα κάθε ηλικία.



Οι περισσότεροι από αυτούς Σύριοι, ενώ οι υπόλοιποι Αφγανοί. Αμέσως οι άνδρες του Λιμενικού τους οδηγούν σε λεωφορεία του ΟΛΠ. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ τα τέσσερα πρώτα λεωφορεία γεμίζουν.

Ο οδηγός αφήνει το χειρόφρενο, αναπτύσσει ταχύτητα και μέσα σε ένα λεπτό βρίσκεται στην άλλη άκρη του λιμανιού.



Οι προσφυγές σαν να ξέρουν με κάθε λεπτομέρεια προς τα που θα κινηθούν σπεύδουν προς το σταθμό του ηλεκτρικού τρένου στο Πειραιά. Οι αποβάθρες του σταθμού κατακλύζονται και όταν θα φτάσει ο πρώτος συρμός όλοι τους σπεύδουν εναγωνίως να επιβιβαστούν.



Οι Σύριοι θα κατέβουν στην Ομόνοια, καθώς εκεί τους περιμένουν υπάλληλοι τουριστικών γραφείων για να τους δώσουν τα εισιτήρια τους και να τους οδηγήσουν στο σταθμό Λαρίσης προκειμένου να επιβιβαστούν στην επόμενη αμαξοστοιχία που θα τους οδηγήσει στη Βόρεια Ελλάδα.



Οι Αφγανοί παραμένουν στα βαγόνια του ηλεκτρικού για να κατέβουν στον επόμενο σταθμό. Τελικός τους προορισμός για αυτούς στην Αθήνα είναι η πλατεία Βικτωρίας. Εκεί θα παραμείνουν μέχρι να δουν με πιο τρόπο θα ταξιδέψουν προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς σε αντίθεση με τους Σύριους δεν μπορούν να να προωθηθούν προς τα σύνορα, αφού βάσει της συνθήκης του Δουβλίνου δεν μπορούν να ζητήσουν άσυλο σε άλλο κράτος.



Η ώρα έχει φτάσει 11:15 όταν οι πρώτοι Αφγανοί που έφταναν με το Blue Star Πάτμος κάνουν την εμφάνιση τους στην Πλατεία Βικτωρίας την οποία κάνεις δεν μπορεί να διασχίσει, αφού στο έδαφος τους έχουν ξαπλώσει αμέτρητοι μετανάστες που έφτασαν με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Πέμπτης. Ανάμεσα τους μικρά παιδιά τα οποία οι γονείς τους τα σκεπάζουν με κουβέρτες, χαρτόκουτα αλλά και με μουσαμάδες για να μην κρυώσουν από την υγρασία.



Οι νεοφερμένοι μετανάστες ψάχνουν να βρουν μια άκρη για να ακουμπήσουν τα πράγματα τους και να ξαπλώσουν. Με δυσκολία θα βρουν κάποιο χώρο, ενώ η δυσοσμία που επικρατεί εξαιτίας των σκουπιδιών και των ακαθαρσιών κάνει την ατμόσφαιρα ακόμα πιο αποπνικτική. Πουθενά δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες, ενώ την ίδια ώρα άνδρες της αστυνομίας περιπολούν συνεχώς την περιοχή για παν ενδεχόμενο.



Οι περισσότεροι από τους κάτοικους της περιοχής βρίσκονται στα μπαλκόνια των σπιτιών παρακολουθώντας την κατάσταση, ενώ οι καφετέριας στην πλατεία Βικτωρίας είναι άδειες. Η ώρα περνά και λίγο μετά τα μεσάνυχτα καταφτάνουν και οι τελευταίοι μετανάστες που έφτασαν με το βραδινό πλοίο.



Ολοι τους το μόνο που θέλουν είναι να κοιμηθούν ακόμα και πάνω στο τσιμέντο της πλατείας Βικτωρίας. Η αυριανή μέρα θα είναι όλους άλλος ένας Γολγοθάς, τόσο για τους μετανάστες όσο και για τους κατοίκους πλέον της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας.
 








Το πρωί βρίσκει ορισμένους από τους μετανάστες στην πλατεία Βάθης και την πλατεία Ομονοίας όπου προσπαθούν όπως μπορού να στήσουν ένα «σπίτι» με σεντόνια, ρούχα και χαρτόνια.

«Σε κλουβί όπως αυτό του Ελαιώνα δε μπαίνω» λένε ορισμένοι μετανάστες για την επιλογή τους να μην μεταβούν στο κέντρο υποδοχής που αποτέλεσε την λύση για τον υπαίθριο καταυλισμό στο Πεδίον του Άρεως.

Πλατεία Ομόνοιας





Πλατεία Βάθης





Πλατεια Βικτωρίας























----------------------------------

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 
Τα βρήκαν Μουζάλας - Καμίνης: Όλη η Αθήνα θα γίνει καταυλισμός λαθρομεταναστών!

Το όραμά τους να μετατραπεί η πρωτεύουσα της Ελλάδος σε Καμπούλ αποκάλυψαν ο... άξιος διάδοχος της κυρά - Τασίας, Μουζάλας και ο λαθροδήμαρχος των Αθηνών, Καμίνης.

Θυμίζουμε ότι ο Μουζάλας είναι θιασώτης της πλήρης κατάργησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, ώστε να.... διευκολυνθούν οι λαθρομετανάστες, ενώ η πρόθεση του Καμίνη να μετατρέψει την Αθήνα σε Ισλαμαμπάντ είναι γνωστή.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα αποφασίστηκε να παραχωρηθεί νέος χώρος του Δήμου Αθηναίων για την στέγαση των λαθρομεταναστών.

Μετά από το αίσχος του Βοτανικού όπου κατασκευάστηκε παράνομος - από κάθε άποψη - υπερσύγχρονος καταυλισμός για τους λαθρομετανάστες, τώρα εξετάζεται η παραχώρηση ενός νέου χώρου φιλοξενίας στα όρια του δήμου Αθηναίων.

Η ανθελληνική κυβέρνηση Σύριζα με την αρωγή του λαθροδήμαρχου Καμίνη παραμένουν πιστοί στο δόγμα του να γίνουμε οι Έλληνες μειοψηφία στην Πατρίδα μας!

Ελληνική Αυγή για την Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου