Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Δημότης: "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" στην Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης - Υπέρογκες αμοιβές χωρίς Κοινωνική Ευαισθησία (ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ)

Σήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα πρωινή, "κυκλοφόρησε" στην πλατεία της Μεγαλόπολης από δημότη, υπογεγραμμένο το παρακάτω έγγραφο. 
Το έγγραφο έχει πρωτοκολληθεί και απευθύνεται στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Σας το μεταφέρουμε επακριβώς: 

Σημείωση Συντάκτη 24/08/15: Η επιστολή ήλθε και στο δικό μας mail, οπότε και διορθώνουμε το παρόν κείμενο με τον τίτλο και την υπογραφή του γράφοντος.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς

Τον Δήμαρχο Δήμου Μεγαλόπολης

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Κύριε Δήμαρχε,

Καθημερινό θέμα συζήτησης, στους δημόσιους χώρους του Δήμου μας, είναι η έμμισθος τοποθέτησις Δημοτικού Συμβούλου, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης ΤΗ.ΜΑ.ΑΕ (Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης)

Δεν γνωρίζω εάν ο Δημοτικός Σύμβουλός σας, είναι διπλοσυνταξιούχος ή τριπλοσυνταξιούχος, αφού φήμες "ανεύθυνες" που κυκλοφορούν τον παρουσιάζουν ότι: 

1) Συνταξιοδοτείται από τη Δ.Ε.Η. 
2) Συνταξιοδοτείται ως πρώην Δήμαρχος 
3) Συνταξιοδοτείται ως συνδικαλιστής! (Υπάρχουν και τέτοιες συντάξεις στη Δημοκρατική Ελλάδα; Εκτός από το χριστιανικότατο επίδομα Ιεροσύνης των ευσεβών Δεσποτάδων μας;)  
4) και τώρα έμμισθος και μάλιστα των χιλίων διακοσίων ευρώ μηνιαίως (όταν ο καθηγητής Πανεπιστημίου αμείβεται με χίλια ευρώ...) με την υπ'αριθμ. 7/2015 απόφαση Γενικής Συνέλευσης, απόφαση, που ορίζει και εβδομήντα ευρώ, ως αμοιβή για κάθε μέλος του Δ.Σ. ανά συνεδρίαση κατά το Λαϊκό "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" και μάλιστα χωρίς ντροπή.

Κύριε Δήμαρχε,
Εάν αληθεύουν τ'ανωτέρω (προσωπικά τα θεωρώ απίθανα) θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να διαγραφεί από το σύνδεσμό σας και να ζητηθεί η παραίτησίς του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και να αντικατασταθούν τα μέλη του Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης, ως ενεργούντα ενάντια στο κοινό αίσθημα περί Δικαιοσύνης.

Επιβεβλημένη και η προσωπική σας Δημόσια συγγνώμη, για την μέχρι σήμερα σιωπή σας.

Όταν σήμερα, πεινασμένα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, 
όταν επιστήμονες ψάχνουν με αγωνία για κάποιο μεροκάματο, 
όταν πολίτες αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους, 
δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται κανείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, 
να προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα με πράξεις νομιμοφανείς μεν,
αλλά αντίθετες στο περί δικαιοσύνης αίσθημα. 

Η ύποπτη αναβλητικότητα της "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ" κυβέρνησης στην κατάργηση εξόφθαλμων αδίκων προνομίων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους δημόσιους οργανισμούς, προνόμια πολλά απ'τα οποία, είναι ομοειδή και ισότιμα με τα σκανδαλώδη βουλευτικά, δεν δικαιολογεί την δική μας σιωπή και αποδοχή.

Κανένας Μανδαρινισμός δεν μπορεί να συγκαλύψει με τις γνωστές επαναλαμβανόμενες διευκρινήσεις και να διαγράψει δια της λήθης ή της παραγραφής πράξεις αντίθετες στην Λαϊκή Δικαιοσύνη.

Τυχόν αποδοχή τους είναι μια διαβρωτική μορφή Γραικυλισμού, που απαξιώνει το άτομο ως άνθρωπο και τον φέρνει στην θέση του "ατίμου" της Αθηναϊκής Δημοκρατίας τους Περικλή.


Καρίταινα 1 Αυγούστου 2015

Κωστόπουλος Δημήτριος – Σκόμπι
Συνταξιούχος αγρότης
Κιν. 6945966705

6 σχόλια:

  1. To έγγραφο κυκλοφόρησε υπογεγραμμένο γράφετε, εσείς όμως το έχετε δημοσιεύσει ανώνυμο. Προφανώς σας έχει μείνει " κουσούρι" με τα ανώνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΘΡΟ 146

    Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης

    [Σχετική Νομοθεσία] [Σχετική Νομολογία]

    1. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι Κοινοτήτων, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων και οι πάρεδροι εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους:
    α) Αν στερηθούν τη διαχείριση της περιουσίας τους με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
    β) Αν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
    γ) Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, εφόσον από τη διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στο Δήμο, στην Κοινότητα ή στα νομικά τους πρόσωπα.
    Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.
    2.α. Όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει να θέσει τον εγκαλούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και η διοικητική ποινή θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα.
    β.α. Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως η αργία, το δε διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν.
    β.β. Ως καταδικαστική απόφαση, σε πρώτο βαθμό, για τους δημάρχους και τους προέδρους των Κοινοτήτων, θεωρείται αυτή που εκδίδεται από το Τριμελές Ποινικό Εφετείο, σύμφωνα με το άρθρο 111 παρ. 7 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΑ ΡΕ... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον κύριο Σπυρο τα λεει αυτά; ;; ΠΙΠΕΡΙ ΠΙΠΕΡΙ. Δεν ντρέπεται να λεει τέτοια λογια για τον Κυριο Σπυρο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεωργία όταν σε τάιζε ο Τσιριγώτης ήταν φιλαράκι σου και έσκιζες τα ιμάτια σου. Τώρα που σε πέταξε στην άκρη έχεις λυσσάξει να του ρίχνεις λάσπη, δικό σου δημιούργημα και δικός σου κολλητός είναι, εσύ μας το είχες κάνει θεό, τώρα τι θες;
    Τώρα συμπεριφέρεσαι σαν την παρθένα που διακορεύτηκε, όμως εμείς δεν τα χάφτουμε αυτά, είστε όλοι συνυπεύθυνοι. Εσύ ειδικά δεν δικαιούσαι να κάνεις κριτική και να μας το παίζεις ο τιμητής των πάντων, εσύ που ήσουν μέρος του συστήματος, και που από ότι καταλαβαίνουμε όλοι ακόμα είσαι!! Καληνύχτα! Δεν τρώμε κουτόχορτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά ρε μεγάλε μην την πέταξε στην άκρη
      του έχει ρίξει άκυρο και καλά έκανε και γιαυτό την "περιποιείται" ο κύριος... Σπύρος μας
      και εγω άκυρο του έχω ρίξει και πολύς κόσμος κρίμα τόσα χρόνια ψήφοι πήγαν χαμένοι


      Διαγραφή