Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Όπλα και βεγγαλικά στη Λακωνία - Τα γεγονότα στο Σύνταγμα της 15/07/2015 - Θανάσιμο τροχαίο στην Άστρους-Άργους - Παράνομη μετάβαση μέσω Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα βεγγαλικά στη Λακωνία
Κατασχέθηκαν όπλο, μαχαίρια, κροτίδες κ.α

Συνελήφθη, σήμερα (30.7.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 20χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα βεγγαλικά.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του 20χρονου, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

  • Όπλο τύπου FLOBERT.
  • Γκλοπ πολεμικών τεχνών τύπου «νουντσάκου».
  • Δύο (2) μεταλλικές γροθιές.
  • Τρία (3) μαχαίρια.
  • Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.
  • Πέντε (5) κροτίδες.
  • Δύο (2) κάλυκες και ένα φυσίγγιο, διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.


Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.


Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τα γεγονότα στο Σύνταγμα στις 15/7/2015 αναφέρει τα εξής:

  1. Οι συλλήψεις έγιναν διότι η απρόκλητη ρήψη μολότοφ έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών που ειρηνικά διαμαρτύρονταν.
  2. Οι συλληφθέντες δικάστηκαν και τέσσερις από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές από 6 μήνες έως 3 χρόνια με αναστολή, ενώ για τους άλλους ορίστηκε τακτική δικάσιμη και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
  3. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί για τους οποίους η δικαιοσύνη θα αποφανθεί στις 25-9-2015.
  4. Το Υπουργείο έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ για τη διερεύνηση τυχόν παραπτωμάτων από τις αστυνομικές δυνάμεις.
  5. Σε περίπτωση που κάποιος συλληφθείς έχει τραυματισθεί όλη την αποκατάσταση της υγείας του θα αναλάβει το Υπουργείο, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, ούτε για τους δύο που ζήτησαν προφορικά ιατρική εξέταση και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ή να καταγγελθεί από τους προσαχθέντες βίαιη συμπεριφορά.
Το Υπουργείο προσπαθεί να ελέγξει κάθε τυχόν εκτροπή των αστυνομικών δυνάμεων αλλά περιμένει και από τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτούς που προκαλούν επικίνδυνα επεισόδια (με βόμβες μολότοφ εμπλουτισμένες με πέτρες και σίδερα) και όχι να ανέχονται ή να συγκαλύπτουν αυτούς που εγκληματούν, να τους χαρακτηρίζουν κοινωνικούς αγωνιστές, να αμφισβητούν τη Δικαιοσύνη και να πιέζουν να μη συλλαμβάνονται όσοι ασκούν βία.



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 17.00 ώρα της 30.7.2015 έως 09.00 ώρα της 31.7.2015


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό
Χθες (30.7.2015) το μεσημέρι, στο 5ο χλμ της επαρχιακής οδού Άστρους-Άργους, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 45χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο ημεδαποί ηλικίας 21 και 19 ετών αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια και τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν με φορτηγό όχημα που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου και τον τραυματισμό της 45χρονης και του 21χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραλίου Άστρους.


Συνελήφθη ένα άτομο που επιχείρησε να ταξιδέψει για Αυστρία με πλαστό έγγραφο, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας


Συνελήφθη, χθες (30.7.2015) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε μια άδεια διαμονής Ολλανδικών Αρχών.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου