Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Διαβεβαιώσεις Γ. Μουζάλα για άμεση ελάφρυνση της Αθήνας από τις μεταναστευτικές ροές - Οι δηλώσεις Νέας Δημοκρατίας

Τ
ην ανησυχία του υπουργείου Μετανάστευσης για τα φαινόμενα επιβάρυνσης στον κοινωνικό ιστό της Αθήνας εξαιτίας της αύξησης των ροών εξέφρασε ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας διαβεβαιώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ελάφρυνση. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρατήρησε ότι δεν επιτρέπεται να έχουμε άδειους χώρους στο Λεκανοπέδιο και γεμάτες πλατείες στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο αντρών βρέθηκαν η αποτίμηση της έως σήμερα διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος στην Αθήνα και η στενή συνεργασία στον σχεδιασμό για την ανακούφιση του κοινωνικού αστικού ιστού της πρωτεύουσας και κυρίως της ιδιαιτέρως επιβαρυμένης περιοχής της πλατείας Βικτωρίας.

Ο κ. Μουζάλας αναγνώρισε ότι «ο δήμαρχος έχει μια πολύ μεγάλη αγωνία για την κατάσταση και τον κατανοώ. Σήμερα συζητήσαμε αυτές τις κοινές αγωνίες. Κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Υπογράμμισε δε πως «τις επόμενες μέρες θα έχουμε ελαφρύνει πάρα πολύ το πρόβλημα».
Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (δεξιά) με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Απ' την πλευρά του ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές καθώς ο Δήμος Αθηναίων κάνει αυτό που του αναλογεί μόνος του και 
«δεν βλέπουμε ούτε από τους άλλους δήμους μια παρόμοια διάθεση, ούτε όμως και από τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν έναν ελεύθερο χώρο»
«Ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν στρατόπεδα, τα οποία ουσιαστικά έχουν εγκαταλειφθεί. Δεν επιτρέπεται, να έχουμε άδειους χώρους στο Λεκανοπέδιο, και γεμάτες πλατείες στην Αθήνα» σημείωσε.
naftemporiki

--------------------

Νέα Δημοκρατία:
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα περί ανοίγματος των συνόρων στον Έβρο, μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη για τη χώρα μας περιοχή, γεγονός που δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν, δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Μετά την τεράστια αναστάτωση και το οικονομικό πλήγμα που επέφερε στις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών μας Νησιών η πολιτική της απελθούσας αναπληρώτριας Υπουργού κας Χριστοδουλοπούλου, η Κυβέρνηση δείχνει να μην έμαθε τίποτε από τα σφάλματα του πρόσφατου παρελθόντος, προσανατολιζόμενη εκ νέου σε λύσεις αυθαίρετες και εθνικά επικίνδυνες, χωρίς τον αναγκαίο σχεδιασμό και τον οποιοδήποτε προγραμματισμό.

Η Πατρίδα μας ήταν και παραμένει χώρα φιλόξενη, προσηλωμένη στον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, τηρώντας πάντοτε τις διεθνείς της υποχρεώσεις, γεγονός που ουδείς δύναται να αμφισβητήσει. Ο χειρισμός, όμως, του όλου ζητήματος του προσφυγικού αλλά και των μεταναστών απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η λογική “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” πρέπει να έχει ένα όριο, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των υφισταμένων αλλοδαπών και ελλείψει των αναγκαίων υποδομών και πόρων για την υποδοχή νέων.

Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί την εφαρμογή λύσεων που θα θέσουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, την ασφάλεια της χώρας και θα δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου